Ухвала
від 28.11.2023 по справі 289/84/23
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/84/23

Номер провадження 2-о/289/42/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.11.2023 м. Радомишль

Суддя Радомишльського районного суду Житомирської області Мельник О.В., розглянувши заяву Ради з питань опіки і піклування Радомишльської міської ради, за участю заінтересованих осіб КУ «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради, КУ «Слов`янський психоневрологічний інтернат» ради про звільнення від обов`язків опікуна та про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Радомишльського районного суду Житомирської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою від 12 січня 2023 року суд прийняв заяву Ради з питань опіки і піклування Радомишльської міської ради, за участю заінтересованих осіб КУ «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради, КУ «Слов`янський психоневрологічний інтернат» про звільнення від обов`язків опікуна та про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною. Постановив здійснювати розгляд справи за правилами окремого провадження в складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до протоколу автоматичного визначення присяжних від 13.01.2023 року присяжними у складі суду для розгляду цивільної справи №289/84/23 були відібрані присяжні: ОСОБА_1 та ОСОБА_2

24.01.2023 року ухвалою суду у даній справі призначено судово-психіатричну експертизу, а провадження у даній справі зупинено на час проведення вказаної експертизи.

27.11.2023 року на адресу суду від судово-психіатричної експертної комісії КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради надійшов висновок судово-психіатричної експертизи щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 28 листопада 2023 року провадження по справі поновлено та призначено до розгляду.

Відповідно до ст. 64 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", а також Рішення Радомишльської міської ради Житомирської області VIІ скликання від 12 березня 2020 року «Про затвердження списку присяжних у Радомишльському районному суді Житомирської області» вказані присяжні були залучені до здійснення правосуддя.

Згідно з ч. 4 ст. 64 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України.

Станом на 28.11.2023 року строк повноважень присяжних Михайленко Г.В. та Купченко Н.М. закінчився, а Рішенням Радомишльської міської ради Житомирської області VIII скликання від 02 березня 2023 року «Про затвердження списку присяжних у Радомишльському районному суді Житомирської області» затверджені нові списки присяжних.

З огляду на зазначене та з метою оперативного розгляду заяви виникла необхідність замінити присяжних Михайленко Г.В. та Купченко Н.М. шляхом здійснення повторного автоматичного визначення інших присяжних із списку присяжних, який діє на даний час.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 ЦПК України у випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Згідно з п. 1 ч. 2, ч. 4 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи. У випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ст. 66 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», увільнення від виконання обов`язків присяжного у конкретній справі здійснюється в порядку, встановленому процесуальним законом або за поданням головуючого судді.

Засадами використання автоматизованої системи документообігу передбачено, що у разі необхідності заміни визначених автоматизованою системою присяжних, що беруть участь у розгляді цивільних справ, здійснюється автоматичне визначення інших присяжних, відповідно до ухвали судді.

Враховуючи викладене, суд вважає доцільним заміни присяжних Михайленко Г.В. та Купченко Н.М., згідно до нового списку затверджених присяжних.

Керуючись ст.ст. 56,63,65,66,67 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", ст.ст.260, 293, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Замінити присяжних Михайленко Галину Володимирівну та ОСОБА_2 на інших присяжних із списку присяжних Радомишльського районного суду Житомирської області шляхом повторного автоматичного визначення.

Передати цивільну справу № 289/84/23 до канцелярії Радомишльського районного суду Житомирської області, для здійснення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду добору присяжних для запрошення до участі у здійсненні правосуддя, у відповідності до вимог статті 11-1 ЦПК та частини 2 статті 67 Закону України "Про судоустрій та статус суддів".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Мельник

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115230711
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —289/84/23

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні