Ухвала
від 30.11.2023 по справі 554/833/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 554/833/19

Провадження № 2/553/14/2023

У Х В А Л А

Іменем України

30.11.2023м. Полтава

Головуюча суддя Ленінського районного суду м. Полтави - Крючко Н.І., в порядку підготовки до судового розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Центральної універсальної біржі, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра», третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центральний відділ державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області про визнання електронного аукціону недійсним та застосування наслідків недійсності правочину,-

В С Т А Н О В И В :

У лютому 2019 року позивач ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернувся до Октябрського районного суду м. Полтави з позовом до Центральної універсальної біржі, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра» про визнання електронного аукціону недійсним та застосування наслідків недійсності правочину .

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 05 лютого 2019 року справу передано за підсудністю до Ленінського районного суду м. Полтави.

Згідно ухвали суду від 19 березня 2019 року відкрито загальне позовне провадження, призначено справу до підготовчого провадження.

Ухвалою суду від 26 травня 2021 залучено до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центральний відділ державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області .

Представник позивача Огородник В.В.заявив клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Вінницьким міським судом Вінницької області, для забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні.

Поряд з цим, стороною відповідачів, а саме представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра» подано клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з за допоомгою програми" EASYCON., для забезпечення участі представників відповідачів в судовому засіданні.

Суд, дослідивши матеріали справи заслухавши думку учасників процесу, приходить до висновку про доцільність проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а також щодо визнання явки представнипка відповідача .Центральної універсальної біржі, обов`язковою в судове засідання.

Частиною 1 ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 4ст.212ЦПК Українивизначено,що судможе постановитиухвалу проучасть учасника справи у судовому засіданні в режимі відео конференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Таким чином, приймаючи до уваги той факт, що всі представник позивача фактично проживає у м. Вінниця, а представнику відповідачів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра» знаходяться у м. Києві, а доводи сторони позивача та відповідача в даній категорії справ є обов`язковими, тому з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд приходить до висновку про доцільність проведення судового засідання у режимі відеоконференції за обов`язкової участі представника позивача, представників відповідачів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.7, 128, 212 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

Судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 до Центральної універсальної біржі, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Публічного акціонерного товариства «Комерційного банку «Надра», третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центральний відділ державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області про визнання електронного аукціону недійсним та застосування наслідків недійсності правочину - провести в режимі відеоконференції.

Доручити Вінницькому міському суду Вінницькоїобласті забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції з участю представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 ..

Представнику позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 з`явитися доВінницького міськомусуду Вінницькоїобласті (21050,м.Вінниця,вул.Грушевського,17)для проведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції 11 грудня 2023 року на 14 год. 30 хв..

Для участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EASYCON" представнику відповідача Фонду гарантування вкладів фізичних осіб необхідно попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку "EASYCON" на офіційному веб-порталі Судової влади України (www.court.gov.ua) та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою відеоконференцзв`язку "EASYCON".

Роз`яснити, що відповідно ст.212 ч.5 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби та технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути і бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Н. І. Крючко

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115305899
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання електронного аукціону недійсним та застосування наслідків недійсності правочину

Судовий реєстр по справі —554/833/19

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні