Ухвала
від 23.11.2023 по справі 280/6003/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

23 листопада 2023 року Справа № 280/6003/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Семененко М.О., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України в особі Першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача, Одеський національний технологічний університет про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 (далі - позивач) до Запорізького районного територіального центу комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України в особі Першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України (далі - відповідач) про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 07.08.2023 відкрито провадження у справі, призначено справу до судового розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи. Витребувано від Запорізького районного територіального центу комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України в особі Першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України докази по справі, а саме: розпорядження (Наказ), або витяг з нього, №1/3/2386 від 18.07.2023 року «Про оповіщення громадян», виданий начальником Першого відділу Запорізького районною територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, в частині оповіщення (призову, відправки, мобілізації) громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на військову службу по мобілізації.

Станом на 23.11.2023 вимоги ухвали суду від 07.08.2023 не виконані, про причини невиконання суд не повідомлений.

Відповідно до частин 2 та 3 статті 242 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Не подання Запорізьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України витребуваних судом доказів перешкоджає повному, всебічному та об`єктивному встановленню обставин справи, у зв`язку з чим суд дійшов висновку про необхідність повторного витребування доказів.

Крім того, необхідно роз`яснити відповідачу, що відповідно до пункту 3 частини 2 статті 149 КАС України у випадку повторного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 77-79, 80, 241-243, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Повторно витребувати від Запорізького районного територіального центу комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України докази по справі, а саме: розпорядження (Наказ), або витяг з нього, №1/3/2386 від 18.07.2023 року «Про оповіщення громадян», виданий начальником Першого відділу Запорізького районною територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, в частині оповіщення (призову, відправки, мобілізації) громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на військову службу по мобілізації.

Встановити строк для подання до суду витребуваних доказів протягом 10 днів від дня одержання копії даної ухвали суду про витребування доказів.

Роз`яснити, що у випадку повторного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копію даної ухвали направити до Запорізького районного територіального центу комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України в особі Першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України для виконання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О. Семененко

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115140476
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/6003/23

Рішення від 21.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні