Ухвала
від 22.11.2023 по справі 523/20633/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/20633/23

Провадження №6/523/515/23

У Х В А Л А

22.11.2023 року м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Кремер І.О., розглянувши матеріали цивільної справи № 523/20633/23 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», за участю стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Женева», боржника ОСОБА_1 , заінтересованих осіб приватного виконавця Виконавчого округу Одеської області Шевченко Тетяни Сергіївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» про заміну сторони у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», за участю стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Женева», боржника ОСОБА_1 , заінтересованих осіб приватного виконавця Виконавчого округу Одеської області Шевченко Т.С., Товариства з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» звернулося до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя доходить висновку, що розгляд вказаної заяви не підсудний Суворовському районному суду міста Одеси з огляду на наступне.

Згідно приписів ч. 2 ст. 446 ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місце виконання відповідного рішення.

Відповідно до ст. 24 ЗУ «Про виконавче провадження» приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника фізичної особи, за місцезнаходженням боржника юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятись ним на всій території України.

Таким чином, в розумінні положень ст. 24 ЗУ «Про виконавче провадження» місцем виконання виконавчого документу є не місцезнаходження приватного виконавця, а місце проживання (перебування) боржника або місцезнаходження його майна.

Матеріали справи не містять інформації стосовно місцезнаходження майна боржника або місця його роботи в Пересипському районі м. Одеси.

Із відповіді № 330547 від 21.11.2023 року, отриманої з Єдиного державного демографічного реєстру про реєстрацію місця проживання боржника, вбачається, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значить зареєстрованим по місцю проживання за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до територіальної підсудності Арцизького районного суду Одеської області.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

З огляду на вищевикладене, дослідивши матеріали справи, суддя приходить до переконання, що розгляд даної заяви Суворовському районному суду м. Одеси не підсудний, а тому, з метою дотримання встановлених законом правил територіальної юрисдикції, дана цивільна справа підлягає передачі для розгляду до суду за зареєстрованим місцем проживання боржника Арцизького районного суду Одеської області.

Керуючись ст.ст. 2, 27, 31, 258, 260, 353, 354 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу № 523/20633/23 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», за участю стягувача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Женева», боржника ОСОБА_1 , заінтересованих осіб приватного виконавця Виконавчого округу Одеської області Шевченко Тетяни Сергіївни, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» про заміну сторони у виконавчому провадженні передати за підсудністю для розгляду до Арцизького районногосуду Одеськоїобласті (68400, м. Арциз, вул. Соборна, 29, Одеської області).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк.

Суддя Суворовського

районного суду м. Одеси: І.О. Кремер

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115150605
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —523/20633/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кремер І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні