Ухвала
від 22.11.2023 по справі 195/1572/23
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/1572/23

2/195/378/23

У Х В А Л А

іменем України

"22" листопада 2023 р. с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Кондус Л.А., при секретарі Дєєвої Ю.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду сел.Томаківка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства АГРОФІРМА ПЕРШЕ ТРАВНЯ про усунення перешкод у користуванні власністю земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Томаківського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства АГРОФІРМА ПЕРШЕ ТРАВНЯ про усунення перешкод у користуванні власністю земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі.

05.10.2022 суддею було відкрито провадження у даній справі та призначено до підготовчого засідання.

21.11.2023 представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Юрасовим А.В. подано до суду заяву про залишення позову без розгляду відповідно до п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК України.

Суд, розглянувши дану заяву представника позивача, вважає, що її слід задовольнити.

Відповідно до частини 1 п.5 ст. 257 ЦПК України позовна заява залишається без розгляду, в разі подання позивачем заяви про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч.3 ст. 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета справи на власний розсуд.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства АГРОФІРМА ПЕРШЕ ТРАВНЯ про усунення перешкод у користуванні власністю земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі залишити без розгляду.

Частиною 2 ст. 257 ЦПК України передбачено, що «особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно».

Керуючись ч.1 п. 5 ст. 257 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Приватного сільськогосподарського підприємства АГРОФІРМА ПЕРШЕ ТРАВНЯ (смт.Томаківка, вул. Матросова, 3 Нікопольського району Дніпропетровської області) про усунення перешкод у користуванні власністю земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі - залишити без розгляду, в зв`язку з поданням представником позивача заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду через Томаківський районний суд Дніпропетровської області шляхом подачі в 15 денний строк з дня оголошення ухвали.

Суддя: Л. А. Кондус

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115213747
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні власністю земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —195/1572/23

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні