Ухвала
від 30.11.2023 по справі 320/31782/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

30 листопада 2023 року м. Київ 320/31782/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панової Г.В., розглянув заяву про відмову від позовної заяви Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС в адміністративній справі

за позовом

Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС України

доТовариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ»

простягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДПС у м. Києві з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ», в якому просить суд стягнути кошти платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ» (код ЄДРПОУ 40360961) з рахунків відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 23993,62 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25.09.2023 відкрито провадження у справі та ухвалено її розгляд здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

На адресу суду надійшла заява представника Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС про відмову від позову, у якій представник позивача зазначив, що відповідно до даних інтегрованих карток інформаційно-комунікаційних систем контролюючого органу у платника податків ТОВ «ДОНРІАНІ» (ЄДРПОУ 40360961) податковий борг не обліковується. З огляду на що представник позивача відмовляється від позову у адміністративній справі № 320/31872/23 та просить закрити провадження у справі.

Розглянувши заяву про відмову від позову та закритті провадження у справі, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до приписів частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі:

1) якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства;

2) якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом;

3) якщо сторони досягли примирення;

4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав;

5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва;

6) щодо оскарження нормативно-правових актів суб`єктів владних повноважень чи окремих їх положень, якщо оскаржуваний нормативно-правовий акт або відповідні його положення визнано протиправними і нечинними рішенням суду, яке набрало законної сили;

7) щодо оскарження індивідуальних актів та дій суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані акти та дії суб`єкта владних повноважень було змінено або скасовано рішенням суду, яке набрало законної сили;

8) щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Судом встановлено, що предметом позову у цій справі є зокрема, вимоги позивача про стягнення коштів платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ» (код ЄДРПОУ 40360961) з рахунків відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 23993,62 грн

Як вбачається з наданої до суду заяви представника позивача про закриття провадження у справі, представник позивача зазначив про те, що податковий борг у відповідача згідно даних інтегрованих карток не обліковується, отже порушення, які були підставою для звернення до суду були усунені відповідачем.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Беручи до уваги, що позивач відмовився від позову та така відмова прийнята судом, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі.

Керуючись статтями 238, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС про відмову від позову та закриття провадження у справі задовольнити.

2. Закрити провадження у справі № 320/31782/23 за позовом Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС України до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ» про стягнення податкового боргу.

3. Ухвалу про закриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115349406
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідмову від позовної заяви Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у м. Києві, як відокремленого підрозділу ДПС України доТовариства з обмеженою відповідальністю «ДОНРІАНІ» простягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —320/31782/23

Ухвала від 30.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні