Ухвала
від 21.11.2023 по справі 907/81/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"21" листопада 2023 р. м. УжгородСправа № 907/81/16

Суддя Господарського суду Закарпатської області Ремецькі О.Ф.

За участю секретаря судового засідання Мешко Р.В.

розглянувши клопотання арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича про зобов`язання вчинити дії

у справі №907/81/16

за заявою ОСОБА_1 , м. Київ (ідентифікаційний код: НОМЕР_1 )

до колективного підприємства Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів Закарпаття, м. Мукачево (ідентифікаційний код: 32617168)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

За участі:

від заявника - не з`явився

від боржника - не з`явився

від кредитора (ГУ ДПС у Закарпатській області) - ОСОБА_2 , виписка з ЄДР

ліквідатор - Демчан Олександр Іванович - в режимі відеоконференції

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 18.07.2016 у даній справі колективне підприємство "Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів "Закарпаття", м. Мукачево визнано банкрутом, щодо нього відкрито ліквідаційну процедуру.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено 18.07.16 за № 33624 та встановлено строк для заявлення грошових вимог кредиторів до боржника.

Ухвалою суду від 22.12.2020 призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Крикуна Віктора Борисовича (свідоцтво №1253 від 17.06.2013, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 60, офіс 207); зобов`язано попереднього ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Булаха О.І. передати усі матеріали, що пов`язані із ліквідацією банкрута, призначеному ліквідатору; зобов`язано ліквідатора Крикуна В.Б. провести ліквідаційну процедуру банкрута та подати суду у встановлений строк звіт з документальним підтвердженням про результати своєї діяльності.

01.09.2021 ухвалою суду задоволено клопотання арбітражного керуючого Крикуна В.Б. про дострокове припинення його повноважень як ліквідатора банкрута у даній справі та призначено ліквідатором колективного підприємства "Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів "Закарпаття" арбітражного керуючого Головачева Ігоря Миколайовича.

07.02.2022 на адресу суду надійшла заява арбітражного керуючого Крикуна В.Б., який здійснював повноваження ліквідатора банкрута про затвердження підсумкового звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора за період з 22.12.2020 по 01.09.2021 у даній справі, про покладення обов`язку оплати послуг за виконання повноважень ліквідатора на кредиторів у справі пропорційно до їх заявлених вимог та про стягнення основної грошової винагороди: із кредитора ОСОБА_1 у розмірі 148823,27 грн., із кредитора ДПС України в особі відокремленого підрозділу ГУ ДПС у Закарпатській області - 14,81 грн. та про стягнення витрат ліквідатора: із кредитора ОСОБА_1 у розмірі 166,58 грн., із кредитора ДПС України в особі відокремленого підрозділу ГУ ДПС у Закарпатській області - 0,02 грн.

У зв`язку з припиненням повноважень головуючого судді Ушак І.Г. Господарським судом Закарпатської області за розпорядженням керівника апарату суду здійснено повторний автоматизований розподіл справи від 22.03.2023 №02-02/96/23 та згідно Протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.03.2023 справа передана для розгляду судді Ремецькі О.Ф.

Ухвалою суду від 20.04.2023 року прийнято справу №907/81/16 до провадження, засідання суду призначено на 16.05.2023 року.

Ухвалою суд від 16.08.2023р. задоволено клопотання про відсторонення арбітражного керуючого Головачева Ігоря Миколайовича (свідоцтво №221 від 21.02.2013) від виконання повноважень ліквідатора КП Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів Закарпаття (ідентифікаційний код: 32617168) у справі №907/81/16 та призначено ліквідатором КП Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів Закарпаття (код ЄДРПОУ 00153608) у справі №907/81/16 арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича (свідоцтво №1732 від 11.11.2015р), відкладено розгляд справи на 17.10.2023. Зобов`язано арбітражного керуючого Головачева Ігора Миколайовича протягом десяти днів з дня отримання ухвали передати ліквідатору колективного підприємства Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів Закарпаття, м. Мукачево (ідентифікаційний код: 32617168) у справі №907/81/16 арбітражному керуючому Демчану Олександра Івановича бухгалтерську та всю іншу документацію боржника, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності банкрута, документацію, пов`язану зі здійсненням процедури ліквідації боржника у цій справі за актом приймання-передачі (копію надати суду).

12.10.2023 ліквідатором боржника подано суду клопотання про зобов`язання попереднього ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні цінності та інші цінності банкрута арбітражному керуючому Демчан О.І., у зв`язку з тим що від моменту винесення ухвали суду від 16.08.2023 року про зобов`язання арбітражного керуючого Головачева Ігора Миколайовича передати всю документацію, пройшов значний відлік часу, а також на відповідні запити про передачу документів, арбітражному керуючому Демчан О.І. так нічого на сьогоднішній день не передано.

Ухвалою суду від 17.10.2023 року відкладено розгляд справи №907/81/16 та призначено до розгляду у засіданні суду клопотання ліквідатора від 12.10.2023 (вх. №02.3.1-02/7148/23) на 21.11.2023.

19.10.2023 року ліквідатором боржника Демчан О.І. подано суду клопотання про уточнення клопотання про зобов`язання попереднього ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні цінності та інші цінності банкрута.

Ліквідатор в поданому клопотанні про уточнення, зазначає що вказаним клопотанням просить зобов`язати колишнього керівника банкрута Сухана І.І. передати документи та майно банкрута ліквідатору, у зв`язку із відсутністю будь-яких відомостей щодо передачі керівником документів КП «ЦСТРІ «Закарпаття» після визнання останнього банкрутом його першому ліквідатору. В той же час, арбітражному керуючому Демчану О.І. стало відомо, що печатка та документи банкрута Суханом І.І. були передані попередньому ліквідатору КП «ЦСТРІ «Закарпаття» на підставі акту приймання-передачі документів від 27.10.2017. Оскільки колишнім керівником КП «ЦСТРІ «Закарпаття» виконано обов`язок щодо передачі документів банкрута його попередньому ліквідатору, підстави для зобов`язання Сухана І.І. передати документи та активи банкрута арбітражному керуючому Демчану О.І. станом на дату подання цього клопотання відпали.

Таким чином, невиконання вимог Кодексу України з процедур банкрутства, унеможливлює встановлення розпорядником майна наявності грошових коштів на рахунках боржника, залишків товарів на складах, посівів, наявності дебіторської заборгованості, інших активів.

Відповідно ч. 2 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть зобов`язання щодо відшкодування збитків, завданих таким ухиленням. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Так, згідно ст. 62 Кодексу України з процедур банкрутства, усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.Майно, визначене родовими ознаками, що належить банкруту на праві володіння або користування, включається до складу ліквідаційної маси. Індивідуально визначене майно, що належить банкруту на підставі речових прав, крім права власності і господарського відання, не може бути включене до складу ліквідаційної маси. Об`єкт довірчої власності не може бути включено до ліквідаційної маси довірчого власника або довірчого засновника. За наявності у складі майна банкрута майна, виключеного з обігу, ліквідатор зобов`язаний передати його відповідним особам в установленому порядку.

Відповідно ч. 5 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом процедури розпорядження майном органи управління боржника не мають права приймати рішення про: реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; створення господарських товариств або участь в інших господарських товариствах; створення філій та представництв; виплату дивідендів; проведення боржником емісії цінних паперів; вихід зі складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника; відчуження або обтяження нерухомого майна боржника, в тому числі його передачу в заставу, внесення зазначеного майна до статутного капіталу іншого підприємства або господарського товариства; надання позик (кредитів), надання поруки, гарантій, а також передачу в довірче управління майна боржника.

Відповідно до ст. 44 Кодекс України з процедур банкрутства, у процедурі розпорядження майном боржник зобов`язаний забезпечити розпоряднику майна можливість безпосереднього доступу до інформації, що зберігається у базах даних (у тому числі електронних), які використовуються посадовими особами боржника для ведення бухгалтерського, податкового та управлінського обліку, а також для формування бухгалтерської, статистичної та податкової звітності, та/або забезпечити можливість розпоряднику майна ознайомитися з такою інформацією в інший спосіб з можливістю друкувати та/або копіювати документи, необхідні для здійснення повноважень розпорядника майна, з урахуванням вимоги частини четвертої статті 10 цього Кодексу.

Сутність судового контролю у процедурі банкрутства являє собою комплекс дій судді з перевірки та оцінки процесуальних дій учасників справи (добросовісності боржника, арбітражного керуючого, кредиторів та належного виконання своїх обов`язків тощо).

Відповідно до ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Кодексу України з процедур банкрутства.

З огляду на викладене вище, розглянувши клопотання арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича з його уточненням, дослідивши матеріали справи, суд вбачає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора боржника, оскільки, обов`язки, встановлені Кодексом України з процедур банкрутства, ліквідатор боржника може виконати лише за наявності у нього необхідної інформації та відсутності перешкод у наданні документів бухгалтерської та іншої документації банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності Колективного підприємства «Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Закарпаття».

Керуючись ст. ст. 40, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича, ліквідатора колективного підприємства Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів Закарпаття про зобов`язання вчинити дії, задовольнити.

2. Зобов`язати арбітражного керуючого Головачева Ігоря Миколайовича (

АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 , дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) передати ліквідатору Колективного підприємства «Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Закарпаття» (89600, Закарпатська обл., м. Мукачеве,

вул. Крилова, буд. 96, к. А, код 32617168) арбітражному керуючому Демчану Олександру Івановичу (01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 16/108, каб. № 17, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1732 від 11.11.2015, ідентифікаційний номер НОМЕР_3 ) бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності Колективного підприємства «Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Закарпаття» (89600, Закарпатська обл., м. Мукачеве,

вул. Крилова, буд. 96, к. А, код 32617168).

3. Копію ухвали направити арбітражному керуючому Головачеву Ігорю Миколайовичу.

Дана ухвала є виконавчим документом, набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає негайному виконанню.

Стягувач - ліквідатор КП «Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Закарпаття» арбітражний керуючий Демчан Олександр Іванович (01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд. 16/108, каб. № 17, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1732 від 11.11.2015, ідентифікаційний номер НОМЕР_3 ).

Боржник - арбітражний керуючий Головачев Ігорь Миколайович (

АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 , дата народження: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Кодексом України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.Ф. Ремецькі

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115162432
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/81/16

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 09.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні