Рішення
від 21.11.2023 по справі 650/1871/23
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/1871/23

провадження № 2-о/650/54/23

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 листопада 2023 року Великоолександрівський районний суд Херсонської області

в складі: головуючого - судді Сікора О.О.,

за участю секретаря Чечун В.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Велика Олександрівка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 Великоолександрівський секторобслуговування громадян(сервіснийцентр)Управління обслуговуваннягромадян Головногоуправління Пенсійногофонду Українив Херсонськійобласті про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

встановив:

02 жовтня 2023 року заявник звернувся до суду з вказаною заявою в якій просить встановити факт належності, ОСОБА_1 , трудової книжки серії НОМЕР_1 , заведеної 30.07.1979 року та виданої на ім`я ОСОБА_1 .

В обґрунтування вимог заяви заявник вказала, що при оформленні їй трудової книжки в останній було вказано невірно її ім`я ОСОБА_2 , а згідно паспорту ОСОБА_2 , що унеможливлює оформлення пенсії, в зв`язку з чим заявник звертається до суду.

Заявник на судове засідання не з`явилася, надала заяву про розгляд справи за її відсутності, просить вимоги заяви задовольнити.

Представник заінтересованої особи на судовому засіданні не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, разом з тим надав пояснення згідно яких при винесенні рішення суду покладається на розгляд суду.

Дослідивши письмові докази, перевіривши наведені заявником обставини, суд вважає, що заяву належить задовольнити, зважаючи на таке.

Відповідно до п.6 ч.1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення фактів належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до трудової книжки серії НОМЕР_1 вбачається, що ім`я заявника зазначено як ОСОБА_2 , а згідно паспорту серії НОМЕР_2 ОСОБА_2 , що унеможливлює оформлення пенсії, в зв`язку з чим заявник звертається до суду.

Відповідно до п.2.13 Інструкції, зміна записів у трудовій книжці проводиться на підставі зокрема свідоцтва про народження або паспорта, з посиланням на відповідні документи на внутрішньому боці обкладинки з проставлянням дати і номеру цих документів.

Заявник позбавлений можливості у внесенні змін до трудової книжки оскільки печатки та орган який її видавав не збереглися, а отже у позасудовий спосіб вирішити дане питання заявник не може.

Враховуючи викладене,приймаючи доуваги відсутністьз бокупредставниказаінтересованоїособи заперечень щодо змісту вимог заявника, а також ідентичність в досліджених документах прізвища та по батькові, рік народження, вік заявника, суд дійшов висновку про належність правовстановлюючого документа заявнику, а отже заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 12, 13, 141, 200, 209, 259, 263 265, 315 ЦПК України, Великоолександрівський районний суд Херсонської області

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 Великоолександрівський секторобслуговування громадян(сервіснийцентр)Управління обслуговуваннягромадян Головногоуправління Пенсійногофонду Українив Херсонськійобласті про встановлення фактуналежності правовстановлюючогодокумента задовольнити.

Встановити факт належності, ОСОБА_1 , трудової книжки серії НОМЕР_1 , заведеної 30.07.1979 року та виданої на ім`я ОСОБА_1 .

Судові витрати покласти на заявника.

Рішення суду може бути оскаржено до Херсонського апеляційного суду через Великоолександрівський районний суд Херсонської області шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: О.О. Сікора

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115320547
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —650/1871/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні