Вирок
від 23.11.2023 по справі 369/9316/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/9316/23

Провадження № 1-кп/369/2008/23

В И Р О К

іменем України

23.11.23 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

провівши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві судовий розгляд кримінального провадження № 12023111050002386 від 14.06.2023 року за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Джугастра Крижопільського району Вінницької області, українця, громадянина України, освіта середня, працює водієм навантажувача в ТОВ «Полімін», одруженого, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше судимого 10.03.2023 року Святошинським районним судом м. Києва за ч.1 ст.309 КК України до покарання у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік; на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, іспитовим строком 1 (один) рік, у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

14.06.2023 року о 14 год. 51 хв., ОСОБА_4 прийшов до комісійного магазину «Техноскарб» (Товариство з обмеженою відповідальністю «Трейд Роял ЛТД» код ЄДРПОУ 39609148), розташованого за адресою: вул. Петропавлівська, 14 в с. Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області, де у нього виник умисел на таємне викрадення чужого майна із вказаного комісійного магазину.

Реалізуючи вищевказаний злочинний умисел, ОСОБА_4 , діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, усвідомлюючи, що в державі Україна діє воєнний стан, перебуваючи у приміщенні вищевказаного комісійного магазину за вищевказаною адресою, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, взяв зі столу товарно-матеріальну цінність, що належать ТОВ «Трейд Роял ЛТД», а саме: бувший у користуванні мобільний телефон марки «VIVO» Y30(1938) 4/64 GB., вартістю 3600 грн. без врахування ПДВ.

Після чого, о 15 год. 07 хв. ОСОБА_4 , з викраденим телефоном, вийшов з комісійного магазину «Техноскарб», не розрахувавшись за вищевказану товарно-матеріальну цінність, при цьому, виконавши всі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, розпорядився викраденим на власний розсуд, чим завдав ТОВ «Трейд Роял ЛТД» матеріального збитку на вищевказану суму.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні крадіжки визнав повністю, підтвердив обставини скоєного, викладені в обвинувальному акті, докази щодо фактичних обставин кримінального провадження не оспорює.

У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо його не карати.

У відповідності до ст. 349 КПК України, враховуючи повне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненому злочині, а також те, що наявні у кримінальному провадженні докази стосовно фактичних обставин учасниками судового провадження не оспорюються, зазначені особи правильно розуміють зміст цих обставин, у суду не виникає сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, суд вважає недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які не оспорюються.

Суд визнає, що обвинувачений дав суду правдиві показання, які узгоджуються з обставинами встановленими досудовим розслідуванням.

Таким чином, суд визнає, що вина обвинуваченого у вчиненні умисного злочину доведена повністю, його дії судом кваліфікуються за ч.4 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану.

При призначенні покарання обвинуваченому, суд бере до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину та особу обвинуваченого.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд бере до уваги, що він вчинив тяжкий злочин, ОСОБА_4 за місцем проживання характеризується позитивно, одружений, працює, на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданих збитків, позитивні характеристики, обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнає рецидив кримінальних правопорушень, та враховуючи наявність декількох обставин, які пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушень, вважає можливим призначити обвинуваченому покарання за ч.4 ст. 185 КК України із застосування ст. 69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції даної статті.

Враховуючи, що ОСОБА_4 вчинив злочин, передбачений ч.4 ст. 185 КК України, 14.06.2023 року, в період іспитового строку, суд вважає за можливе за сукупністю вироків, призначити обвинуваченому покарання шляхом приєднання до даного вироку частково невідбуту частину покарання за вироком Святошинського районного суду від 10.03.2023 року у виді обмеження волі на строк 2 (два) місяці, що у відповідності до ст. 72 КК України, становить 1 (один) місяць позбавлення волі.

Цивільний позов не заявлений.

Долю речових доказів суд вирішує відповідно до ст. 100 КПК України.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні відсутні.

Запобіжний захід до обвинуваченого не застосований.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 370- 374,376 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, і призначити йому покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік.

На підставі ч.1 ст.71 КК України за сукупністю вироків, шляхом приєднання до даного вироку частково невідбуту частину покарання за вироком Святошинського районного суду Київської області від 10.03.2023 року у виді позбавлення волі на строк 1 (один) місяць, призначити обвинуваченому ОСОБА_4 остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік 1 (один) місяць.

Строк відбування покарання ОСОБА_4 рахувати з моменту його прибуття до установи виконання покарання.

Речові докази:

-мобільний телефон торгової марки «VIVO» НОМЕР_1 , який перебуває на зберіганні у потерпілого залишити у його користуванні;

-DVD -R диск, який знаходиться при матеріалах кримінального провадження, залишити при матеріалах кримінального провадження;

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Києво-Святошинський районний суд Київської області протягом 30 (тридцяти) днів з дня його проголошення.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору; інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку суді; копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115153607
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/9316/23

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сілкова Ірина Миколаївна

Ухвала від 09.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сілкова Ірина Миколаївна

Вирок від 23.11.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Хрипун С. В.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Хрипун С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні