Ухвала
від 22.11.2023 по справі 510/2218/23
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 510/2218/23

Провадження № 1-кс/510/132/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.11.23 р. м. Рені

Слідчий суддя Ренійського районного суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м.Рені скаргу представника заявника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

ВСТАНОВИВ:

На адресу суду надійшла скарга представника заявника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В клопотанні вказано, що 14.11.2023р. представник ОСОБА_3 адвокат ОСОБА_4 подав до ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області заяву про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України. До теперішнього часу уповноважені особи ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області не вчинили дій щодо внесення відомостей про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань, чим порушили вимоги ст. 214 КПК України.

Представник заявника вважає, що бездіяльність посадових осіб ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області є незаконною, вона протиріччить вимогам ст. 214 КПК України у зв`язку із чим просив зобов`язати уповноважених осіб ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області внести відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати за його заявою досудове розслідування за виявленим фактом.

Представник заявника в судове засідання не явився, будь-яких заяв від нього не надходило. Згідно із ч. 3 ст. 306 КПК України розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. З урахуванням заяви та враховуючи скорочені строки розгляду даної категорії скарг, слідчий суддя прийняв рішення про розгляд скарги без участі представника заявника.

Дізнавач в судове засідання не явився, просив про розгляд справи без участі представника ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області, надав додаткові докази у справі. Згідно із положеннями ч. 3 ст. 306 КПК України, відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Вивчивши матеріали скарги та додані до неї докази, суддя прийшов до висновку про обґрунтованість її вимог, однак, незважаючи на це, у задоволенні скарги слід відмовити.

Згідно ізп.1ч.1ст.303КПК Українина досудовомупровадженні можутьбути оскарженітакі рішення,дії чибездіяльність слідчого,дізнавача абопрокурора: 1) бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбаченічастиною першою статті 303цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Згідно ст. 214 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На час розгляду справи за скаргою посадовою особою СД ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області була надана копія витягу від 22.11.2023р. з Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно якого було зареєстровано кримінальне провадження за №12023168150000137 за ч. 4 ст. 358 КК України.

З урахуванням вищенаведеного, враховуючи те, що по суті спір за скаргою посадовою особою ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області було вирішено і дізнавачем були внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також, беручи до уваги те, що за наявності встановлених судом обставин скаржником не заявлено вимог про залишення скарги без розгляду, слідчий суддя відмовляє у задоволенні скарги представника заявника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 55, 303-307 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні скарги представника заявника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність уповноважених осіб ВП №2 Ізмаїльського відділу поліції ГУНП в Одеській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115150509
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —510/2218/23

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Ренійський районний суд Одеської області

Дудник В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні