Постанова
від 24.09.2010 по справі 2а-3037/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Список >

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

24 вересня 2010 року Справ а № 2а-3037/10/1170

Кіровоградський окружн ий адміністративний суд у ск ладі головуючого судді Могил ан С.В., розглянувши у відкрито му судовому засіданні о 14-30 год . адміністративну справу

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в м . Кіровограді

до відповідача: Аварійн о-рятувальної служби операти вного реагування Кіровоград ської області

про стягнення заборговано сті,

за участю:

секретаря судового засід ання - Канюки І.І.,

представників:

позивача - не з' явився,

відповідача - не з' явивс я;

У відповідності до ч.1 ст.41 КА СУ фіксування судового засід ання за допомогою звукозапис увального технічного засобу не здійснювалося.

Управління Пенсійного фо нду України в м.Кіровограді з вернулося з позовом до Аварі йно-рятувальної служби опера тивного реагування Кіровогр адської області про стягненн я заборгованості по відшкоду ванню витрат на виплату та до ставку пенсій призначених на пільгових умовах за списком №1 в сумі 17 767,87 грн.

В обґрунтування своїх поз овних вимог позивач зазначив , що Аварійно-рятувальна служ ба оперативного реагування К іровоградської області заре єстрована в Управлінні Пенсі йного фонду України в м. Кіров ограді як платник страхових внесків, є страхувальником т а має заборгованість по відш кодуванню витрат на виплату та доставку пенсій призначен их на пільгових умовах по спи ску №1 в сумі 17 767,87 грн. У встановл еному порядку відповідач дан у заборгованість не сплатив.

В судове засідання предста вник позивача не з' явився, д о суду надійшло клопотання п ро розгляд справи без його уч асті (а.с.52).

У судове засідання предста вник відповідача двічі не з' явився, до суду направляв кло потання про відкладення розг ляду справи у зв' язку з пере буванням представника відпо відача у відрядженні та на лі карняному (а.с.38, 51). Правом на под ання заперечень відповідач н е скористався, доказів в обґр унтування відсутності забор гованості не надіслав.

З огляду на відсутність док азів в обґрунтування клопота нь або неможливості забезпеч ення участі в судовому засід анні іншого представника, в т ому числі керівника підприєм ства суду, судом їх визнано не обґрунтованими.

У відповідності до ч.4 ст.128 КА С України, у разі неприбуття в ідповідача - суб' єкта влад них повноважень, належним чи ном повідомленого про дату, ч ас і місце судового розгляду , без поважних причин або без п овідомлення ним про причини неприбуття розгляд справи не відкладається і справу може бути вирішено на підставі на явних у ній доказів. Ці ж наслі дки застосовуються у разі по вторного неприбуття за таких самих умов відповідача, який не є суб' єктом владних повн оважень.

З огляду на повторну неявку без поважних причин в судове засідання відповідача, суд в важає за можливе розглядати справу на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши подані позивач ем документи і матеріали, все бічно і повно з' ясувавши вс і фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об' єкти вно оцінивши докази, які мают ь значення для розгляду спра ви і вирішення спору по суті, а дміністративний суд,

ВСТАНОВИВ:

Згідно ч. 1 ст. 15 Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання»від 09.07.2003 року №1058-ІV, платн иками страхових внесків до с олідарної системи є страхува льники і застраховані особи. У відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 14 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування», страхувальн иками та відповідно платника ми страхових внесків до Пенс ійного фонду є роботодавці, п ідприємства, установи і орга нізації, створені відповідно до законодавства України, не залежно від форми власності, виду діяльності та господар ювання, об' єднання громадян , профспілки, політичні парті ї (у тому числі філії, представ ництва, відділення та інші ві докремлені підрозділи зазна чених підприємств, установ, о рганізацій, об' єднань грома дян, профспілок, політичних п артій, які мають окремий бала нс і самостійно ведуть розра хунки із застрахованими особ ами), фізичні особи - суб' єк ти підприємницької діяльнос ті та інші особи (включаючи юр идичних та фізичних осіб - с уб' єктів підприємницької д іяльності, які обрали особли вий спосіб оподаткування (фі ксований податок, єдиний под аток, фіксований сільськогос подарський податок, придбали спеціальний торговий патент ), які використовують працю фі зичних осіб на умовах трудов ого договору (контракту) або н а інших умовах, передбачених законодавством або договора ми цивільно-правового характ еру.

В судовому засіданні встан овлено, що Аварійно-рятуваль на служба оперативного реагу вання Кіровоградської облас ті зареєстрована в Управлінн і Пенсійного фонду України в м. Кіровограді як платник стр ахових внесків (а.с.11) та є страх увальником.

На підставі ч.3 Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння»страхові внески є цільов им загальнообов' язковим пл атежем, який справляється на всій території України в пор ядку, встановленому цим Зако ном.

Згідно ч.2 розділу ХV «Прикін цеві та перехідні положення» Закону України «Про загально обов' язкове державне пенсі йне страхування»від 09.07.2003 року №1058-ІV, п.6 Інструкції «Про поряд ок обчислення і сплати страх увальниками та застраховани ми особами внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування до Пенсійн ого фонду України»від 19.12.2003 рок у №21-1, зареєстрованої в Мініст ерстві юстиції України 16.01.2004 р. №04/866 підприємства, на яких прац івники вийшли на пенсію на пі льгових умовах, здійснюють в ідшкодування коштів Пенсійн ому фонду України на виплату і доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах.

На підставі п.п.6.8 п.6 вказаної Інструкції підприємство щом ісячно до 25 числа зобов' язан е вносити до Фонду зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах.

Аварійно-рятувальна служ ба оперативного реагування К іровоградської області має з аборгованість з відшкодуван ня пільгових пенсій, що підля гають сплаті відповідно до п . «а»в сумі 17 767,87 грн., що підтверд жено розрахунком фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених відпові дно до частини 2 Прикінцевих п оложень Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування»в ч астині пенсій призначених ві дповідно до п.«а»ст. 13 Закону У країни «Про пенсійне забезпе чення»(а.с.14-18).

Аварійно-рятувальна служ ба оперативного реагування К іровоградської області вказ ану заборгованість у встанов лені строки не сплатила, що пі дтверджується довідкою УПФУ в м. Кіровограді від 24.09.2010 р. (а.с.5 0).

Відповідно до п. п. 6.9 Інстру кції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни»від 19.12.2003 року №21-1 не сплачен і та/або несвоєчасно сплачен і суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій, зазначених в абзаці д ругому пункту 6.1 цієї Інструкц ії, стягуються з нарахування м пені та штрафних санкцій.

На підставі викладе ного, суд приходить до виснов ку про підтвердження факту н аявності заборгованості у ві дповідача в сумі 14 069,54 грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Аварійно- рятувальної служби оператив ного реагування Кіровоградс ької області, код ЄДРПОУ 05451440 (25000 , м. Кіровоград, вул. Дзержинс ького, 61, кв. 6) на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в м. Кіровограді заборгов аність по відшкодуванню витр ат на виплату та доставку пен сій призначених на пільгових умовах в сумі 17 767,87 грн. (сімнадц ять тисяч сімсот шістдесят с ім грн. 87 коп.).

Постанова суду набир ає законної сили після закін чення строку подання апеляці йної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може б ути оскаржена до Дніпропетро вського апеляційного адміні стративного суду через Кіров оградський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі в 10- денний строк з дня її прого лошення апеляційної скарги.

Суддя

Кіровоградського окружн ого

адміністративного суду С.В. Могилан

Дата ухвалення рішення24.09.2010
Оприлюднено07.10.2010
Номер документу11518889
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3037/10/1170

Постанова від 24.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Могилан

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні