Ухвала
від 30.11.2023 по справі 910/11978/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

30.11.2023Справа №910/11978/23

За позовомПриватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Альфа-Страхування" доТовариства з обмеженою відповідальністю "Рент Індастріз"за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - 1. ОСОБА_1 на стороні позивача: 2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Автолайф Центр" 3. Фізичної особи-підприємця Цурпаленко Євгенія Валентиновича простягнення збитків у розмірі 308 513,96 грн.

Суддя Бойко Р.В.Ухвала постановлена в порядку письмового провадження.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа №910/11978/23 за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Альфа-Страхування" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Рент Індастріз", за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - 1. ОСОБА_1 , на стороні позивача: 2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Автолайф Центр", 3. Фізичної особи-підприємця Цурпаленко Євгенія Валентиновича, про стягнення збитків у розмірі 308 513,96 грн.

Підготовчі засідання у даній справі неодноразово відкладались.

Протокольною ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.11.2023 було відкладено підготовче засідання на 07.12.2023.

27.11.2023 через систему "Електронний Суд" від Товариства з обмеженою відповідальністю "Рент Індастріз" надійшли зауваження з приводу неправильності відомостей, вміщених в протокол судового засідання, а саме: в протоколі судового засідання зазначено, що в засіданні вбрав участь представник позивача - Лук`янчук Артем Володимирович, однак це не відповідає дійсності.

Розглянувши зауваження на протокол судового засідання від 21.11.2023 у справі №910/11978/23, суд зазначає наступне.

Частиною 14 статті 8 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд під час розгляду справи в судовому засіданні здійснює повне фіксування його перебігу за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Порядок такого фіксування встановлюється цим Кодексом.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 42 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти.

Відповідно до ч. 1, ч. 5 ст. 222 Господарського процесуального кодексу України суд під час судового розгляду справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). За заявою будь-кого з учасників справи або за ініціативою суду повне фіксування судового засідання здійснюється за допомогою відеозаписувального технічного засобу (за наявності в суді технічної можливості та за відсутності заперечень з боку будь-кого з учасників судового процесу). Технічний запис судового засідання та протокол судового засідання після закінчення судового засідання долучаються до матеріалів справи. Порядок зберігання технічного запису судового засідання та долучення його до матеріалів справи визначається Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Частинами 1, 2 статті 222 Господарського процесуального кодексу України визначено, що учасники справи мають право ознайомитися з технічним записом судового процесу, протоколом судового засідання та протягом п`яти днів з дня підписання протоколу у справі подати до суду письмові зауваження з приводу неповноти або неправильності технічного запису або відомостей, вміщених у протоколі судового засідання. Суд розглядає зауваження щодо технічного запису судового процесу та протоколу судового засідання не пізніше п`яти днів з дня їх подання і за результатами розгляду постановляє ухвалу, якою враховує зауваження або мотивовано відхиляє їх.

Під час здійснення повного фіксування судового засідання технічними засобами, а також проведення судового засідання в режимі відеоконференції протокол судового засідання створюється Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч. 4 ст. 223 Господарського процесуального кодексу України).

Частина 2 статті 223 Господарського процесуального кодексу України встановлює перелік відомостей, які зазначаються у протоколі судового засідання. а саме: У протоколі судового засідання зазначаються такі відомості: 1) рік, місяць, число і місце судового засідання; 2) найменування суду, який розглядає справу, прізвище та ініціали судді, секретаря судового засідання; 3) справа, що розглядається, імена (найменування) сторін та інших учасників справи; 4) порядковий номер вчинення процесуальної дії; 5) назва процесуальної дії; 6) час вчинення процесуальної дії; 7) ухвали суду, постановлені в судовому засіданні, не виходячи до нарадчої кімнати; 8) інші відомості, визначені цим Кодексом.

За приписами статті 224 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право ознайомитися з технічним записом судового процесу, протоколом судового засідання та протягом п`яти днів з дня підписання протоколу у справі подати до суду письмові зауваження з приводу неповноти або неправильності технічного запису або відомостей, вміщених у протоколі судового засідання. Суд розглядає зауваження щодо технічного запису судового процесу та протоколу судового засідання не пізніше п`яти днів з дня їх подання і за результатами розгляду постановляє ухвалу, якою враховує зауваження або мотивовано відхиляє їх. У разі пропуску строку подання зауважень і відсутності підстав для його поновлення суд залишає їх без розгляду.

З урахуванням вищевикладеного слід зазначити, що статтею 223 Господарського процесуального кодексу України встановлено правила ведення протоколу судового засідання та визначено склад відомостей, які секретар судового засідання в обов`язковому порядку відображає у протоколі судового засідання.

Так, у підготовчому засіданні 21.11.2023 у справі №910/11978/23 здійснювалось фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, та після закінчення засідання протокол судового засідання було долучено до матеріалів справи.

З протоколу судового засідання вбачається, що в підготовчому засіданні 21.11.2023, зокрема брав участь представник позивача - Лук`янчук Артем Володимирович, однак в дане засідання представник позивача не з`явився, що також підтверджується звукозаписом засідання.

Таким чином, суд приходить до висновку, що відомості про представника позивача, як присутнього в засіданні 21.11.2023, внесено помилково, а отже зауваження Товариства з обмеженою відповідальністю "Рент Індастріз" з приводу неправильності відомостей щодо участі представника позивача - Лук`янчука Артема Володимировича в підготовчому засіданні 21.11.2023 підлягають врахуванню.

Керуючись ст.ст. 119, 224, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Врахувати зауваження Товариства з обмеженою відповідальністю "Рент Індастріз" з приводу неправильності відомостей щодо участі представника позивача - Лук`янчука Артема Володимировича в підготовчому засіданні 21.11.2023 у справі №910/11978/23.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Бойко

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу115297307
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/11978/23

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 02.08.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні