Вирок
від 24.11.2023 по справі 308/11162/22
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/11162/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської областів особі:

головуючого - судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Ужгороді кримінальне провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022071210000088 від 19.05.2022 року про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Ужгород Закарпатської області, громадянина України, з вищою освітою, неодруженого, старшого стрільця відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , у військовому званні солдат, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Івано-Франківськ, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, одруженого, водія відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , у військовому званні солдат, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , раніше не судимого

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця м. Ужгород, громадянина України, з середньою освітою, одруженого, головного сержанта розвідувального взводу розвідувальної роти військової частини НОМЕР_1 , у військовому званні старший сержант, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , раніше не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 408 КК України

сторони та учасники кримінального провадження:

прокурор - ОСОБА_6

захисник обвинувачених адвокат ОСОБА_7

обвинувачений ОСОБА_3

обвинувачений ОСОБА_4

обвинувачений ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

24.02.2022 військовослужбовці збройних сил російської федерації, шляхом збройної агресії, з погрозою застосування зброї та її фактичним застосуванням, незаконно вторглись на територію Україну через державні кордони України в Автономній республіці Крим, Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, інших областях та здійснили збройний напад на державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, військові частини, інші об`єкти, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, та здійснили окупацію частин вказаної території, чим вчинили дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що продовжується по теперішній час та призводить до загибелі значної кількості людей та інших тяжких наслідків.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»» від 24.02.2022 № 2102-IX, із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан строком на 30 діб., який продовжує діяти і на даний час.

Згідно Закону України «Про правовий режим воєнного стану», воєнний стан це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

У такий спосіб, з моменту затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» №64/2022 від 24.02.2022 на території України почав діяти правовий режим воєнного стану, який продовжує діяти і на даний час.

Разом з цим, у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань 24.02.2022 Президент України видав Указ № 69/2022 про оголошення на території України загальної мобілізації, яка проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом.

Згідно з ст. 1 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», ст. 1 Закону України «Про оборону України», особливий період це період функціонування національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій, а також виконання громадянами України свого конституційного обов`язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, який настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію (крім цільової) або доведення його до виконавців стосовно прихованої мобілізації чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях та охоплює час мобілізації, воєнний час і частково відбудований період після закінчення воєнних дій.

Отже, з моменту оголошення рішення про мобілізацію в Україні настає особливий період, який триває по сьогоднішній день.

Так, обвинувачений ОСОБА_3 03.03.2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В той же день ОСОБА_3 направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ).

Згідно витягу із наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 03.03.2022 № 36 (по стройовій частині) ОСОБА_3 зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду старшого стрільця відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення.

Відповідно до положень п. 4 ч. 1 ст. 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» початком проходження військової служби для громадян призваних на військову службу під час мобілізації вважається день відправлення у військову частину з районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, з моменту призову на військову службу та відправлення до військової частини НОМЕР_1 Збройних Сил України, тобто з 03.03.2022 солдат ОСОБА_3 набув статусу військовослужбовця Збройних Сил України - особи, яка проходить військову службу.

В подальшому, на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, солдат ОСОБА_3 , в складі підрозділу, вибув до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

17.05.2022 року у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 13 год. 00 хв. солдат ОСОБА_3 , будучи військовослужбовцем призваним за мобілізацією, займаючи посаду старшого стрільця відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , у порушення вимог ст. ст. 17, 65 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оборону України», ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст. ст. 9, 11, 12, 16, 49, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст.ст. 1-4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, через особисту недисциплінованість, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, не бажаючи переносити труднощі військової служби, з метою ухилитися від проходження військової служби, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою із солдатом ОСОБА_4 та старшим сержантом ОСОБА_5 , із закріпленою за ОСОБА_3 зброєю, а саме автоматом АК-74 № НОМЕР_2 та набоями до нього, самовільно залишив місце несення служби місце розташування відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , що знаходилось поблизу АДРЕСА_5 .

Зазначеними діями ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Також, обвинувачений ОСОБА_4 09.03.2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В той же день ОСОБА_4 направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ).

Згідно з витягом із наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 09.03.2022 № 42 (по стройовій частині) ОСОБА_4 зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду водія відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення.

Відповідно до положень п. 4 ч. 1 ст. 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» початком проходження військової служби для громадян призваних на військову службу під час мобілізації вважається день відправлення у військову частину з районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, з моменту призову на військову службу та відправлення до військової частини НОМЕР_1 Збройних Сил України, тобто з 09.03.2022 солдат ОСОБА_4 набув статусу військовослужбовця Збройних Сил України - особи, яка проходить військову службу.

В подальшому, на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, солдат ОСОБА_4 , в складі підрозділу, вибув до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

17.05.2022 року у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 13 год. 00 хв., солдат ОСОБА_4 , будучи військовослужбовцем призваним за мобілізацією, займаючи посаду водія відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , у порушення вимог ст. ст. 17, 65 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оборону України», ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст. ст. 9, 11, 12, 16, 49, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст.ст. 1-4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, через особисту недисциплінованість, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, не бажаючи переносити труднощі військової служби, з метою ухилитися від проходження військової служби, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою із солдатом ОСОБА_3 та старшим сержантом ОСОБА_5 , із закріпленою за ОСОБА_4 зброєю, а саме автоматом АК-74 № НОМЕР_3 та набоями до нього, самовільно залишив місце несення служби місце розташування відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , що знаходилось поблизу АДРЕСА_5

Зазначеними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Крім того, обвинувачений ОСОБА_5 22.04.2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В той же день направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ).

Наказом командира військової частини НОМЕР_1 від 22.04.2022 № 85 (по стройовій частині) ОСОБА_5 зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду головного сержанта розвідувального взводу розвідувальної роти вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення.

Відповідно до положень п. 4 ч. 1 ст. 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» початком проходження військової служби для громадян призваних на військову службу під час мобілізації вважається день відправлення у військову частину з районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, з моменту призову на військову службу та відправлення до військової частини НОМЕР_1 Збройних Сил України, тобто з 22.04.2022 старший сержант ОСОБА_5 набув статусу військовослужбовця Збройних Сил України - особи, яка проходить військову службу.

В подальшому, на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, старший сержант ОСОБА_5 , в складі підрозділу, вибув до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

17.05.2022 у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 13 год. 00 хв., старший сержант ОСОБА_5 , будучи військовослужбовцем призваним за мобілізацією, займаючи посаду головного сержанта розвідувального взводу розвідувальної роти військової частини НОМЕР_1 , у порушення вимог ст. ст. 17, 65 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про оборону України», ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», ст. ст. 9, 11, 12, 16, 49 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст.ст. 1-4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, через особисту недисциплінованість, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, не бажаючи переносити труднощі військової служби, з метою ухилитися від проходження військової служби, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою із солдатом ОСОБА_3 та солдатом ОСОБА_4 , із закріпленою за ОСОБА_5 зброєю, а саме пістолетом НОМЕР_4 , автоматом АК-74 № НОМЕР_5 та набоями до нього, самовільно залишив місце несення служби місце розташування розвідувального взводу розвідувальної роти військової частини НОМЕР_1 , що знаходилось поблизу АДРЕСА_5 .

Зазначеними діями ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Враховуючи, що такі фактичні обставини справи ніким не оспорюються,а обвинувачені ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та іншіучасники судовогопровадження правильно зрозуміли зміст цих обставин і сумнівів у добровільності їх позиції немає, суд роз"яснивши обвинуваченим та іншим учасникам кримінального провадження, що вони в такому випадку будуть позбавлені права оскаржувати ці фактичні обставини в апеляційному порядку, в порядку ч.3 ст. 349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються та обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинувачених ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та дослідженням характеризуючих особу обвинуваченого документів.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Показав, що 03.03.2022 року він був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 . В той же день направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ). Наказом командира військової частини НОМЕР_1 від 03.03.2022 № 36 (по стройовій частині) його було зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду старшого стрільця відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 , вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення. В подальшому, він разом з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, в складі підрозділу, вибули до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». 17.05.2022 року близько обіду, він разом з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , попередньо домовившись, взявши із собою закріплену за ним зброю, а саме автомат калашникова та набої до нього, самовільно залишили місце служби з метою ухилитися від проходження військової служби та виїхали у напрямку Ужгорода.

Обвинувачений ОСОБА_3 у судовому засіданні щиро розкаявся, просив суворо його не карати.

Допитаний всудовому засіданніобвинувачений ОСОБА_4 вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Показав, що 09.03.2022 року він був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 . Того ж дня він був направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ). командира військової частини НОМЕР_1 від 09.03.2022 № 42 (по стройовій частині) ОСОБА_4 зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду водія відділення контрдиверсійної боротьби взводу контрдиверсійної боротьби роти контрдиверсійної боротьби військової частини НОМЕР_1 вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення. В подальшому, він разом з ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, в складі підрозділу, вибули до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». 17.05.2022 року близько обіду, він разом з ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , попередньо домовившись, взявши із собою закріплену за ним зброю, а саме автомат калашникова та набої до нього, самовільно залишили місце служби з метою ухилитися від проходження військової служби та виїхали у напрямку Ужгорода.

Обвинувачений ОСОБА_4 у судовому засіданні щиро розкаявся, просив суворо його не карати.

Допитаний в судовому засіданніобвинувачений ОСОБА_5 вину у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Показав, що приїхав із Чехії , пішов у ТЦК і попросився на військову службу. 22.04.2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_4 . В той же день направлений для проходження військової служби до військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ). Наказом командира військової частини НОМЕР_1 від 22.04.2022 № 85 (по стройовій частині) ОСОБА_5 зараховано до списків особового складу частини, призначено на посаду головного сержанта розвідувального взводу розвідувальної роти вказаної військової частини та поставлено на всі види забезпечення. В подальшому, він разом з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , на підставі наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 25.04.2022 № 88, в складі підрозділу, вибули до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, з метою виконання (бойових) завдань у складі оперативного угрупування « ІНФОРМАЦІЯ_5 » оперативно-стратегічного угрупування військ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». 17.05.2022 року близько обіду, він разом з ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , попередньо домовившись, взявши із собою закріплену за ним зброю, а саме автомат калашникова з набоями та пістолет ПМ без набоїв, самовільно залишили місце служби з метою ухилитися від проходження військової служби та виїхали у напрямку Ужгорода.

Обвинувачений ОСОБА_5 у судовому засіданні щиро розкаявся, просив суворо його не карати.

Судом досліджені характеризуючі дані обвинувачених та встановлено наступне.

Згідно з довідкою ОСК ГУНП в Закарпатській області від 30.05.2022 року, ОСОБА_3 раніше не судимий.

Згідно з характеристикою наданою директором ТОВ «Хаус Менеджмент Групп», ОСОБА_3 за місцем проживання характеризується з позитивно. У побуті завжди ввічливий, тактовний, працелюбний. За характером спокійний, врівноважений, співчутливий. Суперечок із сусідами не мав, підтримував з ними добрі взаємини і надавав допомогу.

Згідно з характеристикою наданою проректором з навчальної роботи Карпатського університету імені Августина Волошина від 23.05.2022 року № 133/05-22, ОСОБА_3 за місцем навчання характеризується позитивно.

Відповідно до довідки в/ч НОМЕР_6 західного оперативно-териториального об"єднання національної гвардії України №623 від 16.08.2017 року ОСОБА_3 з 23.05.2017 року по 27.07.2017 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції.

Відповідно до посвідчення серії НОМЕР_7 є часником бойових дій.

Згідно з довідкою ОСК ГУНП в Закарпатській області від 30.05.2022 року, ОСОБА_4 раніше не судимий.

Згідно з характеристикою наданої мешканцями буд. АДРЕСА_6 , ОСОБА_4 за місцем проживання характеризується виключно позитивно. Проживає з дружиною та двома неповнолітніми дітьми. В побуті працьовитий, товариський, ввічливий, доброзичливий чуйний, бере активну участь у громадському житті будинкової спільноти. У конфліктних ситуаціях із сусідами помічений не був.

Згідно з довідкою ОСК ГУНП в Закарпатській області від 30.05.2022 року, ОСОБА_5 раніше не судимий.

Згідно з характеристикою наданої Середнянською селищною радою Ужгородського району, за місцем проживання ОСОБА_5 характеризується позитивно.

Відповідно до акту обстеження комісії за участю депутатів Середнянської селищної ради від 20.05.2022 року убачається , що за місцем проживання ОСОБА_5 також проживають його рідна тітка ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_7 , інвалід ІІ групи та теща ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , інвалід ІІІ групи, якими опікується ОСОБА_5 .

Відповідно до довідки керівника КНП "ЗОМЦ психічного здоров"я та медицини залежностей" Закарпатської обласної ради № 526 від 30.05.2022 року , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_4 по медичну допомогу в КНП "ЗОМЦ психічного здоров"я та медицини залежностей" не зверталися.

Дослідивши всі обставини кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного рішення, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_3 у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні знайшла своє підтвердження в судовому засіданні і доведена повністю поза розумним сумнівом та кваліфікує дії ОСОБА_3 за ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_3 міри та виду покарання на основі всебічного врахування фактичних обставин справи в їх сукупності, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_3 є щире каяття.

Також, обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_3 суд визнає добровільне розпорядження внесеними за нього у якості застави коштами в розмірі 297720,00 грн. (двісті дев`яносто сім тисяч сімсот двадцять грн.) шляхом добровільного їх звернення заставодавцем на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Обставин,які обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 судом не встановлено.

За таких обставин враховуючи тяжкість злочину, конкретні обставини справи, особу винного ОСОБА_3 , наявність обставин, які пом`якшують покарання, та відсутність обставин, що обтяжують покарання, враховуючи суспільну небезпеку скоєного ОСОБА_3 кримінального правопорушення, а також вимоги ч. 2 ст. 65 КК України, відповідно до яких особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне і достатнє для його виправлення, попередження нових злочинів, та враховуючи вимоги ч. 2 ст. 50 КК України, відповідно до яких покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, суд приходить до переконання, про можливість виправлення ОСОБА_3 без відбування покарання, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_3 до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

Дослідивши всі обставини кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного рішення, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_4 у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні знайшла своє підтвердження в судовому засіданні і доведена повністю поза розумним сумнівом та кваліфікує дії ОСОБА_4 за ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_4 міри та виду покарання на основі всебічного врахування фактичних обставин справи в їх сукупності, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_4 є щире каяття.

Також, обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_4 суд визнає добровільне розпорядження внесеними за нього у якості застави коштами в розмірі 297720,00 грн. (двісті дев`яносто сім тисяч сімсот двадцять грн.) шляхом добровільного їх звернення заставодавцем на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Обставин,які обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 судом не встановлено.

За таких обставин враховуючи тяжкість злочину, конкретні обставини справи, особу винного ОСОБА_4 , наявність обставин, які пом`якшують покарання та відсутність обставин, що обтяжують покарання, враховуючи суспільну небезпеку скоєного ОСОБА_4 кримінального правопорушення, а також вимоги ч. 2 ст. 65 КК України, відповідно до яких особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне і достатнє для його виправлення, попередження нових злочинів, та враховуючи вимоги ч. 2 ст. 50 КК України, відповідно до яких покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, суд приходить до переконання, про можливість виправлення ОСОБА_4 без відбування покарання, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_4 до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

Дослідивши всі обставини кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного рішення, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_5 у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні знайшла своє підтвердження в судовому засіданні і доведена повністю поза розумним сумнівом та кваліфікує дії ОСОБА_5 за ч.4 ст. 408 КК України самовільне залишення місця служби з метою ухилитися від військової служби, із зброєю, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_5 міри та виду покарання на основі всебічного врахування фактичних обставин справи в їх сукупності, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, які пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_5 є щире каяття.

Також, обставиною,яка пом`якшуєпокарання обвинуваченого ОСОБА_5 суд визнає добровільне розпорядження внесеними за нього у якості застави коштами в розмірі 297720,00 грн. (двісті дев`яносто сім тисяч сімсот двадцять грн.) шляхом добровільного їх звернення заставодавцем на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Обставин,які обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_5 судом не встановлено.

За таких обставин враховуючи тяжкість злочину, конкретні обставини справи, особу винного ОСОБА_5 , наявність обставин, які пом`якшують покарання, та відсутність обставин, що обтяжують покарання, враховуючи суспільну небезпеку скоєного ОСОБА_5 кримінального правопорушення, а також вимоги ч. 2 ст. 65 КК України, відповідно до яких особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне і достатнє для його виправлення, попередження нових злочинів, та враховуючи вимоги ч. 2 ст. 50 КК України, відповідно до яких покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, суд приходить до переконання, про можливість виправлення ОСОБА_5 без відбування покарання, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_5 , до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

При цьому суд враховує висновок ККС ВС, який у постанові від 19 липня 2023 року у справі № 442/2407/22 (провадження №51-2963км23), залишив без зміни рішення судів попередніх інстанцій, зазначивши, що перерахування коштів, що були предметом застави, на підтримку ЗСУ навіть від заставодавця може бути враховане судом під час призначення покарання засудженому як обставина, що його пом`якшує.

Речові докази у кримінальному провадженні:

- магазин для набоїв, який упаковано до спец. пакета «Експертна служба №0174350», який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- набій в кількості 30 шт., калібр 5\45, які було поміщено до спец. пакета «Експертна служба №1382977 та, у подальшому, після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №2940835, який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- мобільний телефон марки «Нокія» чорного кольору, кнопочний, який упаковано до спец. пакета «Експертна служба» № НОМЕР_8 , -повернутий власнику ОСОБА_4 ;

- техпаспорт до транспортного засобу марки Дейво, д.н.з. НОМЕР_9 , який упаковано до спец. пакета «Експертна служба» №1214369, та транспортний засіб, марки «Дейво» модель Леганза, д.н.з. НОМЕР_10 , які передані на відповідальне зберігання ОСОБА_4 , - повернути ОСОБА_4 ;

- каністра зеленого кольору, аудіо колонка чорного кольору, аудіо колонка червоного кольору, бінокль чорного кольору, марки «Карена», 4 пакети раціону добового харчування, 2 рюкзаки зеленого кольору, з особистим одягом, спальник чорного кольору, автомобільна аптечка, плитоноска, зеленого кольору, маленька сумка з особистими речами; 5 пляшок з маслом для автомобіля, 1 пара резинових капців без найменування, штани в к-сті 2 пари, кофта, футболка чорного кольору, бушлат зеленого кольору, каски зеленого кольору в к-сті 2 шт., сумка зелена з одягом, спальний мішок чорного кольору, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4

-рюкзак чорного кольору, спальний мішок, бушлат, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР - повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ;

-28 (двадцять вісім) набоїв калібру 5,45х39 з маркуванням на денці гільзи: 7 90, виявлених в рукаві бушлату, коробка з маркуванням 5,45ПС120 шт., в середині якої знаходяться 120 (сто двадцять) набоїв калібру 5,45, з маркуванням на денці гільзи : 7 90, 120 предметів набоїв калібру 5,45х39 з маркуванням на денці гільзи 60/82, які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №4183378, та які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-пістолет марки ПМ, на рамці якого наявне номерне позначення НОМЕР_11 , з двома магазинами, які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №3983039, та які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- автомат Калашникова зразка 1974 року (АК-74), чорного кольору, без магазину, з номерним позначенням на ствольній коробці № НОМЕР_5 та з правого боку 445, який після експертних досліджень, було перепаковано до прозорого полімерного пакету, горловина якого стягнута сейф-стяжкою №7553189, та який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-4 (чотири) магазини до автомату АК-74 на нижній частині яких наявні маркування 17, 17, 44, 21, які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- ніж з написом на руківї "Gerber", з чохлом до нього, який після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету НПУ №2144295, та який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-кобура для пістолета чорного кольору, кобура для пістолета коричневого кольору, які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 .

-автомат АК-74 № НОМЕР_2 , у розрядженому виді без магазину у кількості 1 шт., який закріплений за ОСОБА_3 , автомат АК-74 № НОМЕР_3 , у розрядженому виді без магазину у кількості 1 шт., який закріплений за ОСОБА_4 , які упаковані до прозорого поліетиленового пакету до висновку експерта №СЕ-19/107-22/4849-БЛ, які передані на відповідальне зберігання до Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-10 (десять) гільз та набої калібру 5.45 у загальній кількості 686 (шістсот вісімдесят шість), які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету «Україна МВС Експертна служба» №4183368, та який переданий на відповідальне зберігання до Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-підсумка для зберігання магазинів зеленого кольору камуфляжу, у якому містилися магазини у кількості 3 штуки, чорного кольору - 2 шт., коричневого кольору - 1 шт.), підсумка для зберігання магазинів пісочного кольору камуфляжу, у якому містилися магазин чорного кольору у кількості 2 штуки, підсумка для зберігання магазинів пісочного кольору камуфляжу, у якому містилися магазин чорного кольору у кількості 2 штуки, шкіряний чохол чорного кольору із елементами плетіння, в якому міститься ніж із металевим лезом чорного кольору та прорезиненим руків?ям чорного кольору, який зі слів ОСОБА_3 належить ОСОБА_4 , шкіряний чохол коричневого кольору, в якому міститься ніж із металевим лезом та дерев?яним руків?ям коричневого кольору, який зі слів ОСОБА_3 належить йому, пенал чорного кольору для чистки зброї, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР - повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ;

-військовий квиток серії НОМЕР_12 виданий 18.04.2022 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказаний речовий доказ, скасовано й зазначений військовий квиток повернутий власнику ОСОБА_4 ;

-контрольний талон мобілізаційного розпорядження №3 «команда №7029 рядовий ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 », обліково-послужна картонка виписана на ім?я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , довідка №353 від 12.03.2022 видана на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , витяг з наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 04.05.2022 №98, - залишити при матеріалах кримінального провадження.

-транспортний засіб BMW 520D сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_13 , ключ запалювання до транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_14 , ухвалою слідчого судді від 24.06.2022 Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказаний речовий доказ, частково скасовано й зазначені предмети передані на відповідальне зберігання ОСОБА_5 , - повернути ОСОБА_5 ;

-мобільний телефон Iphone 7 Plus чорного кольору, який переданий на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути ОСОБА_10

-мобільний телефон марки Samsung чорного кольору, який вилучений 20.05.2022 в ході особистого обшуку затриманого ОСОБА_5 , який переданий на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути ОСОБА_5

-телефон марки OUKITEL чорного кольору; телефон марки HUAWEI чорного кольору, ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказані речові докази, скасовано й зазначені мобільні телефони повернуті власнику ОСОБА_4

-посвідчення водія на ім?я ОСОБА_4 - повернути ОСОБА_4 .

Скасувати ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду про накладення арешту на вищезазначені речі та документи, а саме: від 25.05.2023 у справі №308/6190/22, від 27.05.2023 у справі №308/6114/22, та 3 ухвали від 30.05.2023 у справі №308/6111/22.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні вартість проведених експертиз у сумі7963,12 (сім тисяч дев`ятсот шістдесят три грн. 12коп.)грн.стягнути з ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 на користь держави у розмірі по 2654,37 грн. з кожного.

Керуючись ст. ст. 349, 369, 370, 373, 374, 376, 392, 395 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.408 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк п"ять років.

На підставіст.75КК України ОСОБА_3 від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строкомтри роки, та з покладенням на нього відповідно до ст. 76 КК України обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації ; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_3 , до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.408 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк п"ять років.

На підставіст.75КК України ОСОБА_4 від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строкомтри роки, та з покладенням на нього відповідно до ст. 76 КК України обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_4 , до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.408 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк п"ять років.

На підставіст.75КК України ОСОБА_5 від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строкомтри роки, та з покладенням на нього відповідно до ст. 76 КК України обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід у виді особистого зобов"язання, обраний відносно ОСОБА_5 , до набрання цим вироком законної сили - залишити без змін.

Речові докази у кримінальному провадженні:

- магазин для набоїв, який упаковано до спец. пакета «Експертна служба №0174350», який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- набій в кількості 30 шт., калібр 5\45, які було поміщено до спец. пакета «Експертна служба №1382977 та, у подальшому, після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №2940835, який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- мобільний телефон марки «Нокія» чорного кольору, кнопочний, який упаковано до спец. пакета «Експертна служба» № НОМЕР_8 , -повернутий власнику ОСОБА_4 ;

- техпаспорт до транспортного засобу марки Дейво, д.н.з. НОМЕР_9 , який упаковано до спец. пакета «Експертна служба» №1214369, та транспортний засіб, марки «Дейво» модель Леганза, д.н.з. НОМЕР_10 , які передані на відповідальне зберігання ОСОБА_4 , - повернути ОСОБА_4 ;

- каністра зеленого кольору, аудіо колонка чорного кольору, аудіо колонка червоного кольору, бінокль чорного кольору, марки «Карена», 4 пакети раціону добового харчування, 2 рюкзаки зеленого кольору, з особистим одягом, спальник чорного кольору, автомобільна аптечка, плитоноска, зеленого кольору, маленька сумка з особистими речами; 5 пляшок з маслом для автомобіля, 1 пара резинових капців без найменування, штани в к-сті 2 пари, кофта, футболка чорного кольору, бушлат зеленого кольору, каски зеленого кольору в к-сті 2 шт., сумка зелена з одягом, спальний мішок чорного кольору, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4

-рюкзак чорного кольору, спальний мішок, бушлат, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР - повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ;

-28 (двадцять вісім) набоїв калібру 5,45х39 з маркуванням на денці гільзи: 7 90, виявлених в рукаві бушлату, коробка з маркуванням 5,45ПС120 шт., в середині якої знаходяться 120 (сто двадцять) набоїв калібру 5,45, з маркуванням на денці гільзи : 7 90, 120 предметів набоїв калібру 5,45х39 з маркуванням на денці гільзи 60/82, які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №4183378, та які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-пістолет марки ПМ, на рамці якого наявне номерне позначення НОМЕР_11 , з двома магазинами, які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету Експертної служби №3983039, та які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- автомат Калашникова зразка 1974 року (АК-74), чорного кольору, без магазину, з номерним позначенням на ствольній коробці № НОМЕР_5 та з правого боку 445, який після експертних досліджень, було перепаковано до прозорого полімерного пакету, горловина якого стягнута сейф-стяжкою №7553189, та який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-4 (чотири) магазини до автомату АК-74 на нижній частині яких наявні маркування 17, 17, 44, 21, які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

- ніж з написом на руківї "Gerber", з чохлом до нього, який після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету НПУ №2144295, та який переданий на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-кобура для пістолета чорного кольору, кобура для пістолета коричневого кольору, які передані на відповідальне зберігання до військової частини НОМЕР_1 , - повернути військовій частині НОМЕР_1 .

-автомат АК-74 № НОМЕР_2 , у розрядженому виді без магазину у кількості 1 шт., який закріплений за ОСОБА_3 , автомат АК-74 № НОМЕР_3 , у розрядженому виді без магазину у кількості 1 шт., який закріплений за ОСОБА_4 , які упаковані до прозорого поліетиленового пакету до висновку експерта №СЕ-19/107-22/4849-БЛ, які передані на відповідальне зберігання до Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-10 (десять) гільз та набої калібру 5.45 у загальній кількості 686 (шістсот вісімдесят шість), які після експертних досліджень, було перепаковано до спец. пакету «Україна МВС Експертна служба» №4183368, та який переданий на відповідальне зберігання до Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, - повернути військовій частині НОМЕР_1 ;

-підсумка для зберігання магазинів зеленого кольору камуфляжу, у якому містилися магазини у кількості 3 штуки, чорного кольору - 2 шт., коричневого кольору - 1 шт.), підсумка для зберігання магазинів пісочного кольору камуфляжу, у якому містилися магазин чорного кольору у кількості 2 штуки, підсумка для зберігання магазинів пісочного кольору камуфляжу, у якому містилися магазин чорного кольору у кількості 2 штуки, шкіряний чохол чорного кольору із елементами плетіння, в якому міститься ніж із металевим лезом чорного кольору та прорезиненим руків?ям чорного кольору, який зі слів ОСОБА_3 належить ОСОБА_4 , шкіряний чохол коричневого кольору, в якому міститься ніж із металевим лезом та дерев?яним руків?ям коричневого кольору, який зі слів ОСОБА_3 належить йому, пенал чорного кольору для чистки зброї, які передані на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР - повернути фактичним володільцям ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ;

-військовий квиток серії НОМЕР_12 виданий 18.04.2022 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказаний речовий доказ, скасовано й зазначений військовий квиток повернутий власнику ОСОБА_4 ;

-контрольний талон мобілізаційного розпорядження №3 «команда №7029 рядовий ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 », обліково-послужна картонка виписана на ім?я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , довідка №353 від 12.03.2022 видана на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , витяг з наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 04.05.2022 №98, - залишити при матеріалах кримінального провадження.

-транспортний засіб BMW 520D сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_13 , ключ запалювання до транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_14 , ухвалою слідчого судді від 24.06.2022 Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказаний речовий доказ, частково скасовано й зазначені предмети передані на відповідальне зберігання ОСОБА_5 , - повернути ОСОБА_5 ;

-мобільний телефон Iphone 7 Plus чорного кольору, який переданий на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути ОСОБА_10

-мобільний телефон марки Samsung чорного кольору, який вилучений 20.05.2022 в ході особистого обшуку затриманого ОСОБА_5 , який переданий на відповідальне зберігання до Шостого СВ ТУ ДБР повернути ОСОБА_5

-телефон марки OUKITEL чорного кольору; телефон марки HUAWEI чорного кольору, ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду арешт, накладений на вказані речові докази, скасовано й зазначені мобільні телефони повернуті власнику ОСОБА_4

-посвідчення водія на ім?я ОСОБА_4 - повернути ОСОБА_4 .

Скасувати ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду про накладення арешту на вищезазначені речі та документи, а саме: від 25.05.2023 у справі №308/6190/22, від 27.05.2023 у справі №308/6114/22, та 3 ухвали від 30.05.2023 у справі №308/6111/22.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні вартість проведених експертиз у сумі2654,37 (дві тисячі шістсот п"ятдесят чотири грн. 37коп.)грн.стягнути з ОСОБА_3 на користь держави.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні вартість проведених експертиз у сумі2654,37 (дві тисячі шістсот п"ятдесят чотири грн. 37коп.)грн.стягнути з ОСОБА_4 на користь держави.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні вартість проведених експертиз у сумі2654,37 (дві тисячі шістсот п"ятдесят чотири грн. 37коп.)грн.стягнути з ОСОБА_5 на користь держави.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Закарпатського апеляційного суду через Ужгородський міськрайонний суд -протягом 30 днів з дня його проголошення, а особою яка перебуває під вартою - в той же строк з моменту вручення їй копії вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не подано. У разі її подання вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім у судовому засіданні.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду: ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115198222
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини) Дезертирство

Судовий реєстр по справі —308/11162/22

Вирок від 24.11.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 20.10.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 28.02.2023

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні