Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-2741/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" вересня 2010 р. Спра ва № 2a-2741/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Кафарського В.В.

при секретарі Вил ка О.С.

за участю представни ків сторін:

від прокурора: не з"явився.

від позивача: Чопей О.С.

від відповідача: не з"явився .

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: Долинс ького міжрайонного прокурор а в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань в Долинському районі та м.Болехові, вул. Пуш кіна, 12, м. Долина, Івано-Франкі вська область, 77500

до відповідача: Долинського районного кому нального підприємства "Долин атепломережа", вул. Грушевськ ого, 26-б,м. Долина, Івано-Франків ська область,77501

< Текст >

про стягнення обов'яз кових платежів в сумі 4569,85 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Долинський міжрайонний п рокурор звернувся до суду з а дміністративним позовом в ін тересах держави в особі відд ілення виконавчої дирекції Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків на ви робництві та професійних зах ворювань в Долинському район і та м.Болехові до Долинськог о районного комунального під приємства "Долинатепломереж а" про стягнення заборговано сті по сплаті обов"язкових пл атежів в сумі 4569,85грн.

Долинський міжрайонн ий прокурор в судове засідан ня не з'явився, хоча про час, мі сце і дату проведення судово го засідання був належним чи ном повідомлений.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги викладені в позовній заяв і підтримала в повному обсяз і. Просить позов задоволити.

Представник відповід ача в судове засідання не з'яв ився, хоча про час, місце і дат у проведення судового засіда ння був належним чином повід омлений, наданим правом на по дання заперечення проти позо ву не скористався. Заяв чи кло потань про відкладення розгл яду справи чи про причини нея вки суду не подав. За таких обс тавин суд вбачає за можливе р озглянути справу за його від сутності на підставі наявних в матеріалах справи доказів .

Розглянувши матеріал и справи, вислухавши пояснен ня представника позивача, до слідивши докази, судом встан овлено наступне.

09.07.2004 року Долинське районне комунальне підприємство "Дол инатепломережа" взято на обл ік як платник страхових внес ків і відповідно є страхувал ьником відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань в Доли нському районі та м.Болехові та ознайомлене з порядком на рахування, сплати та витрача ння страхових внесків до Фон ду і відповідальністю за нес воєчасну та неповну сплату с трахових внесків, що підтвер джується страховим свідоцтв ом № 0906000562 від 07.05.2010року.

Так, згідно з прийнято ю відділенням виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань в Долинсько му районі та м.Болехові «Розр ахункової відомості» про нар ахування і перерахування стр ахових внесків та витрачанн я коштів Фонду прострочена з аборгованість Долинського районного комунального підп риємства "Долинатепломережа " за 2 квартал 2010 року складає 915 0,64 грн.

26.02.2010 року та 07.05.2010 року Долинськ им міжрайонним прокурором бу ли подані позовні заяви про с тягнення обов"язкових платеж ів з ДРКП "Долинатепломережа " на загальну суму 4717,13грн. Поста новами Івано-Франківського о кружного адміністративного суду від 07.04.2010 року та 14.07.2010 року в позовах задоволено.

Отже заборгованість, яка на лежить до стягнення з ДРКП "Д олинатепломережа" на користь відділенням виконавчої дире кції Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань в Долинському районі та м.Болехові станови ть 4569,85грн.

Згідно Інструкції про поря док перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України N 36 від 12.07.2007 пл атниками страхових внесків д о Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України є юридич ні особи незалежно від форм в ласності і господарювання, в иду діяльності та галузевої належності, а також їх відокр емлені підрозділи (філії, інш і підрозділи юридичної особи , що перебувають поза її місце знаходженням та виробляють п родукцію, виконують роботи а бо операції, надають послуги від імені юридичної особи, аб о представництва, що здійсню ють представництво і захист інтересів юридичної особи) з а умови, що розрахунки з оплат и праці цих відокремлених пі дрозділів проводяться нецен тралізовано.

Відповідно до вимог ст. 45 Зак ону України "Про загальнообо в'язкове державне соціальне страхування від нещасного ви падку на виробництві та проф есійного захворювання, які с причинили втрату працездатн ості" своєчасно та повністю с плачувати в установленому по рядку страхові внески до Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків.

Крім того, у відповідності д о підпункту 2.1.3 пункту 2.1 статті 2 Закону України "Про порядок погашення зобов"язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" Фонд соціального стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій них захворювань є контролююч им органом стосовно внесків на загальнообов"язкове держа вне соціальне страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві у межах своєї компете нції, встановленої законом.

Інструкцією про порядок пе рерахування, обліку та витра чання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України N 36 від 12.07.2007 встанов лено що, страхові внески спла чуються страхувальниками-ро ботодавцями - у день одержанн я коштів на оплату праці в уст ановах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заро бітної плати на поточні раху нки фізичних осіб в установа х банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перера хування коштів на особові ра хунки.

Доказів погашення пр остроченої заборгованості у вказаному розмірі, відповід ач суду не подав. За таких обст авин позов підлягає задовол енню.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 < Текст > Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з Долинсько го районного комунального пі дприємства "Долинатепломере жа", вул. Грушевського, 26-б,м. Дол ина, Івано-Франківська облас ть,77501, код 32796770 на користь Відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань в Долинському районі та м.Болехові, вул. Пушкіна, 12, м . Долина, Івано-Франківська об ласть, 77500, код ЗКПО 25925549 - заборгов аність по несплачених страхо вих внесках в сумі 4569,85 (чотири т исячі п"ятсот шітдесіт дев"ят ь грн. 85коп.).

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбаченому частиною ч етвертою статті 167 КАС України , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили в порядку та стро ки встановлені статтею 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Суддя: Кафа рський В.В.

Постанова складен а в повному обсязі 04.10.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено07.10.2010
Номер документу11518837
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2741/10/0970

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 18.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 04.08.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні