Ухвала
від 29.11.2023 по справі 140/30818/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи за підсудністю

29 листопада 2023 року ЛуцькСправа № 140/30818/23

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ксензюка А.Я.,

розглянувши у порядку письмового провадження питання про передачу адміністративної справи за підсудністю в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Волинській області звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» про стягнення з рахунків в дохід бюджету податкового боргу в сумі 30981,76 грн.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 02.10.2023 відкрито спрощене позовне провадження в даній адміністративній справі без проведення судового засідання та виклику сторін.

Відповідно до частини п`ятої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Суд не вбачає необхідним проводити судове засідання для розгляду питання про передачу адміністративної справи за підсудністю, а тому розгляд справи здійснено в порядку письмового провадження.

Суд, вивчивши позовну заяву та додані до неї документи, дійшов висновку про те, що дану адміністративну справу необхідно передати на розгляд іншого адміністративного суду з наступних підстав.

Статтею 1 КАС України встановлено, що даний Кодекс визначає юрисдикцію та повноваження адміністративних судів, встановлює порядок здійснення судочинства в адміністративних судах.

Судом встановлено, що Головне управління ДПС у Волинській області звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» (ідентифікаційний код 43300863, адреса місцезнаходження: 43022, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Межова, 11) про стягнення з рахунків в дохід бюджету податкового боргу в сумі 30981,76 грн.

Разом з тим, як слідує з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань відбулась державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» (ідентифікаційний код 43300863, адреса місцезнаходження: 43022, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Межова, 11), зокрема шляхом зміни місцезнаходження на 69097, Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Ентузіастів, 3 (а.с. 26).

Частиною другою статті 26 КАС України визначено, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо: після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що те, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» змінило місцезнаходження на: 69097, Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Ентузіастів, 3, вирішення даного спору має здійснюватись окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на Запорізьку область (Запорізький окружний адміністративний суд).

Згідно із частиною шостою статті 29 КАС Українипитання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Згідно з частиною першою статті 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Таким чином, оскільки справа за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» про стягнення податкового боргу Волинському окружному адміністративному суду не підсудна, тому її належить передати за підсудністю на розгляд іншого адміністративного суду Запорізькому окружному адміністративному суду.

Керуючись статтями 26, 29, 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Адміністративну справу №140/30818/23 за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юнікс Окс» про стягнення податкового боргу передати за підсудністю Запорізькому окружному адміністративному суду.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України, та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя А.Я. Ксензюк

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115309177
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них стягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —140/30818/23

Рішення від 12.03.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 29.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні