Постанова
від 09.09.2010 по справі 2-а-5552/10/2270/13
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-5552/10/2270/13

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 вересня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Салюка П.І.

при секретарі Ковалю В.В.

за участі:

представника позивача: Атаманюк Л.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Управління Пенсійн ого фонду України в Хмельниц ькому районі < 3-тя особа > до Приватного підприємства "То рговий союз Хмельниччини" < 3 -тя особа > про стягнення забо ргованості, -

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійног о фонду України в Хмельницьк ому районі Хмельницької обла сті звернулося до суду з адмі ністративним позовом до Прив атного підприємства "Торгови й союз Хмельниччини" про стяг нення заборгованості в сумі 578,64 грн., в зв' язку з недотрима нням страхувальником вимог З У «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня».

Представник позивача в суд овому засіданні внесла клопо тання про уточнення позовних вимог, а саме уточнення назви відповідача Приватне пі дприємство "Торговий союз Хм ельничини, крім цього предст авник позивача уточнила суму позову зменшивши її до 33,28 грн . у зв'язку з частковою сплато ю боржником заборгованості, що підтверджується карткою о собового рахунку.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час та дату слухання сп рави повідомлений, заперечен ь на позов не надав.

За таких обставин, з врахува нням думки позивача, суд вваж ає за можливе розглянути спр аву без участі відповідача н а підставі наявних доказів.

Судом встановлено, що відпо відач, ПП "Торговий союз Хмель ниччини", як суб' єкт підприє мницької діяльності - юриди чна особа зареєстроване та в ключене до Єдиного державног о реєстру підприємств та орг анізацій України 06.11.2006 року, (ко д ЄДРПОУ 34678657).

На підставі ст.15 Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання» платниками страхових в несків до Пенсійного фонду У країни є страхувальники - п. 5. ст.14 роботодавці: підприємст ва, установи і організації, ст ворені відповідно до законод авства України, незалежно ві д форми власності, виду діяль ності та господарювання, об'є днання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числ і філії, представництва, відд ілення та інші відокремлені підрозділи зазначених підпр иємств, установ, організацій , об'єднань громадян, профспіл ок, політичних партій, які маю ть окремий баланс і самостій но ведуть розрахунки із заст рахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємниць кої діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізи чних осіб - суб'єктів підприєм ницької діяльності, які обра ли особливий спосіб оподатку вання (фіксований податок, єд иний податок, фіксований сіл ьськогосподарський податок , придбали спеціальний торго вий патент), які використовую ть працю фізичних осіб на умо вах трудового договору (конт ракту) або на інших умовах, пер едбачених законодавством, аб о за договорами цивільно-пра вового характеру.

Відповідно до ст.17 вищезазн аченого Закону, приватне під приємство "Поділля-Транс" явл яється платником збору на за гальнообов' язкове пенсійн е страхування в Хмельницьком у районі та відповідно, як пла тник страхових внесків, зобо в' язане нараховувати, обчис лювати та сплачувати в устан овлені строки та в повному об сязі страхові внески, так як с трахові внески є цільовим за гальнообов' язковим платеж ем, який справляється на всій території України.

Згідно п.6 ст.20 Закону «Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування» стра хувальник зобов'язаний нарах овувати, обчислювати і сплач увати в установлені строки т а в повному обсязі страхові в нески, нараховані за відпові дний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календ арних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внес ки підлягають сплаті незалеж но від фінансового стану пла тника страхових внесків.

Перевіркою в порядку нагля ду встановлено, що станом на 21 .06.2010 року за відповідачем утво рилась заборгованість перед управлінням Пенсійного фонд у України в Хмельницькому ра йоні Хмельницької області за травень 2010 року на загальну су му 578,64 грн. Однак під час розгля ду справи судом відповідач д обровільно сплатив частину з аборгованості по пенсійних в несках. Станом на 09 вересня 2010 р оку дана заборгованість підт верджується розрахунком сум и позовних вимог до приватно го підприємства ""Торговий со юз Хмельниччини"", карткою осо бового рахунку, копіями звіт ів-розрахунків сум страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за травень 2010 року, роз рахунком суми позовних вимог .

Управлінням Пенсійного фо нду України в Хмельницькому районі Хмельницької області відповідно до ст. 6 Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання» на адресу боржника ви ставлено вимогу №-Ю 202 від 07.07.2010 р оку що підтверджується копіє ю відповідного корінця вимог и від 07.072010 року. Проте протягом 10 днів із дня її отримання від повідач не сплатив зазначену у вимозі суму та не оскаржив ї ї в адміністративному та суд овому порядку.

Керуючись ст.ст. 14, 15, 17, 20, 106 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», ст.ст. 71, 86, 99, 154, 158-163, 167 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов - задоволити.

Стягнути з приватного підп риємства "Торговий союз Хмел ьниччини" на користь Управлі ння Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі забо ргованість в сумі 33 грн. 28 коп. (т ридцять три грн. 28коп.).

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення.

Повний текст постанови в иготовлено 13 вересня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя < для копії > < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2010
Оприлюднено07.10.2010
Номер документу11519259
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5552/10/2270/13

Ухвала від 18.08.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Постанова від 09.09.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні