Ухвала
від 20.11.2023 по справі 439/1301/23
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/1301/23

Провадження №2/439/380/23

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

20 листопада 2023 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

у складі:

головуючого-судді: Петейчука Б.М.,

за участі: секретаря

судового засідання: Ковальчук Н.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного підприємства: Приватна агрофірма імені Шевченка, третя особа: приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Кондратюк Олена Олексіївна, про переведення на позивача прав та обов`язків покупця нерухомого майна,

в с т а н о в и в:

Позивачка: ОСОБА_1 звернулася до Бродівського районного суду Львівської області зі позовними вимогами до відповідача: Приватного підприємства: Приватна агрофірма імені Шевченка, в яких просить суд перевести на позивачку права та обов`язки покупця нерухомого майна за договором купівлі-продажу за зареєстрованим №263 від 05 травня 2023 року, що посвідчений приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу Кондратюк Оленою Олексіївною.

Позивачка у підготовче засідання не з`явилася. Від її представника: адвоката Деми Наталії Ігорівни надійшло клопотання про відмову від позову. Наслідки відмови від позову відомі та зрозумілі. Позаяк сторони змогли прийти до консенсусу щодо досудового врегулювання спору.

Інші учасники справи, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду справи, у підготовче засідання не з`явилися.

Суд розглянув справу без фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, що відповідає положенням частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України.

Дослідивши наявні докази у справі, зважаючи на вищевикладені обставини, суд приходить до переконання щодо доцільності закриття провадження у справі з огляду на наступне.

За змістом частини 1 та 3 статті 206 Цивільного процесуального кодексу України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

За нормативними правилами пункту 4 частини 1 статті 255 Цивільного процесуального кодексу України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Судом встановлено, що від позивачки надійшла заява про відмову від позову, наслідки такої відмови відомі та зрозумілі, про що свідчить відповідна заява позивачки.

Дослідивши заяву про відмову від позову та долучені докази у справі, суд вважає за необхідне прийняти відмову від позову та на підставі вимог статті 255 Цивільного процесуального кодексу України закрити провадження у справі. Позаяк позивачка відповідно до положень статей 49, 255 Цивільного процесуального кодексу України відмовилася від позову, судом встановлено відсутність підстав для неприйняття такої відмови, а також така відмова від позову не суперечить вимогам цивільного судочинства та не порушує права сторін. Наслідки відмови від позову позивачці зрозумілі.

Імперативними приписами частини 2 статті 255 Цивільного процесуального кодексу України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

За змістом пункту 5 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом).

Оскільки провадження у досліджуваній справі за позовною заявою ОСОБА_1 закрите у зв`язку зі відмовою позивачки від позову, сума сплаченого судового збору не повертається.

Виходячи зі змісту статті 7 Закону України «Про судовий збір», керуючись статтями 255, 260-261, 353-354 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

у х в а л и в:

Провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного підприємства: Приватна агрофірма імені Шевченка, третя особа: приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Кондратюк Олена Олексіївна, про переведення на позивача прав та обов`язків покупця нерухомого майна, закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Бродівський районний суд Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Б.М. Петейчук

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115287899
СудочинствоЦивільне
Сутьпереведення на позивача прав та обов`язків покупця нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —439/1301/23

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні