Ухвала
від 24.11.2023 по справі 719/512/23
НОВОДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 719/512/23

Номер провадження 2-н/719/194/23

УХВАЛА

про відмову у видачі судового наказу

24 листопада 2023 року м. Новодністровськ

Суддя Новодністровського міського суду Чернівецької області Цицак В.Л., розглянувши заяву державного комунального підприємства Управління «Тепловодоканал» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, -

ВСТАНОВИВ:

16 листопада 2023р. в суд надійшла заява ДКП Управління «Тепловодоканал» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ч.ч. 5, 6 ст. 165 ЦПК України у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника. Інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання (перебування) особи відповідного звернення суду.

Згідно з листом Виконавчого комітету Новодністровської міської ради Чернівецької області № 1344 від 23.11.2023р. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , натомість, з 06.09.2022р. по теперішній час зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2

У поданій заяві про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг в порядку наказного провадження зазначено, що ОСОБА_1 є споживачем послуг централізованого водопостачання та водовідведення за адресою: АДРЕСА_1 , якій нараховано борг за період з липня 2022р. по жовтень 2023р. в загальному розмірі 6333, 50 грн. при цьому, згідно із карткою розрахунків вода+стоки (водопостачання і водовідведення) (особовий рахунок № НОМЕР_1 ОСОБА_1 , АДРЕСА_3 , за період з червня 2022р. по жовтень 2023р. до оплати нараховано 15215, 60 грн., фактично оплачено 8865, 00 грн.

Таким чином, на день звернення заявника в суд із заявою про видачу судового наказу про стягнення з боржника ОСОБА_1 заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг остання за вказаною у заяві про видачу судового наказу адресою не зареєстрована.

Більше того, заявником ДКП Управління «Тепловодоканал» не надано доказів, що ОСОБА_1 була споживачем послуг за адресою АДРЕСА_1 , у спірний період та має обов`язок утримувати вказане майно.

Відповідно до ч. 2 ст.167 ЦПК України за результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Згідно з п. 8 ч. 1, ч. 2 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо із поданої заяви не вбачається виникнення або порушення права грошової вимоги, за якою заявником подано заяву про видачу судового наказу. Про відмову у видачі судового наказу суддя постановляє ухвалу не пізніше десяти днів з дня надходження до суду заяви про видачу судового наказу.

Таким чином, з огляду на отримані дані щодо зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання фізичної особи та наявні матеріали справи, приходжу до висновку, що у видачі судового наказу за заявою ДКП Управління «Тепловодоканал» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг слід відмовити на підставі п. 8 ч. 1 ст. 165 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 ЦПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п. 8 ч. 1 ст. 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

У ч.2 ст. 164 ЦПК України встановлено, що у разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається.

Керуючись ст.ст. 160-161, 164-167, 258-261, 353-355, п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою державного комунального підприємства Управління «Тепловодоканал» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг.

Відмова у видачі судового наказу унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Новодністровський міський суд Чернівецької області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115158840
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг

Судовий реєстр по справі —719/512/23

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Новодністровський міський суд Чернівецької області

Цицак В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні