Ухвала
від 30.11.2023 по справі 333/10152/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/10152/23

Провадження №2-н/333/1514/23

У Х В А Л А

Іменем України

30 листопада 2023 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: судді Тучкова С.С., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дом 31» (69104, м.Запоріжжя, вул.Чумаченка, буд.31), про видачу судового наказу за вимогою про стягнення на його користь із ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості із сплати внесків на управління будинком в розмірі 19502,92 гривні та витрат пов`язаних зі сплатою судового збору у розмірі 268,40 гривень, -

В С Т А Н О В И В:

До Комунарського районного суду м.Запоріжжя надійшла заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дом 31» про видачу судового наказу за вимогою про стягнення на його користь із ОСОБА_1 заборгованості із сплати внесків на управління будинком в розмірі 19502,92 гривні та витрат пов`язаних зі сплатою судового збору у розмірі 268,40 гривень.

Відповідно до ч.3 ст.163 ЦПК України до заяви про видачу судового наказу додаються, зокрема:

- копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості;

- інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

З доданих до матеріалів заяви про видачу судового наказу не додано копію договору укладеного між ОСББ «Наш дом 31» та ОСОБА_1 на обслуговування, утримання будинку та прибудинкової території.

Крім цього, представник заявника зазначає, що ОСОБА_1 є власницею квартири за адресою: АДРЕСА_1 , однак витяг з Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, долучений до матеріалів містить відомості про право власності на зазначену квартиру в частині 1/3 іншій особі.

Заявником на підтвердження вартості за послуги з утримання будинком не надано затверджений кошторис щодо вартості послуг на управління багатоквартирним будинком.

Зазначене вказує на суперечність вимог заявника і доказів, на які він посилається.

Наказне провадження є спрощеним порядком розгляду справи, а тому вимоги, за якими видаються судові накази, мають бути безспірними. ЦПК України не передбачає можливості часткового задоволення заяви про видачу судового наказу, оскільки він видається лише за умови безспірності вимог. Заявником та матеріалами справи не доведено безспірності вимог до боржника ОСОБА_1 .

Згідно зп.1ч.1ст.165ЦПК Українисуддя відмовляєу видачісудового наказу,якщо: заяву подано з порушеннями вимог статті 163 цього Кодексу.

За таких обставин, суддя вважає за необхідне відмовити Об`єднанню співвласниківбагатоквартирного будинку«Наш дом31» у видачі судового наказу.

Керуючись ст.ст.165-166 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Наш дом 31» (69104, м.Запоріжжя, вул.Чумаченка, буд.31), у видачі судового наказу за вимогою про стягнення на його користь із ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості із сплати внесків на управління будинком в розмірі 19502,92 гривні та витрат пов`язаних зі сплатою судового збору у розмірі 268,40 гривень

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з її проголошення до Запорізького апеляційного суду.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя С.С. Тучков

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115302206
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —333/10152/23

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні