Ухвала
від 29.11.2023 по справі 540/8830/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 540/8830/21

УХВАЛА

29 листопада 2023 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Іванов Е.А., розглянувши питання щодо залишення без розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Генічеської міської ради, Виконавчого комітету Генічеської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Херсонського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 до Генічеської міської ради, Виконавчого комітету Генічеської міської ради, у якому позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення від 09.12.2021 року, прийняте відповідачем на 19 сесії 8 скликання, в частині відмови позивача у задоволені клопотання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність (безоплатно) земельної ділянки орієнтованою площею 0,08 га. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, що розташована на території с. Геніченська Гірка Геніченського району Херсонської області та детально позначена в графічних матеріалах із відповідними розмірами та бажаним місцем розташування, доданих до клопотання ОСОБА_1 від 27.10.2021 року.

- зобов`язати відповідача надати позивачу дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність (безоплатно) земельної ділянки орієнтованою площею 0,08 га. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, що розташована на території с. Геніченська Гірка Геніченського району Херсонської області та детально позначена в графічних матеріалах із відповідними розмірами та бажаним місцем розташування, доданих до клопотання ОСОБА_1 від 27.10.2021 року.

Ухвалою суду від 03 квітня 2023 року справу прийнято до провадження та продовжено її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення сторін).

Ухвалою суду від 02 червня 2023 року адміністративний позов залишений без руху після відкриття та позивачу наданий 5-ти денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання ухвали.

Згідно вимог ухвали, позивач повинен був усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до Одеського окружного адміністративного суду позову з усуненням обставин про які йдеться в даній ухвалі суду та докази надіслання таких усунень недоліків відповідачу.

Але у встановлений судом строк позивачем вимоги ухвали не виконані, недоліки позовної заяви не усунуті.

Згідно до ч. 15 ст. 171 КАС України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Станом на день винесення даної ухвали до канцелярії Одеського окружного адміністративного суду не надходило ніяких документів та заяв від позивача на виконання ухвали суду від 02 червня 2023 року, так само не надходило заяв до суду про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви, хоча ухвалу про залишення позовної заяви без руху представник позивача отримав ще 05 червня 2023 року, про що свідчить роздруківка з електронної пошти про доставку електронного листа, а також відповідь представника про отримання електронного примірнику ухвали, що наявна в матеріалах справи.

Окрім того, копія вказаної ухвали направлялась на адресу позивача засобами поштового зв`язку, проте була повернута на адресу суду із відмітками про невручення поштового відправлення. Вказане поштове повернення міститься у матеріалах справи.

Також від позивача до суду не надходило заяв про зміну місця проживання/реєстрації.

Разом з тим, до Одеського окружного адміністративного суду станом на 29.11.2023 року, жодних заяв, чи повідомлень від позивача (чи представника) з приводу усунення недоліків зазначених в ухвалі суду від 02.06.2023 року не надходило, в зв`язку з чим суд вважає за необхідне залишити позовну заяву ОСОБА_1 до Генічеської міської ради, Виконавчого комітету Генічеської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії - без розгляду.

Водночас суд акцентує увагу на тому, що в даному випадку з урахуванням наведених вище обставин та з врахуванням ч. 15 ст. 171 КАС України це є безальтернативний варіант дій суду.

Також суд вказує на те, що в ухвалі суду від 02.06.2023 року повідомлено позивача про можливі наслідки у разі не усунення недоліків та вказано про необхідність їх усунення протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

Керуючись ч.14.ст. 15 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до Генічеської міської ради, Виконавчого комітету Генічеської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 256 КАС України.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до П`ятого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

СуддяЕ.А.Іванов

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115277112
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —540/8830/21

Ухвала від 29.11.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 02.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні