Ухвала
від 30.11.2023 по справі 367/9087/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/9087/23

Провадження по справі № 2/367/5690/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження

30листопада 2023року суддяІрпінського міськогосуду Київськоїобласті ГорбачоваЮ.В.,розглянувши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 ,в інтересахякого дієпредставник адвокатКалінін СергійКостянтинович,до ТОВАРИСТВАЗ ОБМЕЖЕНОЮВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНПРОММАРКЕТ»,третя особа:Мангушсько-Нікольськийвідділ державноївиконавчої службиу Маріупольськомурайоні Донецькоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції,про визнаннявиконавчого написунотаріуса таким,що непідлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Калінін Сергій Костянтинович, до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНПРОМ МАРКЕТ», третя особа: Мангушсько-Нікольський відділ державної виконавчої служби у Маріупольському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

13 листопада 2023 року ухвалою Ірпінського міського суду Київської області позовна заява була залишена без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків, у відповідний строк позивач усунув виявлені недоліки.

Тож, суд, розглянувши дану позовну заяву, вважає її такою, що подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи вимоги ст.ст. 187, 274 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що вищезазначена позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження за правилами, передбаченими главою 10 розділу 3 ЦПК України.

Щодо клопотання про витребування доказів, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання, оскільки вбачається, що ухвала суду про витребування доказів виконана не буде, оскільки виконавчі провадження Мангушського ВДВС у Маріупольському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебувають за місцем реєстрації відділу у смт. Мангуш, що є тимчасово окупованою територією України, а встановити місцезнаходження приватного нотаріуса Остапенка Є.М. суд не має можливості.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 187, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Калінін Сергій Костянтинович, до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНПРОМ МАРКЕТ», третя особа: Мангушсько-Нікольський відділ державної виконавчої служби у Маріупольському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 25.01.2024року о10год.00хв. в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву відповідно до ч. 3 ст. 178 ЦПК України - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив відповідно.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`являти зустрічний позов.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reestr.court.gov.ua.

Суддя: Ю. В. Горбачова

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115316360
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнаннявиконавчого написунотаріуса таким,що непідлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —367/9087/23

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні