Ухвала
від 22.11.2023 по справі 755/17525/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/17525/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"22" листопада 2023 р. суддя Дніпровського районного суду міста Києва Яровенко Н.О., перевіривши, виконання вимог ст. 175, 177 ЦПК України по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вищий заклад освіти першого рівня державної акредитації Міжрайонна благодійна медична школа при Дарницькому медичному об`єднанні», Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний медичний коледж», Державне підприємство «Інформаційно -іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в:

13 листопада 2023 року до Дніпровського міського суду м. Києва звернулася ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вищий заклад освіти першого рівня державної акредитації Міжрайонна благодійна медична школа при Дарницькому медичному об`єднанні», Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний медичний коледж», Державне підприємство «Інформаційно -іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України про встановлення факту, що має юридичне значення.

вимог Заява подана із додержанням викладених у ст. 318, ст. 175, ст. 177 ЦПК України. Відсутні підстави визначені статтями 185-186 ЦПК України для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Згідно роз`яснень, викладених у п. 1 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року N 5 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Відповідно до ч. 2 ст. 315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Відповідно до ч. 1, 2 ст.187 ЦПК України суд призначає справу до судового розгляду.

Справа підлягає розгляду в порядку окремогопровадженнявідповідно доч. 2 ст. 293 ЦПК України.

Керуючись ст. 187, 293-294, 318, 352 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у цивільній справі 755/17525/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вищий заклад освіти першого рівня державної акредитації Міжрайонна благодійна медична школа при Дарницькому медичному об`єднанні», Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний медичний коледж», Державне підприємство «Інформаційно -іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження у складі одного судді.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням сторін на 16 січня 2024 року на 14 годину 00 хвилин в приміщенні суду (02105, м. Київ, вул. Пластова, 3, каб.40).

Надіслати учасникам справи копію цієї ухвали. Заінтересованій особі по справі одночасно з копією ухвали надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документівю

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії заяви та додатків до неї, заінтересована особа має право подати письмові пояснення щодо заяви, у відповідності до ст. 181 ЦПК України.

Копію ухвали, копію заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Особи, які беруть участь у справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://dn.ki.court.gov.ua.

Суддя Н.О. Яровенко

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115199735
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —755/17525/23

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні