Ухвала
від 28.11.2023 по справі 567/1492/23
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/1492/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2023 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Венгерчук А.О.

при секретарі - Пономаренко Р.А.

розглянувши клопотання представника позивачів адвоката Куцої О.П., клопотання представника відповідача - Лозюка С.Ф. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ТОВ "ГОРИНЬ АГРО ПЛЮС" про стягнення заборгованості,

встановив:

Острозьким районнимсудом Рівненськоїобласті заправилами спрощеногопозовного провадженнярозглядається справаза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ТОВ "ГОРИНЬ АГРО ПЛЮС" про стягнення заборгованості,.

Наадресу суду надійшло клопотання представника позивачів адвокатаКуцої О.П. про проведення слухання справи за її участю у режимі відеоконференції.

Також представником відповідача ТОВ "ГОРИНЬ АГРО ПЛЮС" подано клопотання про проведення слухання справи за його участю у режимі відеоконференції.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень учасників процесу.

Положенням п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України визначено що суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Разом з тим, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь в судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно ч.6ст.212ЦПК України,суд можепостановити ухвалупро участьучасника справиу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїв приміщеннісуду,визначеному судом.

Частина 9 ст.212ЦПК України зазначає, що копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно вимог ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

З метою забезпечення оперативності судового розгляду, суд вважає за можливе провести зазначене судове засідання за участю предстанвиків сторін у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.212ЦПК України

ухвалив:

клопотання задовольнити.

Судове засідання за участю представника позивачів адвоката Куцої О.П. та представника відповідача - ОСОБА_3 у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ТОВ "ГОРИНЬ АГРО ПЛЮС" про стягнення заборгованості, проводити в режимі відеоконференції.

Доручити Шепетівському міськрайонному суду Хмельницької області забезпечити проведеннясудового засіданняо 10:00год.28листопада 2023в режимівідеоконференції заучастю представникапозивачів - адвоката Куцої Ольги Петрівни.

Доручити Волочиському районному суду Хмельницької області забезпечити проведеннясудового засіданняо 10:00год.28листопада 2023в режимівідеоконференції заучастю представникавідповідача - ОСОБА_3 .

Копію ухвали про участь осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити Шепетівському міськрайонному суду, Волочиському районному суду та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Острозького районного суду Венгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115220729
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —567/1492/23

Постанова від 02.05.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Боймиструк С. В.

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Рішення від 08.01.2024

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні