Ухвала
від 29.11.2023 по справі 922/4959/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.11.2023м. ХарківСправа № 922/4959/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Ольшанченка В.І.

розглянувши заяву про видачу судового наказу про стягнення 108730,02 грн,

заявникДержавне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" (01601, м. Київ, вул. Руставелі Шота, 9А) боржникТовариство з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД С.К." (61047, м. Харків, вул. Шарикова, 29, оф. 7) ВСТАНОВИВ:

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України", в особі філії "Берегівське лісове господарство" (надалі - заявник) надало Господарському суду Харківської області заяву від 15.11.2023 (вх.№4959/23 від 23.11.2023) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД С.К." (надалі - боржник) про видачу судового наказу, в якій просить видати судовий наказ про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД С.К." (ідентифікаційний код юридичної особи: 44405272; місцезнаходження юридичної особи: вул. Шарикова, буд. 29 оф. 7, місто Харків, Харківська область, 61047) на користь Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" (ідентифікаційний код юридичної особи: 44768034; місцезнаходження юридичної особи: вул. Руставелі Шота, 9А, місто Київ, 01601), в особі філії "Берегівське лісове господарство" Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" (ідентифікаційний код відокремленого підрозділу юридичної особи: 45049507; місцезнаходження відокремленого підрозділу: вул. Головна, 50 А, с. Яноші, Берегівський район, Закарпатська область, 90233) 108730,02 грн заборгованості за товар, поставлений згідно договору купівлі-продажу необробленої деревини №11/12/1кв-2022 від 30.12.2021. Судові витрати зі сплати судового збору за видачу судового наказу заявник просить покласти на божника.

Розглянувши подану заяву та додані до неї документи суд встановив наступне.

18.10.2023 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами", яким були внесені зміни, зокрема до ГПК України.

Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами", справи у судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цим Законом, розглядаються за правилами, що діють після введення в дію цього Закону.

Згідно з ч. 6 ст. 6 ГПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 150 ГПК України у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), а також інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника, відомості про наявність або відсутність у заявника електронного кабінету.

В порушення приписів п. 2 ч. 2 ст. 150 ГПК України у заяві про видачу судового наказу не зазначено відомостей про наявність або відсутність електронних кабінетів у сторін, що є підставою для відмови у видачі судового наказу на підставі п. 1 ч. 1 статті 152 ГПК України.

За змістом п. 1 ч. 1 статті 152 ГПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заяву подано з порушеннями вимог статті 150 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити Державному спеціалізованому господарському підприємству "Ліси України", в особі філії "Берегівське лісове господарство", у видачі судового наказу на підставі п. 1 ч. 1 ст. 152 ГПК України.

При цьому, суд звертає увагу заявника, що відповідно до ч. 1 ст. 153 ГПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 2-1, 8, 9 частини першої статті 152 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Керуючись статтями ст. 12, 150 - 153, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Відмовити Державному спеціалізованому господарському підприємству "Ліси України", в особі філії "Берегівське лісове господарство", у видачі судового наказу про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД С.К." заборгованості у сумі 108730,02 грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Порядок і строк її оскарження передбачено ст. 255 - 257 Господарського процесуального кодексу України.

Повне судове рішення складено та підписано 29.11.2023.

СуддяОльшанченко В.І.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі - http://reyestr.court.gov.ua.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115271358
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи наказного провадження

Судовий реєстр по справі —922/4959/23

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні