Ухвала
від 24.11.2023 по справі 585/3824/23
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/3824/23

Номер провадження 1-кс/585/1414/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2023 року м.Ромни

Слідчий суддя Роменського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розташованої за адресою: АДРЕСА_2 ,-

В С Т А Н О В И В:

22 листопада 2023 року до суду надійшло вказане клопотання, з якого вбачається, що 23.09.2023 близько 19 год. по вул. Київській в м. Ромни навпроти господарства № 1 відбулося зіткнення між автомобілем марки «ВАЗ» моделі «2108», д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканця АДРЕСА_3 та автомобілем марки «АUDІ» моделі «А6», д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , мешканця АДРЕСА_4 . В результаті ДТП пасажирка автомобіля марки «АUDІ» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до ІНФОРМАЦІЯ_6 . В ході досудового розслідування було встановлено, що в результаті ДТП ОСОБА_6 отримала тілесні ушкодження з якими проходила стаціонарне лікування травматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР та в подальшому лікувався в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні є потреба встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих тілесних ушкоджень потерпілому, як учасника ДТП. Своєю чергою проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан потерпілого як на момент отримання тілесних ушкоджень так і в подальшому. Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вилучення медичної документації з медичних закладів має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів.

Старший слідчий СВ Роменського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_7 просив розглянути клопотання за його відсутності. Клопотання підтримує та просить його задовольнити.

Представники КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не з`явились, про причини неявки суду не повідомили.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя дійшов такого висновку.

За змістом ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається наявність кримінального провадження № 12023200470000774 від 24.09.2023 року, в рамках якого розглядається вказане клопотання (а. с. 3).

На виконання вимог ч.5 ст. 163 КПК України, сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані в клопотанні речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази.

Дослідивши надані матеріали та докази, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання в частині надання дозволу на тимчасовий доступ. Крім цього, у вказаній частині, клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, в зв`язку з чим вбачаються об`єктивні підстави для його задоволення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 107, 131, 132, 159-166 , 170 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , задоволити.

Надати дозвіл групі слідчих СВ Роменського РВП ГУНП в Сумській області: ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023200470000774 від 24.09.2023, на тимчасовий доступ до документів, а саме оригіналу медичних карток стаціонарного хворого виданих на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , мешканки АДРЕСА_4 , що зберігається в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » РМР, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , та КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю її вилучення (здійснення виїмки).

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий має право звернутися з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала не оскаржується.

Виготовлено 3 оригінали ухвали один з яких долучено до матеріалів клопотання, інший вручено слідчому.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115168896
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —585/3824/23

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні