Ухвала
від 24.11.2023 по справі 926/5052/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

58000, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 14, тел. 55-09-34, е-mail: inbox@cv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24 листопада 2023 року Справа № 926/5052/23

Господарський суд Чернівецької області в складі судді Ковальчук Т.І., розглянувши матеріали за позовною заявою

Товариства з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг, с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області,

до Акціонерного товариства Чернівціобленерго, м. Чернівці,

про зобов`язання вчинити дію,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою від 16.11.2023 до Акціонерного товариства Чернівціобленерго про зобов`язання вчинити дію надати позивачу технічні умови на нестандартне приєднання, підписані ОСР з проектом договору про нестандартне приєднання до електричних мереж системи розподілу під ключ за відповідною типовою формою, наведеною в додатку 2 до КСР, та розрахунок вартості плати за приєднання до електричних мереж та рахунком на сплату вартості послуги з приєднання.

В обгрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач не розглянув в установлені строки і порядку заяву ТОВ Укренергомашінжиніринг про приєднання електроустановки фотогальванічної станції 10 МВт за адресою вул. Головна, 41, с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області, що є порушенням статті 21 Закону України Про ринок електричної енергії і Кодексу систем розподілу і стало підставою для звернення позивача з позовом до господарського суду для захисту своїх прав.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.11.2023 позовну заяву ТОВ Укренергомашінжиніринг передано на розгляд судді Ковальчук Т.І.

Розглянувши матеріали за позовом на предмет вирішення питання про відкриття провадження у справі, суд встановив, що позовна заява не відповідає вимогам статті 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Зокрема, у позовній заяві відсутні відомості про наявність або відсутність зареєстрованого в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі електронного кабінету позивача та адвоката Савчука Дмитра Миколайовича, який від імені ТОВ Укренергомашінжиніринг підписав позовну заяву (ст. 6, п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України).

Також у позовній заяві одним з доказів, на які зроблено посилання в обгрунтування позовних вимог, вказано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельної ділянки за адресою вул. Головна, 41, с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області, однак вказаний доказ до позовної заяви не додано (п. 8 ч. 3 ст. 162, ч. 2 ст. 164 ГПК України).

Крім того, оглянувши доданий до позовної заяви опис вкладення у цінний лист на адресу АТ Чернівціобленерго, суд встановив, що відповідачу надіслані лише додатки до позовної заяви, а сама позовна заява від 16.11.2023 в описі вкладення не зазначена, отже, належних доказів виконання вимог пункту 1 частини 1 статті 164, статті 172 ГПК України позивачем не надано.

Згідно з частинами 1, 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом 5-ти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху та встановлює спосіб і строк усунення недоліків, який не може перевищувати 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, якщо ж позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

З урахуванням наведених обставин суд дійшов висновку, що позовну заяву слід залишити без руху та встановити заявнику строк для усунення вказаних у цій ухвалі недоліків позовної заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 4, 6, 20, п.п. 2, 8 ч. 3 ст. 162, п. 1 ч. 1, ч. 2 ст. 164, ст.ст. 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг строк протягом десяти днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

3. Для усунення недоліків позовної заяви Товариству з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг слід в установлений у пункті 2 резолютивної частини цієї ухвали строк подати до Господарського суду Чернівецької області:

- відомості про наявність/відсутність електронного кабінету, зареєстрованого в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, Товариства з обмеженою відповідальністю Укренергомашінжиніринг і адвоката Савчука Дмитра Миколайовича;

- засвічену копію витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельної ділянки за адресою вул. Головна, 41, с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області;

- докази надіслання Акціонерному товаристу Чернівціобленерго копії позовної заяви від 16.11.2023.

Ухвала підписана 24 листопада 2023 року, оскарженню не підлягає.

Суддя Т.І.Ковальчук

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115163291
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити дію

Судовий реєстр по справі —926/5052/23

Ухвала від 28.12.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні