Ухвала
від 04.12.2023 по справі 454/5138/23
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/5138/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 грудня 2023 року суддя Сокальського районного суду Львівської області Струс Т. В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія», з участю третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача т.в.о. директора Приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія» Зощук Андрія Володимировича про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення коштів за час висушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

В провадження Сокальського районного суду Львівської області надійшла дана позовна заява.

Згідно з ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Встановлено, що дана позовна заява подана з порушенням вимог ч.4 ст. 177 ЦПК України, згідно якої до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивач ставить вимоги щодо визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення коштів за час висушеного прогулу, від сплати судового збору за якими позивач звільнена відповідно до ст. 5 ЗУ «Про судовий збір».

Крім цього, позивач ставить вимогу щодо відшкодування моральної шкоди в сумі 20000грн., від сплати за якою судового збору позивач не звільнена та не надала документів, що підтверджують підстави звільнення її від сплати судового збору.

Відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір за подання позовної заяви про відшкодування моральної шкоди становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2684грн.).

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст. 175 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 49, 174-177, 184, 185, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія», з участю третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача т.в.о. директора Приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія» Зощук Андрія Володимировича про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення коштів за час висушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди - залишити без руху.

Надати позивачам строк, що не перевищує трьох днів з дня вручення їм ухвали, для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: Т. В. Струс

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено05.12.2023
Номер документу115356056
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі, з них

Судовий реєстр по справі —454/5138/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні