Ухвала
від 28.11.2023 по справі 588/609/23
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №588/609/23 Головуючий у суді у 1 інстанції - Огієнко О. О.Номер провадження 22-ц/816/1687/23 Суддя-доповідач - Криворотенко В. І. Категорія - 80

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

28 листопада 2023 року м.Суми

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів:

Криворотенка В. І. (суддя-доповідач), Собини О. І. , Рунова В. Ю.

розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою представника Державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України - адвоката Мальченка Дениса Володимировича на рішення Тростянецького районного суду Сумської області від 27 липня 2023 року

за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України, третя особа Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», про зобов`язання внести зміни до наказу про звільнення, нарахувати та виплатити заробітну плату,

в с т а н о в и в :

Апеляційна скарга подана і підписана особою, яка має право на оскарження судового рішення, у встановлений законом строк, за своїм змістом і формою відповідає вимогам процесуального закону.

Судовий збір на виконання вимог ухвали Сумського апеляційного суду від 17 жовтня 2023 року сплачено, докази сплати судового збору надійшли суду 25 жовтня 2023 року.

Крім того, 25 жовтня 2023 року представником відповідача подане клопотання про залучення у якості відповідача правонаступника Державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», змінивши таким чином його статус з третьої особи на відповідача.

Зазначене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

З витягу з ЄДРПОУ станом на 17 жовтня 2023 року вбачається, що Державне підприємство «Тростянецьке лісове господарство» є припиненим в результаті його реорганізації 16 жовтня 2023 року, а правонаступником відповідача є третя особа - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Згідно з ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни сторони у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив (ч. 2 ст. 55 ЦПК України).

Враховуючи ту обставину, що спірні правовідносини у даній справі допускають правонаступництво, тому колегія суддів дійшла висновку про необхідність залучення до участі у справі Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» правонаступником відповідача та змінити його статус з третьої особи на відповідача.

У зв`язку з перебуванням судді-доповідача Криворотенка В.І. у відпустці у період з 23 жовтня по 10 листопада 2023 року питання про відкриття апеляційного провадження вирішується після її закінчення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 55, 358, 359 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника Державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України адвоката Мальченка Дениса Володимировича на рішення Тростянецького районного суду Сумської області від 27 липня 2023 року.

Залучити до участі у цивільній справі № 588/609/23 Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» правонаступником відповідача та змінити його статус з третьої особи на відповідача.

Копію ухвали та копію апеляційної скарги надіслати ОСОБА_1 , Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України» в особі філії «Тростянецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» (ап.скарга).

Встановити строк для подання відзиву на апеляційну скаргу у письмовій формі протягом семи днів із дня отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Відповідно до ст. 360 ЦПК України відзив на апеляційну скаргу має містити:

1) найменування суду апеляційної інстанції;

2) ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності;

3) обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги;

4) у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу;

5) перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Суддя-доповідач - В. І. Криворотенко

Судді: О. І. Собина

В. Ю. Рунов

СудСумський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115253108
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —588/609/23

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Постанова від 25.07.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коломієць Ганна Василівна

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коломієць Ганна Василівна

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коломієць Ганна Василівна

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні