Рішення
від 20.11.2023 по справі 335/8132/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/8132/23 2/335/2968/2023

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2023 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Геєць Ю.В., за участю секретаря судового засідання Шарової А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку „Перемоги 131" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території, -

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2023 ОСББ „Перемоги 131" звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території.

В обґрунтування позову зазначено, що власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", створено Об`єднання співвласників „Перемога 131", ЄДРПОУ 40657027, головою правління обрано Гречух С.В.

Рішенням загальних зборів ОСББ „Перемога 131" від 21.06.2018 року, оформленим протоколом № 2, затверджено тариф на обслуговування будинків за адресою: АДРЕСА_2 , у сумі 5 грн. 50 коп. за метр квадратний площі жилих та нежилих приміщень.

За період з 01.09.2020 року по 01.08.2023 відповідачі свій обов`язок по сплаті вказаних внесків виконували не у повному обсязі, у зв`язку із чим за вказаний період мають заборгованість перед позивачем у загальному розмірі 15 449 грн. 10 коп.

Позивачем подано відповідачам претензію по сплаті боргу, вимоги по якій не спростовані відповідачами, заборгованість не погашена.

Позивач посилаючись на те, що відповідачами не здійснено оплату по внескам, просить стягнути з відповідачів у судовому порядку суму заборгованості за надані послуги, що складає 15 449 грн. 10 коп., оплачений при подачі позовної заяви судовий збір, а також стягнення витрат на правову допомогу у розмірі 2800 грн.

Ухвалою суду від 04.09.2023 року було відкрито провадження в справі та призначено її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч. 8 ст. 279 ЦПК України при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судове дебати не проводяться.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просить суд справу розглянути за його відсутністю, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, проти ухвалення заочного рішення не заперечує.

Від відповідачів відзив на позов або письмові пояснення не надходили, відповідачі в судове засідання не з`явилися, про день та час судового засідання повідомлялися у встановленому законом порядку. Клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Відповідно до ч. 4 ст. 223 ЦПК України, у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Відповідно до ст. 280 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений і від якого не надійшло повідомлення про причини неявки, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

З урахуванням положень ст.ст. 223 ч. 4, 280 ЦПК України, суд вважає за можливе ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заявлений позов підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 342069202 від 08.08.2023 року власниками квартири розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , є ОСОБА_2 1/4 частини, ОСОБА_3 1/4 частини, ОСОБА_3 1/4 частина, та ОСОБА_2 1/4 частини.

За відомостями Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради відповідачі ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстровані за адресою: АДРЕСА_3 .

Крім того, за відомостями Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_4 , був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , з 23.04.1993 року по 17.10.2012 року.

Власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", створено Об`єднання співвласників „Перемога 131", ЄДРПОУ 40657027, головою правління обрано Гречух С.В., на підставі протоколу № 1 засідання правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку „Перемога 131" від 12.07.2016 року, що підтверджується Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань .

Рішенням загальних зборів ОСББ „Перемога 131" від 21.06.2018 року, оформленим протоколом № 2, затверджено тариф на обслуговування будинків за адресою: АДРЕСА_2 , у сумі 5 грн. 50 коп. за метр квадратний площі жилих та нежилих приміщень.

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", співвласниками багатоквартирного будинку є власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку.

Відповідно до ч. 2 ст. 382 ЦК України, усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.

Отже, відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 є співвласниками багатоквартирного будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Відомостей про оскарження вище вказаного рішення від 21.01.2018 року та його скасування в судовому порядку, в тому числі і через неповідомлення відповідачів про проведення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку, суду не надано, а відтак прийняте загальними зборами рішення, розмір внесків, тарифів та дольової участі є діючим, правомірним, ніким не оспорені та не скасовані.

Відповідно до частини третьої статті 13 Конституції України, з якою кореспондується частина четверта статті 319 ЦК України, власність зобов`язує, власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Відповідно до ч. 1 ст. 385 ЦК України, власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків).

Згідно з ч. 1 ст. 509 ЦК України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Відповідно до ч. 2 ст. 509 ЦК України, зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 ЦК України.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку», об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Відповідно до п. 5 та п. 10 ч. 1 ст. 7 Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", співвласники зобов`язані виконувати рішення зборів співвласників та своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Згідно із ч. 2 ст. 7 Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", кожний співвласник несе зобов`язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 12 Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" витрати на управління багатоквартирним будинком включають: 1) витрати на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку; 2) витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку; 2-1) витрати, пов`язані з виконанням зобов`язань за кредитним договором, укладеним за програмами Фонду енергоефективності; 3) витрати на сплату винагороди управителю в разі його залучення; 4) інші витрати, передбачені рішенням співвласників або законом.

Витрати на управління багатоквартирним будинком розподіляються між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників або законодавством не передбачено іншого порядку розподілу витрат.

Невикористання власником належної йому квартири чи нежитлового приміщення або відмова від використання спільного майна не є підставою для ухилення від здійснення витрат на управління багатоквартирним будинком.

Відповідно до ст. 10 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", до виключної компетенції загальних зборів співвласників відноситься:- затвердження кошторису, балансу об`єднання та річного звіту;- визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і платежів співвласників. Рішення загальних зборів, прийняте відповідно до статуту, є обов`язковим для всіх співвласників.

До компетенції правління відноситься здійснення контролю за своєчасною сплатою співвласниками внесків і платежів та вжиття заходів щодо стягнення заборгованості згідно з законодавством.

Як передбачено ст. 13 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", у разі відмови співвласника сплачувати внески і платежі на утримання та проведення реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна об`єднання або за його дорученням управитель має право звернутися до суду.

Аналогічна правова позиція викладена в постанові Верховного Суду від 11 травня 2018 року по справі № 922/3087/17 і залишається незмінною.

Згідно зі ст. 15 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" співвласник зобов`язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Відповідно до ст. 15 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" для забезпечення утримання та експлуатації багатоквартирного будинку, користування спільним майном у такому будинку, включаючи поточний ремонт, утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, водопостачання та водовідведення, теплопостачання і опалення, вивезення побутових відходів, об`єднання за рішенням загальних зборів має право задовольняти зазначені потреби самостійно шляхом самозабезпечення; визначати управителя, виконавців окремих житлово-комунальних послуг, з якими усі співвласники укладають відповідні договори; виступати колективним споживачем (замовником) усіх або частини житлово-комунальних послуг.

Для фінансування самозабезпечення об`єднання співвласники сплачують відповідні внески і платежі в розмірах, установлених загальними зборами об`єднання. За згодою правління окремі співвласники можуть у рахунок сплати таких внесків і платежів виконувати окремі роботи.

Згідно зі ст. 16 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", об`єднання має право відповідно до законодавства та статуту об`єднання: встановлювати порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів.

На підставі ст. 17 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов`язків об`єднання має право вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об`єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені цим Законом та статутом об`єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів.

Статтею 20 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" врегульовано визначення часток внесків і платежів на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна. Так, частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності. Частка участі співвласника квартири та/або нежитлового приміщення визначається відповідно до його частки як співвласника квартири та/або нежитлового приміщення.

Аналогічна правові позиції викладена в постанові Великої Палати Верховного Суду від 03 грудня 2020 року по справі № 910/6471/18 та постанові Верховного Суду від 11 травня 2018 року по справі № 922/3087/17.

Відповідно до ч. 2 ст. 21 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів, встановлюються загальними зборами об`єднання відповідно до законодавства та статуту об`єднання.

Згідно зі ст. 23 Закону України „Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", внески на утримання і ремонт приміщень або іншого майна, що перебуває у спільній власності, визначаються статутом об`єднання та/або рішенням загальних зборів.

У відповідності до ст. ст. 526, 530 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином та у встановлені строки відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ст.ст. 610, 611 ЦК України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). У разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Згідно з довідкою від 01.08.2023 року по особовому рахунку № НОМЕР_1 , яка містить розрахунок заборгованості зі сплати внесків, понесених позивачем в якості витрат на управління багатоквартирним будинком, заборгованість відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 , перед позивачем за період з 01 вересня 2020 року по серпень 2023 року становить 15449,10 гривень.

Приймаючи до уваги, що відповідачами ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 не було жодним чином доведено тих обставин, що вони виконують свої зобов`язання по сплаті витрат на утримання будинку та прибудинкової території, в якому розташована належна їм на праві спільної часткової власності квартира у повному обсязі, при цьому, позивачем на підтвердження своїх вимог надано відповідні докази, які відповідачами також не спростовано, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги про стягнення з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 на користь позивача заборгованості з оплати послуг на утримання будинку та прибудинкової території у розмірі 15 449 грн. 10 коп. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Позовні вимоги позивача про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території задоволенню не підлягають, оскільки останній не є власником квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , не був зареєстрований за вказаною адресою в період за який позивач просить стягнути суму заборгованості, та позивачем на підтвердження своїх вимог не надано відповідні докази.

Враховуючи наведені обставини, суд дійшов висновку, що позов ОСББ „Перемога 131" слід задовольнити частково, стягнувши в солідарному порядку з відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 на користь позивача загальну суму заборгованості у розмірі 15 449 гривні 10 копійок.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 141 ЦПК України, судовий збір в сумі 2684 грн. за подання позовної заяви підлягає стягненню з відповідачів на користь позивача. Стягненню виходячи з кількості відповідачів з кожного окремо відповідача підлягають судові витрати (2684 : 3 = 894,66) в розмірі 894 грн. 66 коп.

Крім того, в зв`язку з поданням до суду позову ОСББ „Перемога 131" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території, позивач поніс витрати на правову допомогу.

Судові витрати, які позивач поніс складаються з витрат на професійну правничу допомогу адвоката Тульчевської Н.В., яка діє на підставі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю № 307 від 05.04.2000 року, в розмірі 2800 грн., що підтверджується договором про надання правової допомоги від 10.07.2023 року, додатковою угодою до нього від 11.07.2023 року, актом приймання - передачі від 15.08.2023 року.

При вирішенні питання щодо розподілу витрат з правничої допомоги, суд враховує, що відповідно до приписів ч. 4 ст.137 ЦГІК України, розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 141 ЦПК України при вирішенні питання про розподіл судових витрат суд враховує, зокрема, чи пов`язані ці витрати з розглядом справи; чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін.

У відповідності до ч. 1 ст.133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи, зокрема, витрат на професійну правничу допомогу (п. 1 ч. 3 ст.133 ЦПК України) та витрат, пов`язаних з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду (п.4 ч. 3 ст.133 ЦПК України).

Відповідно до ч. 8 ст.141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів.

Таким чином, підставою для відшкодування відповідних судових витрат - в даному випадку витрат на професійну правничу допомогу - є детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги, а також відповідні докази на підтвердження таких витрат. Дані розрахунки повинні бути надані суду до закінчення судових дебатів. За відсутністю таких доказів, сторона має право подати їх до суду протягом п`яти днів після ухвалення рішення, за умови наявності відповідної заяви, яка зроблена стороною до закінчення судових дебатів.

Відповідно до ч. 3 ст. 137 ЦПК України для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги. Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи (частина 4).

Згідно частин першої - третьої ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються: 1) у разі задоволення позову - на відповідача; 2) у разі відмови в позові - на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

При вирішенні питання про розподіл судових витрат суд враховує: 1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи; 2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, в тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес; 3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необгрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо; 4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялися.

Враховуючи, що справа є малозначною, розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, за відсутністю представника позивача, суд вважає необхідним стягнути з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 на користь позивача, в солідарному порядку, витрати на правничу правову допомогу у розмірі 1500 грн.

Керуючись ст. ст. 5, 12, 13, 81, 89, 141, 259, 263-265, 272-273 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку „Перемоги 131" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території - задовольнити частково.

Стягнути солідарно з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_3 ) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку „Перемога 131" (ЄДРПОУ 40657027, рахунок: НОМЕР_2 в Запорізьке РУ АТ КБ «Приватбанк», місцезнаходження: 69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131 А, 131 Б) заборгованість за членськими внесками на утримання будинку та прибудинкової території у розмірі 15449 гривень 10 копійок.

Стягнути з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , на користь (ЄДРПОУ 40657027, рахунок: НОМЕР_2 в Запорізьке РУ АТ КБ «Приватбанк», місцезнаходження: 69005, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд. 131 А, 131 Б) судовий збір у розмірі 894 грн. 66 коп.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , на користь (ЄДРПОУ 40657027, рахунок: НОМЕР_2 в Запорізьке РУ АТ КБ «Приватбанк», місцезнаходження: 69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131 А, 131 Б) судовий збір у розмірі 894 грн. 66 коп.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , на користь (ЄДРПОУ 40657027, рахунок: НОМЕР_2 в Запорізьке РУ АТ КБ «Приватбанк», місцезнаходження: 69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131 А, 131 Б) судовий збір у розмірі 894 грн. 66 коп.

Стягнути солідарно з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_3 ) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку „Перемога 131" (ЄДРПОУ 40657027, рахунок: НОМЕР_2 в Запорізьке РУ АТ КБ «Приватбанк», місцезнаходження: 69005, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 131 А, 131 Б) витрати на правничу правову допомогу у розмірі 1500 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Позивач має право оскаржити заочне рішення до Запорізького апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Суддя Ю.В.Геєць

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115215574
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —335/8132/23

Рішення від 20.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні