Ухвала
від 30.11.2023 по справі 540/1530/16-ц
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/1530/16-ц

Номер провадження 6/948/33/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.11.2023 суддя Машівського районного суду Полтавської області Кравець С.В., розглянувши звернення Філії «Зміївське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну стягувача у виконавчому листі

в с т а н о в и л а :

у листопаді 2023 року заявник звернувся до суду зі вищевказаним зверненням, у якому просить замінити сторону у справі, зокрема стягувача по виконавчому листу №540/1530/16-ц від 14.07.2017 р. з ДП «Красноградський лісгосп» на ДП «Ліси України» філія «Зміївське лісове господарство».

При вирішенні питання про прийняття до провадження поданого звернення встановлено таке.

Відповідно до ст.48ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Згідно ст.80 ЦК України юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку. Юридична особа наділяється цивільною правоздатністю і дієздатністю, може бути позивачем та відповідачем у суді.

Юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Дані державної реєстрації включаються до Єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення (ч.1 ст. 89 ЦК України).

Філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Представництвом є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи. Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення (ч.1-3 ст. 95 ЦК України).

Так, як вбачається з поданого звернення заявником є філія «Зміївське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», в особі її директора Барсукова А.О., яка зареєстрована як відокремлений підрозділ юридичної особи.

Водночас, відповідно до ст. 95 ЦК України філія не є юридичною особою, а тому не може бути стороною у справі.

Крім цього, в Розділі 3 глави 1 параграфу 2 Цивільно процесуального кодексу України визначено порядок подання заяв з процесуальних питань.

Відповідно до ч.1 ст.182 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Натомість, як вбачається з поданого звернення воно не містить назви документу з яким звертається до суду, оформлене звичайним листом, .

Згідно пп.1,7 ч.1 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

В порушення вищевказаних норм заявником не вказані відомості щодо наявності чи відсутності у нього електронного кабінету.

Крім цього, суд звертає увагу на те, що відповідно до вимог ч.3 ст.442 ЦПК України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Натомість, як убачається з поданого звернення заявником не вказані учасники справи та заінтересовані особи.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 183 ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

При вирішенні питання про прийняття даного звернення до розгляду було встановлено, що до нього не додані докази надіслання (надання) заяви з додатками іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, суд дійшоввисновку,що оскількизаявник неє юридичноюособою,а томуі неможе бутистороною усправі,також зважаючина те,що данезвернення поданез порушеннямивимог чч.1,2ст.183ЦПК України,а томуйогонеобхідно повернути без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

лист філії «Зміївське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про заміну стягувача у виконавчому листі повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити, що повернення поданих документів не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для їх повернення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження, а у випадку її оскарження, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя С.В. Кравець

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115305976
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну стягувача у виконавчому листі

Судовий реєстр по справі —540/1530/16-ц

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 07.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кузнєцова О. Ю.

Ухвала від 11.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кузнєцова О. Ю.

Ухвала від 04.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кузнєцова О. Ю.

Ухвала від 07.04.2017

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 06.04.2017

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 01.12.2016

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні