Ухвала
від 01.12.2023 по справі 925/1874/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"01" грудня 2023 р. м. Черкаси справа № 925/1874/13

Вх.суду № 9883/23 від 29.11.2023

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., розглянувши заяву від 29.11.2023 №02-33/172

заявника, ОСОБА_1

про дострокове припинення її повноважень як ліквідатора банкрута

у справі за заявою

ініціюючого кредитора, Публічного акціонерного товариства Укрсоцбанк,

до боржника, Приватного підприємства "Бізнес Гранд"

про банкрутство юридичної особи

УСТАНОВИВ:

1. ОСОБА_1 подала до суду заяву від 29.11.2023 №02-33/172 з вимогою про дострокове припинення її повноважень у справі як ліквідатора банкрута.

Ухвалою суду від 09.01.2021 призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бєлову Олену Анатоліївну.

Суд допускає, що ОСОБА_2 та ОСОБА_1 це одна і та ж особа, тому вважає за можливе призначити заяву до розгляду та витребувати доказ на підтвердження обставин зміни нею прізвища.

2. Оскільки підстав для примусу цієї особи виконувати обов`язки ліквідатора банкрута у справі закон не передбачає, оскільки комітет кредиторів має право на визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення у справі про банкрутство, оскільки ОСОБА_3 суду не надано доказів скликання зборів комітету кредиторів для вирішення питання про кандидатуру арбітражного керуючого на посаду ліквідатора банкрута, оскільки у справі відсутні докази приведення складу комітету кредиторів у відповідність до вимог Кодексу України з процедур банкрутства як з часу введення його в дію (21.10.2019), так і з часу призначення ОСОБА_2 ліквідатором банкрута (09.01.2021) та його діяльності, суд вважає за необхідне скликати збори кредиторів для вирішення питання про склад комітету кредиторів та для вирішення питання комітетом кредиторів про кандидатуру арбітражного керуючого.

3. Також ухвалою суду від 09.01.2021 (серед іншого):

продовжено установлений ухвалою суду від 27.08.2020 №2 строк здійснення ліквідації боржника та подання ліквідатором банкрута суду відомостей щодо проведення ліквідаційної процедури за цей період до 24.03.2022;

зобов`язано арбітражного керуючого Белову О.А.: отримати документи, печатки і штампи та матеріальні цінності у арбітражного керуючого Гусака Ю.М.; скликати збори комітету кредиторів для вирішення питань подальшого провадження у справі про банкрутство боржника; до 15 жовтня 2021 року направити суду акт інвентаризації майна боржника, баланс банкрута, докази прийняття фінансово-господарської документації банкрута, інформацію про виконану роботу за цей період та перелік дій, які необхідно вчинити для завершення ліквідаційної процедури; до закінчення визначеного п.2 цієї ухвали строку подати суду звіт про проведення ліквідаційної процедури за період з дня винесення цієї ухвали (який повинен містити: перелік вчинених дій в хронологічному порядку та результати їх вчинення; перелік обставин, які перешкоджають завершити ліквідаційну процедуру; обгрунтування строків її продовження; докази викладених обставин); звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат (з розрахунками, доказами і їх переліком).

Однак у справі відсутні докази виконання ліквідатором банкрута ухвали суду від 09.01.2021 в цій частині у зв`язку з чим суд вважає за необхідне витребувати від арбітражної керуючої Буркуш (Бєлової) О.А. письмові пояснення причин невиконання ухвали суду від 09.01.2023, передбачені цієї ухвалою суду від 09.01.2023 документи та інформацію з доказами на її підтвердження, а також усі подані комітету кредиторів звіти про виконання своїх повноважень з доказами їх вручення.

Керуючись ст.12, 120, 121, 170, 242 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження за заявою ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Буркуш (Бєлової) О.А., від 29.11.2023 №02-33/172 та призначити її для розгляду у спрощеному провадженні по суті у судове засідання на 10 год. 30 хв. 10 січня 2024 року.

2. Судове засідання провести у приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, 18005, зал судових засідань №317. Офіційна електронна адреса суду (E-mail): inbox@ck.arbitr.gov.ua. Веб-адреса суду в мережі Інтернет для отримання інформації по цій справі: https://ck.arbitr.gov.ua/sud5026/

3. Визнати явку:

а) обов`язковою та викликати у судове засідання до зали суду особисто арбітражну керуючу Буркуш (Бєлову) О.А. (ліквідатора банкрута);

б) необов`язковою та повідомити про час і місце проведення засідання усіх кредиторів.

4. Особам, які з`являться у судове засідання мати з собою: а) документ, що підтверджує особу (паспорт чи інший згідно із законом про єдиний державний демографічний реєстр в.т.ч. адвокату); б) документ, що підтверджує повноваження (адвокату довіреність або ордер; посадовій особі докази повноважень на самопредставництво юридичної особи відповідно до ст.56 ГПК України); в) оригінали документів, які подано до суду в копії; г) засоби індивідуального захисту.

5. Встановити наступні строки з дня отримання цієї ухвали: для підготовки заяв і клопотань (ст.169, 170 ГПК України) три дні; для їх подання (надходження) у канцелярію суду не пізніш як за один день до дати судового засідання, визначеного цією ухвалою.

6. Роз`яснити учасникам справи наступне.

6.1. Заяви (клопотання) подаються суду в оригіналі (ч.8 ст.42 ГПК): або у формі письмового паперового документа через канцелярію суду (за підписом особи, яка його створила); або у формі електронного документа через систему "Електронний суд". До заяви по суті додаються докази її надіслання учасникам справи (ч.5 і 6 ст.165, ч.3 статей 166,167,168 ГПК).

6.2. Письмові докази, які подаються до суду у паперовій формі, мають відповідати вимогам ст.80, 91 ГПК України і п.2.2 постанови пленуму ВГС України від 26.12.2011 №18; подані суду копії посвідчуються написом "згідно з оригіналом" і зазначенням посади, прізвища, дати та підпису особи, яка має оригінал доказу. Електронні докази мають відповідати вимогам ст.80, 96 ГПК України і подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним підписом. Електронні копії паперових доказів мають бути виготовлені з наявного в учасника (заявника) оригіналу доказу; посвідчені електронним підписом фотографічні зображення копій документів не є доказами. Посилання на докази, які приєднано до справи, має містити вказівку на том і аркуш справи. Докази надсилаються іншим учасникам справи (ч.9 ст.80 ГПК України).

6.3. З метою спрощення порядку надіслання до суду документів і ознайомлення з матеріалами справи, запропонувати учасникам справи зареєструватися в системі "Електронний суд" та подати через цю систему процесуальні документи і докази.

6.4. У разі неявки: наслідки неявки у судове засідання передбачені наступними нормами ГПК України: п.4 ч.1 ст.226 (для заявника), ст.202, ст.135 ГПК (штраф у сумі від одного до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб); учасники справи, явка яких визнана обов`язковою, зобов`язані повідомляти причини неявки; причини неявки мають підтверджуватись належно засвідченими доказами; неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні, відсутності штатних працівників), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи призначити іншого або представляти інтереси особисто; обставини тимчасової непрацездатності (хвороби, самоізоляції, обсервації у зв`язку з карантином), засвідчуються документами, передбаченими Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров`я України від 13.11.2011 №455 і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України від 04.12.2001 за №1005/6196, постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №328 (п.16 і 18 Порядку);

8.Зобов`язати ліквідатора банкрута протягом семи днів з дня отримання ухвали суду надати суду:

а) докази прийняття фінансово-господарської документації банкрута;

б) акт інвентаризації майна боржника складений після вступу на посаду;

в) баланс банкрута на дату призначення та останній;

г) склад наявних у боржника активів та їх вартість;

д) звіт про проведення ліквідаційної процедури за весь період з дня винесення ухвали суду від 21.09.2021 до цього часу, який повинен містити: перелік вчинених дій в хронологічному порядку з викладом обставин (фактів) їх вчинення та отриманих результатів їх вчинення;

е) перелік обставин, які перешкоджають завершити ліквідаційну процедуру) та надати докази викладених у звіті обставин;

є) усі подані комітету кредиторів звіти про виконання своїх повноважень з доказами їх вручення;

ж) письмові пояснення причин невиконання ухвали суду від 09.01.2023 у встановлені строки.

Явка арбітражної керуючої у судове засідання не звільняє особу від обов`язку надати письмові пояснення. Суд роз`яснює, що відповідно до ст.135 ГПК України невиконання процесуальних обов`язків є підставою постановити ухвалу про стягнення штрафу у сумі від одного до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

4.Скликати збори комітету кредиторів за місцезнаходженням боржника (м. Черкаси, вул.Богдана Хмельницького, буд.55, перед сходами у приміщення магазину "Делікат") об 11 год. 00 хв. 20 грудня 2023 року. Список присутніх складає: арбітражна керуюча ОСОБА_4 , за відсутності ОСОБА_4 представник АТ "Альфа-Банк", за відсутності обох попередніх будь-який представник кредитора, що з`явився.

Внести на розгляд зборів кредиторів питання про склад комітету кредиторів та питання про скликання комітету кредиторів для вирішення питання щодо кандидатури арбітражного керуючого на посаду ліквідатора банкрута.

За результатами проведення зборів кредиторів і зборів комітету кредиторів подати суду відповідні рішення до визначеного п.1 цієї ухвали дня судового засідання.

Запропонувати арбітражній керуючій надати зборам кредиторів витребувані п.8 цієї ухвали суду відомості і документи.

Ухвала суду набрала законної сили 01.12.2023

Направити цю ухвалу ліквідатору банкрута, усім кредиторам.

Суддя Ю.А. Хабазня

Дата ухвалення рішення01.12.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115330294
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —925/1874/13

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 01.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Постанова від 14.06.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні