Ухвала
від 23.11.2023 по справі 911/529/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" листопада 2023 р. м. Київ Справа № 911/529/22

Господарський суд Київської області у складі судді Гребенюк Т.Д.,

за участі секретаря судового засідання Оксенюк А.О.,

розглянувши клопотання ТОВ "Катеринопільський елеватор" про призначення судово-економічної експертизи у справі

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МП БІОПРОДУКТ" (Київська область, Рокитнянський район, смт. Рокитне, код ЄДРПОУ 35289175)

за участі представників: не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "МП БІОПРОДУКТ" про банкрутство.

31.08.2023 року до Суду від кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Катеринопільський елеватор" надійшло клопотання про призначення судово-економічної експертизи (6947 від 31.08.2023), з проханням доручити Державному Науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України (місто Київ, вулиця Богомольця, будинок 10, 01024); на вирішення експертизи поставити наступні питання:

1."Чи підтверджується документально наявність грошових коштів на поточних рахунках ТОВ «МП БІОПРОДУКТ» станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом)? Якщо так, то у якому розмірі?

2.Чи підтверджується документально фінансова спроможність ТОВ «МП БІОПРОДУКТ», станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом) здійснити погашення зобов`язань перед кредиторами? Якщо так, то в якому розмірі?".

Арбітражний керуючий у судовому засіданні підтримав вказане клопотання.

В судове засідання представники інших кредиторів та боржника не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлялись завчасно та належним чином.

Обґрунтовуючи необхідність призначення судової експертизи, ТОВ "Катеринопільський елеватор" зазначає, що для підтвердження наявності заборгованості у боржника та існування підстав відкриття відносно нього судового провадження у справі про банкрутство, з метою перевірки наданих ТОВ «МП БІОПРОДУКТ» бухгалтерського, податкового обліку і звітності, необхідні спеціальні знання, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Суд, розглянувши матеріали справи та подане клопотання про призначення судової економічної експертизи зазначає наступне:

Відповідно до частини 1 та частини 4 статті 99 Господарського процесуального кодексу України, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) жодною стороною не наданий висновок експерта з цих самих питань або висновки експертів, надані сторонами, викликають обґрунтовані сумніви щодо їх правильності, або за клопотанням учасника справи, мотивованим неможливістю надати експертний висновок у строки, встановлені для подання доказів, з причин, визнаних судом поважними, зокрема через неможливість отримання необхідних для проведення експертизи матеріалів.

Відповідно до частини 1 статті 100 Господарського процесуального кодексу України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Враховуючи викладене, для з`ясування обставин, що мають значення для справи і для з`ясування яких необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, а також враховуючи, що жодною стороною не наданий висновок експерта з цих самих питань, суд вважає клопотання кредитора обгрунтованим, таким, що підлягає задоволенню та призначає судову економічну експертизу у справі, проведення якої доручає Державному Науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України.

На вирішення експеризи поставити такі питання:

"1.Чи підтверджується документально наявність грошових коштів на поточних рахунках ТОВ «МП БІОПРОДУКТ» станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом)? Якщо так, то у якому розмірі?

2.Чи підтверджується документально фінансова спроможність ТОВ «МП БІОПРОДУКТ», станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом) здійснити погашення зобов`язань перед кредиторами? Якщо так, то в якому розмірі?".

Враховуючи згоду заявника клопотання, витрати, пов`язані з оплатою проведення судової експертизи, покласти на ТОВ "Катеринопільський елеватор".

Керуючись статтями 99, 100, 228, 234 Господарського процесуального кодексу України, Суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Катеринопільський елеватор" про призначення експертизи - задовольнити.

2. Призначити у справі № 911/529/22 судову економічну експертизу.

3. Проведення судової-економічної експертизи доручити Державному Науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України (місто Київ, вулиця Богомольця, будинок 10, 01024).

4. На вирішення експерта поставити питання:

4.1. Чи підтверджується документально наявність грошових коштів на поточних рахунках ТОВ «МП БІОПРОДУКТ» станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом)? Якщо так, то у якому розмірі?

4.2. Чи підтверджується документально фінансова спроможність ТОВ «МП БІОПРОДУКТ», станом на 15 червня 2022 року (дата подання до суду заяви про визнання товариства банкрутом) здійснити погашення зобов`язань перед кредиторами? Якщо так, то в якому розмірі?

5. Попередити експерта, що за надання завідомо неправдивого висновку, за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків, а також за розголошення даних, що стали йому відомі під час проведення експертизи експерт несе кримінальну відповідальність, відповідно до статей 384 та 385 Кримінального кодексу України.

6. Витрати на проведення судово-економічної експертизи покласти на Товариство з обмеженою відповідальністю "Катеринопільський елеватор".

7. Зобов`язати судового експерта після завершення проведення експертизи та складання висновку висновок, судового експерта разом з анаданими документами направити до Господарського суду Київської області.

8. Для проведенння судово-економічної експертизи у справі №911/529/22 направити до Державного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (місто Київ, вулиця Богомольця, будинок 10, 01024) матеріали справи та цю ухвалу.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена у порядку та строки, визначені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених КУзПБ.

Повний текст ухвали складено та підписано 27.11.2023 року.

Суддя Т.Д. Гребенюк

Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено28.11.2023
Номер документу115192976
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МП БІОПРОДУКТ" (Київська область, Рокитнянський район, смт. Рокитне, код ЄДРПОУ 35289175)

Судовий реєстр по справі —911/529/22

Постанова від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 15.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 23.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні