Ухвала
від 24.11.2023 по справі 185/14767/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/14767/23

Провадження № 2/185/4743/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

24 листопада 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сташкова 8» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої затопленням квартири,

В С Т А Н О В И В:

21 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернулась з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сташкова 8» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої затопленням квартири.

Позивачка посилається на те, що вона є власницею квартири АДРЕСА_1 . Квартира знаходиться на п`ятому поверсі п`ятиповерхового будинку. Через протікання даху будинку під час опадів вода потрапляє до квартири. Відповідач зобов`язаний забезпечити здійснення контролю за технічним станом будинку, однак не вживає заходів по ремонту даху. Після чергового залиття квартири 26 жовтня 2022 року позивачка запросила до себе представника ОСББ, яка в присутності сусідів склала акт щодо затоплення квартири, зазначивши, що причиною затоплення є протікання даху.

Згідно експертного висновку від 19 грудня 2022 року вартість ремонтно-будівельних робіт, необхідних для усунення пошкоджень внаслідок залиття квартири складає 14082 грн 66 коп. До теперішнього часу заподіяну шкоду не відшкодовано, ремонт даху не проведено.

Позивачка просить стягнути з відповідача у відшкодування матеріальної шкоди, завданої затопленням квартири, 14082 грн 66 коп, витрати за проведення експертного оціночно-будівельного дослідження у розмірі 4530 грн 48 коп, судові витрати на сплату судового збору у розмірі 1073 грн 60 коп.

Місце проживання місцезнаходження сторін:

-позивачка: АДРЕСА_2 ,

-відповідач: АДРЕСА_3 .

За місцезнаходженням відповідача та місцем заподіяння шкоди справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження у справі.

Характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, ціна позову не перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючись статтями 187, 277, 279 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Сташкова 8» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої затопленням квартири.

Призначити справу до розгляду по суті у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Відповідач протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя У.М. Болдирєва

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115157173
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —185/14767/23

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні