Ухвала
від 21.11.2023 по справі 492/1265/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1265/23

провадження № 2/492/632/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

21 листопада 2023 року м. Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Гусєва Н.Д.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Одеської області (місце знаходження: вул.Добровольського, буд. № 5, м.Арциз Болградського району Одеської області, 68404, код ЄДРПОУ: 01998638) про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани, -

встановив:

До Арцизького районного суду Одеської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани, яка передана судді Гусєвій Н.Д. згідно з Реєстром судових справ і матеріалів, переданих на розгляд головуючому судді 21листопада 2023 року.

Позовна заява ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Арцизькому районному суду Одеської області.

Одночасно позивачкою ОСОБА_1 у позовній заяві заявлено клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, передбачених ст. 185 ЦПК України, для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч. 1 ст. 186 ЦПК України, немає.

Згідно з ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, в тому числі у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 4, ч. 6 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду зокрема малозначних справ, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

Відповідно до ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

З оглядуна предметспору,що виникміж сторонами,характер спірнихправовідносин,предмет доказування,приходжу довисновку,що цивільнасправа запозовною заявою ОСОБА_1 доКомунального некомерційногопідприємства «Арцизькацентральна опорналікарня» Арцизькоїміської радиОдеської областіпро визнаннянезаконним таскасування наказупро оголошеннядогани єсправою зіспором,що виникаєз трудовихвідносин та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження,тому розгляд справи слід призначити в порядку спрощеного позовного провадження, у зв`язку з чим клопотання позивачки про розгляд справи в порядку спрощеного провадження підлягає задоволенню.

Вважаю занеобхідне,відповідно доч.1ст.212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Звертаю увагу, що явка учасників справи у судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 196 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Одеської області про визнання незаконним та скасування наказу про оголошення догани.

Клопотання позивачки ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку спрощеного провадження задовольнити.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити розгляд справи у судовому засіданні у приміщенні Арцизького районного суду Одеської області на 21 грудня 2023 року о 08 год. 40 хв.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Довести до відома учасників справи, що їх явка в судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідачу надати строк п`ятнадцять днів з дня отримання ухвали про прийняття справи до провадження, яка надіслана з іншого суду та відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також роз`яснити відповідачу про право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. У випадку подання відзиву на позов відповідачу необхідно надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Позивачці надати строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідачу надати строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач має право, в строк для подання відзиву, подати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу, що якщо він не подасть у визначений строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Копію наявної ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу також надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115137968
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення догани

Судовий реєстр по справі —492/1265/23

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні