Ухвала
від 24.11.2023 по справі 682/1286/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/1286/23

Провадження № 2/682/413/2023

У Х В А Л А

24 листопада 2023 року м.Славута

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області в складі :

головуючої судді - Матвєєвої Н.В.,

за участю секретарки судового засідання Дубовки Г.Ю.,

представника позивачки адвоката Огойко А.А.

представник відповідача - Лук`янчук С.М.

представника третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Селянського (фермерського) господарства "Лан" адвоката Плакса В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Славута Хмельницької області в порядку загального позовного провадження під час підготовчого судового засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Огойко Андрій Анатолійович до Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача : Селянське (фермерське) господарство "Лан", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача : Крупецька сільська рада про скасування державної реєстрації іншого речового права (права оренди), усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в:

24.05.2023 року ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Огойко А.А. звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "АКРІС АГРО"</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача : Селянське (фермерське) господарство "Лан", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача : Крупецька сільська рада про скасування державної реєстрації іншого речового права (права оренди), усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Ухвалою судді від 25.05.2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

15.09.2023 року від ОСОБА_1 та її представника надійшло клопотання про призначення у справі судової почеркознавчої експертизи.

Ухвалою судді від 03.10.2023 року клопотання позивачки ОСОБА_1 та її представника адвоката Огойко А.А. про призначення у справі судової почеркознавчої експертизи задоволено.

13.11.2023 року провадження у справі відновлено у зв`язку з надходженням клопотання експерта, в якому експерт просить надати додаткові достовірні вільні зразки підпису ОСОБА_1 та з`ясувати достовірність усіх підписів на вільних зразках, наданих позивачкою, здійснити оплату експертизи, узгодити час проведення експертизи.

Представник позивачки адвокат Огойко А.А. в судовому засіданні заявив клопотання про витребування спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у Славутській державній нотаріальній конторі Хмельницької області, оскільки до призначення експертизи позивачка просила витребувати спадкову справу після смерті її матері, проте помилилася, оскільки спадкова справа заводилася після смерті батька і в ній наявні її зразки підпису.

Представник відповідача адвокат Лук`янчук С.М. заперечував щодо витребування вказаної спадкової справи, зазначивши, що позивач зловживає своїм правом та затягує розгляд справи, суд не вправі збирати докази поза межами строків, визначених ЦПК України. Просив встановити позивачці строк для виконання вимог, зазначених у клопотанні експерта, зокрема щодо надання вільних зразків підпису, підтвердження достовірності її підписів на вже наданих документах, оплати вартості експертизи.

Представник третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Селянського (фермерського) господарства "Лан" адвокат Плакса В.А. у судовому засіданні не заперечував щодо витребування вказаної спадкової справи та встановлення процесуальних строків.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Крупецька сільська рада в судове засідання не з`явився, про місце та час розгляду справи повідомлена належним чином.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу (разом з поданням позовної заяви).

Враховуючи те, що представник позивача не може самостійно отримати вищевказані докази по даній справі, суд приходить до переконання, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, а також зважаючи на строки, визначені експертом в клопотанні про надання додаткових матеріалів, враховуючи клопотання представника відповідача, вважає за доцільне встановити позивачці ОСОБА_1 строк для виконання вимог, зазначених у клопотанні експерта до 06.12.2023 року.

Керуючись ст. 84, 260 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Витребувати у державного нотаріуса Славутської державної нотаріальної контори Хмельницької області (місце знаходження: вул. Соборності, 31, м. Славута, Шепетівський район, Хмельницька область, 30000) спадкову справу, яка заведена після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані документи надати на адресу Славутського міськрайонного суду Хмельницької області у строк до 04 грудня 2023 року.

Попередити про те, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ст.120-121 ЦПК України встановити ОСОБА_1 строк для виконання вимог, викладених у клопотанні експерта про надання додаткових матеріалів до 06.12.2023 року.

Ухвала підлягає негайному виконанню та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Н.В.Матвєєва

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено28.11.2023
Номер документу115182054
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації іншого речового права (права оренди), усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —682/1286/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні