Ухвала
від 29.11.2023 по справі 5019/2076/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

"29" листопада 2023 р. м. РівнеСправа №5019/2076/12

Господарський суд Рівненської області у складі судді Н. Церковної, за участі секретаря судового засідання І.Гусевик, розглянувши клопотання арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича про продовження строку ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строку повноважень ліквідатора у справі за заявою Управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі до Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" про визнання банкрутом

учасники провадження у справі:

від прокуратури Мельничук Л.О.

арбітражний керуючий : Ушач Ю.В.

ВСТАНОВИВ:

На розгляді у судді Церковної Н.Ф., на стадії ліквідації перебуває справа за заявою Управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі до Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" про визнання банкрутом.

Ухвалою суду від 21.03.2023 року продовжено строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строк повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича до 28.08.2023 року.

Ухвалою суду від 08.11.2023 року призначено до розгляду в судове засідання проміжний звіт ліквідатора ВАТ "Сарненський комбінат хлібопродуктів" щодо продовження строків ліквідатора та ліквідаційної процедури.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строку повноважень ліквідатора, заслухавши присутніх учасників провадження суд встановив наступне.

Як вбачається з поданого звіту попереднім ліквідатором Тихончук Л.Х. не виконано постанову Рівненського Апеляційного господарського суду від 22.11.2017 року якою було усунено арбітражного керуючого Тихончук Лесю Хотіївну від виконання нею обов`язків ліквідатора у справі № 5019/2076/12 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Сарненський комбінат хлібопродуктів» та якою зобов`язано арбітражного керуючого Тихончук Лесю Хотіївну підготувати та передати арбітражному керуючому - ліквідатору ВАТ «Сарненський комбінат хлібопродуктів» - Ушачу Юрію Володимировичу наявні активи, статутні документи, бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ВАТ «Сарненський комбінат хлібопродуктів» на адресу ОСОБА_1 було направлено вимогу № 02-01/5019/2076/12/109 від 29.09.2023 року про добровільну оплату вартості майна, що не було продане нею в ході ліквідаційної процедури. Відповідно до матеріалів справи, вартість даного майна становить 225 454,48 грн.

Наявність даного майна підтверджується Актом прийому - передачі від 23.01.2018 року, направленого на поштову адресу ОСОБА_1 для подальшого підписання без фактичної передачі самого майна. Лист з вимогою ОСОБА_1 залишила без уваги.

Також, враховуючи що на території комбінату залишились транспортні засоби ВАТ «Сарненський комбінат хлібопродуктів» які не були реалізовані попереднім ліквідатором, на адресу ТОВ «Норвезько-Українська група» та її представників в особі Адвакатського об`єднання «ЕВЕРЛІГАЛ» було направлено лист з пропозицією щодо вирішення питання оплати транспортних засобів.

Таким чином, ліквідатор продовжує вживати заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства щодо пошуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, для подальшого формування ліквідаційної маси та задоволення вимог кредиторів, розрахунку збитків, нанесених діями попереднього ліквідатора Тихончук Л.Х. та новими власниками.

Згідно ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом. Відповідно ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури. Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не представлений ліквідаційний звіт та баланс банкрута, суд доходить до висновку про необхідність продовжити строк ліквідаційної процедури відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича до 29.05.2023 року.

Керуючись ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 ГПК України суд -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строк повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича до 29.05.2024 року.

2. Ліквідатору по завершенні строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про свою роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.235 ГПК України негайно після її оголошення - 29.11.2023 року та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ст.255-257 ГПК України.

Копію ухвали надіслати всім учасникам провадження у справі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя Н. Церковна

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115271125
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом учасники провадження у справі: від прокуратури Мельничук Л.О. арбітражний керуючий : Ушач Ю.В

Судовий реєстр по справі —5019/2076/12

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 08.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Постанова від 26.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні