Ухвала
від 22.11.2023 по справі 359/11536/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/11536/23

Провадження № 2/359/3051/2023

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

22листопада2023 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Яковлєва Л.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Капітал-Плаза», треті особи : Обслуговуючий кооператив «Заміський Клуб», Товариство з обмеженою відповідальністю «Зем буд сервіс», Товариство з обмеженою відповідальністю «КБ «Зелена Планета», Товариство з обмеженою відповідальністю «Конструкторське бюро «Зелена Планета», Товариство з обмеженою відповідальністю «Сфера 777» про витребування майна та скасування державної реєстрації, -

ВСТАНОВИВ :

20 листопада 2023 року від ОСОБА_1 до Бориспільського міськрайонногосуду Київськоїобластінадійшов позов, яким просить суд: скасувати державнуреєстрацію прававласності наквартиру АДРЕСА_1 , Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2228415332208заАкціонерним товариством «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКО-ВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «КАПІТАЛ-ПЛАЗА» (01133, м. Київ, бульвар Дружби Народів, буд. 23, Код ЄДРПОУ 43369066), рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 57910543 від 28 квітня 2021 13:35:40, приватний нотаріус Кучеренко Наталія Петрівна, Київський міський нотаріальний округ, м. Київ; витребувати із чужого незаконного володіння Акціонерного товариства «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙ-НИЙ ФОНД «КАПІТАЛ-ПЛАЗА» (01133, м. Київ, бульвар Дружби Народів, буд. 23, код ЄДРПОУ 43369066) квартиру АДРЕСА_1 Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2228415332208, на користь ОСОБА_1 , ідентифікацій-ний номер 2909909183); стягнути з АТ «ЗНВКІФ «КАПІТАЛ-ПЛАЗА» судові витрати по сплаті судового збору в розмірі 4093 грн. 40 копійок на користь ОСОБА_1 .

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі судом встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам, зазначеними у ст. 177 ЦПК України.

Стаття 177 ЦПК України встановлює, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» за подання фізичною особою або фізичною особою-підприємцем позовної заяви майнового характеру стягується судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» за подання фізичною особою або фізичною особою-підприємцем позовної заяви немайнового характеру стягується судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на це, вимоги Закону України«Про судовий збір» позивачем не виконано, оскільки не сплачено судовий збір та не надано оригіналу квитанції про сплату судового збору. Крім того, позивачем не обґрунтовано суму судового збору зазначеного у прохальній частині позовної заяви у розмірі 4093,40 грн., оскільки у вступній частині позову зазначено суму судового збору - 3985,48 грн.

Згідно ч. 1 ст. 6 Закону України«Про судовийзбір» судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв`язку.

Відповідно пункту 26 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 жовтня 2014 року за № 10 «Про застосуван-ня судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» документи на підтвердь-ження сплати судового збору позивачем подаються до суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені з використанням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, а також платіжне доручення, яке за формою не відповідає наведеним вимогам, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

На підставі викладеного, позивачу необхідно сплатити судовий збір, а також надати оригінал квитанції про сплату судового збору до суду.

Згідно ч.1ст.177ЦПК Українипозивач повинендодати допозовної заявиїї копіїта копіївсіх документів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Судом встановлено, що при подачі позовної заяви позивач не дотрималась вищезазначених вимог, а саме не надала копії позовної заяви з додатками для відповідача та третіх осіб. Крім того, до позовної заяви приєднано не всі документи, вказані в додатках до позовної заяви, що підтверджується актом складеним старшим секретарем Бориспільського міськрайонного суду Київської області Трипільською Л.І. від 20.11.2023 року.

Відповідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. З огляду на це, позовна заява підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Капітал-Плаза», треті особи : Обслуговуючий кооператив «Заміський Клуб», Товариство з обмеженою відповідальністю «Зем буд сервіс», Товариство з обмеженою відповідальністю «КБ «Зелена Планета», Товариство з обмеженою відповідальністю «Конструкторське бюро «Зелена Планета», Товариство з обмеженою відповідальністю «Сфера 777» про витребування майна та скасування державної реєстрації - залишити без руху.

Встановити строк для виправлення недоліків, вказаних в ухвалі, тривалістю 10 днів з дня отримання даної ухвали.

Повідомити позивача про необхідність усунення недоліків шляхом направлення йому копії даної ухвали та роз`яснити, що у разі не виправлення недоліків до вказаного терміну позовна заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Повернення позовної заяви не перешкоджає позивачу повторно звернутись до суду з даним позовом після усунення підстав, що зумовили її повернення.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду є остаточною та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Яковлєва Л.В.

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115289489
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —359/11536/23

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні