Ухвала
від 27.11.2023 по справі 730/1229/23
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4


тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/1229/23

Провадження № 2/730/290/2023

У Х В А Л А

"27" листопада 2023 р. м.Борзна

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Ріхтер В.В., розглянувшивідзив напозовну заявупредставника відповідачаТОВ «Плиски-Агро»адвоката СмоліяБ.В.у справіза позовом ОСОБА_1 ,третя особанастороні позивача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: ФГ «Плисківське», до ТОВ «Плиски-Агро» про усуненняперешкод укористуванні земельнимиділянками -

Суддя Борзнянського районного суду Чернігівської області Ріхтер В.В., розглянувшиматеріали цивільноїсправи запозовом ОСОБА_1 ,третя особанастороні позивача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: ФГ «Плисківське», до ТОВ «Плиски-Агро» про усуненняперешкод укористуванні земельнимиділянками

ВСТАНОВИВ:

31 жовтня 2023 року до Борзнянського районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , ), третя особа на стороніпозивача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Фермерське господарство «Плисківське», до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро» про усуненняперешкод укористуванні земельнимиділянками.

Ухвалою Борзнянського районного суду Чернігівської області від 09 листопада 2023 року позовна заява прийнята до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) сторін.

23 листопада 2023 року від представника відповідача ТОВ «Плиски-Агро» адвоката Смолія Б.В. до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому він не визнав позовні вимоги ОСОБА_1 , просив відмовити в їх задоволенні.

Крім того, в цей же день від представника відповідача до суду надійшло клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, яке мотивоване складністю справи та великою кількістю учасників справи.

Крім того, представник відповідача надав суду заяву про залучення до справи третіх осіб без самостійних вимог: Плисківську сільську раду Ніжинського району Чернігівської області; Товариство з обмеженою відповідальністю «Київгеосервіс»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Інститут незалежної експертної оцінки»; ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 .

Розглянувши зазначені клопотання представника відповідача, суд дійшов такого висновку.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач подасть заяву із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Судом встановлено, що клопотання про перехід від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду за правилами загального позовного провадження надійшло у строк, встановлений судом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Також, згідно ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне залучити до участі вказаних осіб, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору з метою повного і всебічного вивчення обставин справи та задля забезпечення законних прав та інтересів осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 277, 279 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ :

Перейти від розгляду справи за позовом ОСОБА_1 , третя особа на стороніпозивача,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Фермерське господарство «Плисківське», до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плиски-Агро» про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками в порядкуспрощеного позовногопровадження безповідомлення (виклику)сторін в до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12 грудня 2023 року о 15-30 год.

Роз`яснити сторонам вимоги ст.ст. 178-179 ЦПК України.

Про дату, час та місце проведення підготовчого засідання по справі повідомити учасників справи.

Залучити досправи третіхосіб без самостійних вимог на предмет спору:

-Плисківську сільську раду Ніжинського району Чернігівської області (код за ЄДРПОУ: 04414885, місцезнаходження: вул. Незалежності, буд. 33, с. Плиски Ніжинського району Чернігівської області);

-Товариство з обмеженою відповідальністю «Київгеосервіс» (код за ЄДРПОУ: 41278852, місцезнаходження: вул. Прорізна, буд. 8, офіс 3, м. Київ);

-Товариство з обмеженою відповідальністю «Інститут незалежної експертної оцінки» (код за ЄДРПОУ: 39619088, місцезнаходження: просп. Голосіївський, буд. 100/2, м. Київ);

-ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 );

-ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ).

Зобов`язати відповідача сповістити залучених до участі у справі третіх осіб про постановлення даної ухвали та надіслати їм копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів, докази чого надати суду.

Треті особи без самостійних вимог на предмет спору, а також ФГ «Плисківське» мають право подати пояснення щодо позову протягом 15 днів з моменту отримання копії позовної заяви та доданими до неї документами.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання копії позовної заяви та доданих до неї документів для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, які мають відповідати вимогам ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ст. 181 ЦПК України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником.

Учасники справиможутьотриматиінформацію щодосправи,завеб-адресоюсуду:

http://br.cn.court.gov.ua.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ріхтер В.В.

.

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115203388
СудочинствоЦивільне
Сутьусуненняперешкод укористуванні земельнимиділянками

Судовий реєстр по справі —730/1229/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні