Ухвала
від 27.11.2023 по справі 501/4198/21
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 501/4198/21

Провадження № 1-кс/501/931/23

УХВАЛА

27 листопада 2023 року м. Чорноморськ

Слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1

Секретар судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Кримінальне провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021162160000367 від 05.05.2021.

Сторона обвинувачення Старший слідчий СВ ВП N1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області майор поліції ОСОБА_4 , прокурор Чорноморської окружної прокуратури ОСОБА_5 .

Суть питання, що вирішується.

Слідчий звернувся з погодженим прокурором клопотанням, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання слідчого розглянуте слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України з метою унеможливити зміни або знищення речей та документів.

Встановлені судом обставини.

05.05.2021 до ЄРДР було внесено відомості про те, що 05.05.2021 до ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області надійшло повідомлення від ОСОБА_6 про те, що представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » шляхом обману заволоділи коштами інвесторів у будівництво будинку по АДРЕСА_1 , забудовником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в особливо великих розмірах (а.с. 8).

Згідно зматеріалами справи 30.09.2010 ОСОБА_6 було укладеноряд договорівз ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,в особідиректора ОСОБА_7 ,що діявна підставістатуту,а саме:договір №2182резервування квартири,№ Б-2182купівлі-продажуцінних паперів,про щоскладено актприйому-передачіцінних паперівта актвибору квартири.Відповідно доумов зазначениху вказанихдоговорах, ОСОБА_6 є інвесторомнерухомості заадресою: АДРЕСА_1 ,тобто майбутньоїквартири АДРЕСА_2 ,яка розташованана 7поверсі вказаногобудинку,який мавбуди збудованийта зданийв експлуатаціюв кінцідругого кварталу2012року,але потеперішній часне зданийв експлуатацію. ОСОБА_7 ,в своючергу,уникає контактівз ОСОБА_6 та іншимиінвесторами (близько90осіб).Згодом, ОСОБА_6 в соціальніймережі «Facebook»вступила взагальнодоступну групу,адміністратором якоїє одиніз інвесторіввище вказаногонедобудованого будинку,де заявникустало відомо,що інвесторомїї майбутньоїквартири АДРЕСА_2 стала ОСОБА_8 .Встановлено,що ОСОБА_8 уклала ряддоговорів зТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,в особідиректора ОСОБА_7 ,на підставіяких єінвестором кв. АДРЕСА_3 .Таким чином, ОСОБА_7 здійснив продажвищевказаної квартири ОСОБА_6 та ОСОБА_8 . Разом з тим, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » повинно було здати будинок в експлуатацію у 2012-2015 роках, а інвестори відповідно отримати свої квартири, однак до сьогоднішнього часу будівництво не завершено та будинок в експлуатацію не зданий.

Задля перевірки вказаних фактів та проведення судової будівельної та економічної експертизи, виникла необхідність отримати від ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_4 ) належним чином завірених документів, а саме:

- дозволу, який видавався в 2006 році на будівництво багатоповерхового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , та додатків до нього, що стали підставою для його видачі;

- інших наявних документи (переписки тощо) щодо здійснення будівництва багатоповерхового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, з метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінального провадження, а також з метою встановлення всіх осіб, причетних до скоєння вказаного злочину, існує необхідність у тимчасовому доступі до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Мотиви, з яких суд виходив при постановлені ухвали.

Згідно положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведе,серед іншого,наявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.4ч.2ст.162КПК Українидо охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим у клопотанні доведена наявність достатніх підстав вважати, що інформація, до якої необхідно отримати доступ, знаходиться у володінні вказаного у клопотанні суб`єкта, ця інформація в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя дійшов висновку, що отримання доступу до інформації дасть змогу органу досудового розслідування встановити осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення, їх ролі у ньому та іншу інформацію, що має важливе значення для розслідування кримінального правопорушення.

Крім того, слідчим доведена можливість використання як доказів зазначених відомостей та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 163-165, 370 372 КПК України, суд

ухвалив:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , або особу, у володінні якої знаходяться документи, надати тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій наступних документів:

- дозвілу, який видавався в 2006 році на будівництво багатоповерхового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , та додатків до нього, що стали підставою для його видачі;

- інших наявних документів (переписки тощо) щодо здійснення будівництва багатоповерхового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала діє протягом двох місяців з дня її постановлення.

Другий примірник оригіналу цієї ухвали та її копії для виконання вимог ч. 2 ст. 165 КПК України вручити органу досудового розслідування, яким ініційовано розгляд відповідного клопотання.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115190951
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —501/4198/21

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні