Ухвала
від 28.11.2023 по справі 590/1296/23
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 590/1296/23

Провадження № 2/590/220/23

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

28 листопада 2023 року смт. Ямпіль

Суддя Ямпільського районного суду Сумської області Деркач І.М., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання зареєстроване у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 ) до Ямпільського відділу державної виконавчої служби у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місце знаходження: бульвар Ювілейний, буд.4, смт. Ямпіль, Шосткинського району, Сумської області, поштовий індекс: 41200) про припинення стягнення аліментів,

установив:

Позивач ОСОБА_1 через підсистему ЄСІТС«Електроннийсуд» звернувсядо судуз позовноюзаявою до Ямпільськоговідділу державноївиконавчої службиу Шосткинськомурайоні Сумськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїта просить припинити стягнення з ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) на користь ОСОБА_2 на утримання малолітньої дитини ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 10 листопада 2023 року позовну заяву залишено без руху і надано позивачу строк сім днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви.

Копія ухвали суду від 10 листопада 2023 року про залишення позовної заяви без руху отримана позивачем через підсистему ЄСІТС«Електронний суд» 10.11.2023, враховуючи що подано позовну заяву з використанням вказаної підсистеми. Слід зазначити, що судом було встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви сім днів з дня вручення ухвали суду, який закінчився 17 листопада 2023 року.Станом на день винесення ухвали, викладені в ухвалі суду недоліки позивачем усунуто не було.

Отже, судом було вжито необхідних заходів для реалізації права позивача на звернення до суду в порядку, визначеному ЦПК України, та роз`яснено дії, які необхідно вчинити для усунення недоліків позовної заяви, крім того, були роз`яснені наслідки у вигляді повернення позовної заяви у разі неусунення недоліків.

Відповідно до ч. 3 ст.185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

У зв`язку з тим, що позивачем недоліки, зазначені в ухвалі суду від 10 листопада 2023 року не виконані, слід вважати таку заяву неподаною та повернути її позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185, 260, 261 ЦПК України, суддя

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 доЯмпільського відділудержавної виконавчоїслужби уШосткинському районіСумської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції,про припиненнястягнення аліментів вважати неподаною та повернути позивачеві.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення (складення), має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана ним протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя: І.М. Деркач

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115238280
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —590/1296/23

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні