Ухвала
від 20.11.2023 по справі 752/23777/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/23777/23

Провадження № 1-кс/752/9318/23

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

20 листопада 2023 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №12023100000001173, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного судум.Києва надійшло клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ та можливість вилучення їх оригіналів (здійснення виїмки), що перебувають у володінні Приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса якого АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Слідчий суддя розглядає клопотання без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження внесеного 09.10.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023100000001173, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило отримання тілесних ушкоджень ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Відповідно дост. 159 КПК Українивстановлено, тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу.

ч.2 ст. 163 КПК України передбачає, якщо сторонакримінального провадження,яка звернуласяз клопотанням,доведе наявністьдостатніх підставвважати,що існуєреальна загрозазміни абознищення речейчи документів,клопотання можебути розглянутослідчим суддею,судом безвиклику особи,у володінніякої вонизнаходяться.

В обгрунтування клопотання зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що 08.10.2023 приблизно о 18 год. 00 хв. перебуваючи за адресою: АДРЕСА_2 , під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , отримав тілесні ушкодження.

На зазначеному об`єкті виконувались роботи працівниками ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

З метою проведення судової експертизи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в органу досудового розслідування є необхідність в отриманні від виконавця будівельних робіт на об`єкті за адресою: АДРЕСА_2 , а саме ПП « ОСОБА_5 » низки документів, зазначених у клопотанні.

Слідчим в клопотаннідоведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, яка перебуває у володінні Приватного підприємства « ОСОБА_5 ».

Разом з тим, слідчим у клопотанні не обґрунтована необхідність вилучення оригіналів зазначених документів, таким чином клопотання підлягає частковому задоволенню, шляхом вилучення копій документів.

Керуючись ст. ст.131,132,159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання- задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП у м. Києві майору поліції ОСОБА_3 та слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні №12023100000001173 від 09.10.2023, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, що перебувають у володінні Приватного підприємства « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса якого АДРЕСА_1 , а саме: - акти приймання виконаних робіт між вказаними вище особами.

- документи щодо організації служби охорони праці у ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- схем, фотографій, експлуатаційної документації та інших документів, що характеризують стан робочого місця ОСОБА_6 на об`єкті де виконувались роботи;

- технічної документації на обладнання, що застосовувалось 09.10.2023 на робочому місці ОСОБА_6 ;

- технічної документації на засоби колективного захисту, що застосовувалось 09.10.2023 на робочому місці ОСОБА_6 ;

- технічної документації на засоби індивідуального захисту, що застосовувалось 09.10.2023 на робочому місці ОСОБА_6 ;

- проектно-технологічної документації, первинної звітної та виробничої документації об`єкта де виконувались роботи (проект організації та виконання робіт, технологічні карти, журнали та інше), в частині, шо стосуються робочого місця та робіт які виконував ОСОБА_6 станом на 09.10.2023;

- наряди-допуски для виконання робіт із підвищеною небезпекою або інше розпорядження та проекти виконання робіт чи технологічні карти відповідно до яких ОСОБА_6 виконував роботи 09.10.2023;

- документи щодо організації служби охорони праці у ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- посадові інструкції осіб ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) які виконують роботи на об`єкті;

- документи щодо забезпечення безпеки праці осіб, які виконують роботи на об`єкті;

- наказ або інший розпорядчий документ яким визначено відповідального (відповідальних) за охорону прані осіб, які виконують роботи на об`єкті;

- документи, що свідчать про навчання та перевірку знань з охорони праці ОСОБА_6 ;

- документи, шо засвідчують спеціальність (професію), кваліфікацію ОСОБА_6 ;

- документи щодо проходження ОСОБА_6 медичних оглядів;

- документи що засвідчують проведення інструктажів з ОСОБА_6 ;

- інструкції з питань охорони праці за якими проводились інструктажі з ОСОБА_6 ;

- розпорядчі документи щодо призначення керівника робіт

(відповідального виконавця робіт);

- акти за формою Н-5, Н-1 та матеріали спеціального розслідування оформлені відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 №1232.

- усієї документації щодо організації та функціонування системи охорони праці якими ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в тому числі положення про систему управління охороною праці; положення про службу охорони праці; посадові інструкції керівника підприємства, його заступників, керівника та спеціалістів служби охорони праці, журнали інструктажів з питань охорони праці, програми та інструкції, за якими проводяться інструктажі з питань охорони праці.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115155076
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/23777/23

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні