Ухвала
від 28.11.2023 по справі 635/4554/21
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4554/21

Провадження № 2/545/1860/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.11.2023 року суддя Полтавського районного суду Полтавської області Потетій А.Г., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 29.06.2021 року відкрито провадження.

На розгляд до Полтавського районного суду Полтавської області в зв`язку зі зміною підсудності 10.08.2023 року з Харківського районного суду Харківської області надійшла справа за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Височанської селищної ради, про усунення перешкод у спілкуванні та у вихованні дитини шляхом визначення способу участі у спілкуванні та вихованні дитини.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу після надходження 10.08.2023 року розподілено на суддю Кіндяка І.С.

Згідно протоколу повторного авто розподілу в зв`язку з відставкою судді ОСОБА_5 , 16.10.2023 року справу розподілено на суддю Потетія А.Г.

Враховуючи вищезазначене, справа надійшла до Полтавського районного суду Полтавської області після відновлення територіальної підсудності судових справ Харківського районного суду Харківської області.

Дослідивши матеріали справи, суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободкожен має право на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Одною із складових гарантованого ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободправа на справедливий суд є право на розгляд справи судом створеним відповідно до закону («встановленим відповідно до закону»), що забезпечує процесуальну та матеріальну справедливість судових розглядів справ.

Згідно зстаттею 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського Суду з прав людини»суди застосовують при розгляді справКонвенцію про захист прав людини і основоположних свободта практику Суду як джерело права. У справі ЄСПЛ «Ейріпроти Ірландії»(Aireyv.Ireland,рішеннявід 9.10.1979) сформульовано правову позицію - «Конвенція гарантує не теоретичні та ілюзорні права, а права, що мають практичний вплив і є ефективними».

Враховуючи вищевикладене, оскільки сторони проживають на території Харківського району Харківської області, прихожу до висновку про необхідність передання матеріалів цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на розгляд за підсудністю до Харківського районного суду Харківської області.

Керуючисьст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод,ст.27,31 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Передати матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - на розгляд за підсудністю до Харківського районного суду Харківської області.

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: А. Г. Потетій

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115256026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —635/4554/21

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні