Ухвала
від 27.11.2023 по справі 638/6922/20
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа № 638/6922/20 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-кп/818/991/23 Суддя-доповідач: ОСОБА_2

Категорія: ч.3 ст.185, ч.2 ст.185,

ч.2 ст.15 - ч.3 ст.185, ч.4 ст.185 КК України

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2023 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду у складі:

головуючого - судді - ОСОБА_2 ,

суддів - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

за участю секретаря - ОСОБА_5 ,

прокурора - ОСОБА_6 ,

розглянувши в приміщенні Харківського апеляційного суду кримінальне провадження за апеляційною скаргою першого заступника керівника Харківської обласної прокуратури ОСОБА_7 на вирок Дзержинського районного суду м.Харкова від 17 травня 2023 року стосовно ОСОБА_8 , -

В С Т А Н О В И Л А:

Вироком Дзержинського районного суду м.Харкова від 17.05.2023 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Аральська, Казахстан, українця, громадянина України, з середньо-спеціальною освітою, неодруженого, офіційно не працевлаштованого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, який зареєстрований та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого, останній раз 16.03.2020 року вироком Дзержинського районного суду м. Харкова за ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 70 КК України звільнений на підставі ст.75 КК України від відбуття покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку - 2 роки,

визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України, і призначено у виді 4 років позбавлення волі.

Відповідно до ч.4 ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання, призначеного вироком Дзержинського районного суду м. Харкова від 16 березня 2020 року, більш суворим, ОСОБА_8 призначити покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Крім того, цим вироком ОСОБА_8 визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст.15 - ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 185 КК України, і призначено покарання:

- за ч. 2 ст. 185 КК України у виді 2 років позбавлення волі;

- за ч. 2 ст. 15 - ч. 3 ст. 185 у виді 3 років позбавлення волі;

- за ч. 4 ст. 185 КК України у виді 5 років позбавлення волі.

Відповідно до ч. 1 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначено ОСОБА_8 покарання у виді 5 років позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, до призначеного покарання за цим вироком частково приєднано невідбуту частину покарання, призначеного за вироком Дзержинського районного суду м. Харкова від 16.03.2020 року, та остаточно призначено ОСОБА_8 покарання у виді 5 років 6 місяці позбавлення волі.

Запобіжний захід стосовно ОСОБА_8 до набрання вироком законної сили визначено не обирати.

Початок строку відбування покарання ОСОБА_8 визначено обчислювати з моменту його фактичного затримання для доставлення у заклад відбування покарання.

Цим вироком встановлено, що 12 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №22 по вул. Дерев`янко в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППепЗ 200х2х0,5 протяжністю 3 м. на суму 1391,08 грн. та кабелю зв`язку марки 100х02х0,5 протяжністю 3 м. на суму 717,56 грн., що належить ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 2108,64 грн. згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 15 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням у підвальне приміщення переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагаченняза рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №35-А по пр-т Л. Свободи в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50х2х0,4 протяжністю 24 м. на суму 1105,95 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 30х2х0,4 протяжністю 48 м. на суму 1355,90 грн. та кабель зв`язку марки ТППеп 100х2х0,4 протяжністю 72 м. на суму 6289,67 грн., що належить ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 8751,52 грн. згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 16 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №6 по вул. 23 Серпня в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППепЗ 50x2x0,5 протяжністю 24 м. на суму 2957 грн. 68 коп., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 2957,68 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 17 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №7 по вул. Ахсарова в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, 'де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки марки ТППеп 30x2x0,4 протяжністю 14 м. на суму 395,47 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки.

Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд. Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» ЄДРПОУ 25614660 на загальну суму 395,47 грн. згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 19 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №35-А по пр-т Л. Свободи в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 24 м. на суму 1105,95 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 1105,95 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 21 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №6 по вул. 23 серпня в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 100x2x0,4 протяжністю 28 м. на суму 2445,98 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 2445,98 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 26 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №244 по вул. Клочківській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи ' для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,5 протяжністю 10 м. на суму 1181 грн,, що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 1181 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 28 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №61-А по вул. От. Яроша в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 300x2x0,4 протяжністю 2 м. на суму 891,06 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 891,06 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 28 липня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку № 17 по вул. Ахсарова в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 20x2x0,4 протяжністю 12 м. на суму 238,14 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 238,14 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 09 серпня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел,-спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №244 по вул. Клочківській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,5 протяжністю 7 м. на суму 494,01 грн. та кабель зв`язку марки ТППеп 100x2x0,4 протяжністю 7 м. на суму 611,50 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 1005,51 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 20 серпня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №48-А по пр-т Перемоги в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 30x2x0,4 протяжністю 17 м. та кабель зв`язку марки ТППеп 10x2x0,4 протяжністю 17 м., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 660,77 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 21 серпня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №40 по пр-т Л. Свободи в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x0,2x0,4 протяжністю 20 м. на суму 921,62 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 921,62 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 03 вересня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №66-В по пр-т Перемоги в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x0,2x0,4 протяжністю 16 м. на суму 737,30 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 50x0,2x0,4 протяжністю 16 м. на суму 737,30 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 30x0,2x0,4 протяжністю 16 м. на суму 423,72 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 50x0,2x0,4 протяжністю 60 м. на суму 2949,20 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 50x0,2x0,4 протяжністю 34 м. на суму 1566,76 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 30x0,2x0,4 протяжністю 14 м. на суму 395,47 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 30x0,2x0,4 протяжністю 21 м. на суму 593,21 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на загальну суму 7431,21 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 12 вересня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №78-А по пр-т Перемоги в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППепЗ 30x2x0,5 протяжністю 14 м., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 1111,34 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 03 жовтня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №48-А по пр-т Перемоги в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 31 м. на суму 1428,52 грн., кабель зв`язку ПАТ «Укртелеком» марки ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 31 м. на суму 1428,52 грн., кабель зв`язку ПАТ «Укртелеком» марки ТППеп 30x2x0,4 протяжністю 9 м. на суму 254,23 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 3111,27 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 04 жовтня 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №68-Г по пр-т Перемоги в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 12 м., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» ЄДРПОУ 25614660 на суму 552,97 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 26 листопада 2019 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел,, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №3-Б по вул. Ахсарова в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППепЗ 100x2x0,5 протяжністю 10 м., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму, 1375,19 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 08 лютого 2020 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №44 по вул. Новгородській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 9 м. на суму 414,73 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд. Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 414,73 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 07 квітня 2020 року, точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №343с по вул. Клочківській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи. для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав (пошкодив) з кабельної траси кабель зв`язку марки ОБгПО 8Е5(2х4), що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 855,46 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 27 квітня 2020 року точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №44 по вул. Новгородській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,4 протяжністю 18 м. на суму 829,46 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 829,46 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Крім того, 02 травня 2020 року, близько 18:22 годин, ОСОБА_8 , зайшов до приміщення магазину з реалізації продовольчих товарів «ДІГМА», розташованого за адресою: вул. Тобольська, 55 м. Харків, де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «РЕНН ТОРГ», код ЄРДПОУ 43242744, облаштованого для тимчасового зберігання речей відвідувачів вказаного магазину камерами схову, дверцята яких зачиняються індивідуальними ключами. Перед тим, як зайти до торгівельної зали магазину «ДІГМА», ОСОБА_8 поклав до камери схову за №7 свої речі та зайшов до торгової зали супермаркету «ДІГМА». Нічого не купивши ОСОБА_8 пройшов на вихід через касову зону, підійшов до камер схову та спробував відкрити одну з камер, яка не відчинилася, потім вирішивши, що не правильно запам`ятав номер камери, де зберігаються його речі, спробував відкрити наявним у нього ключем іншу камеру схову, а саме №8 яка відчинилася та в якій знаходився поліетиленовий пакет з чужими речами. Зазирнувши до пакету та відчинивши одну з двох картонних коробок, ОСОБА_8 побачив у ній пару кросівок після чого у ОСОБА_8 раптово виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна. Після чого, ОСОБА_8 , реалізуючи свій злочинний умисел, діючи з корисливим мотивом та метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, впевнившись, що його злочинні дії є непомітними для сторонніх осіб, таємно, повторно, шляхом вільного доступу викрав з камери схову №8 магазину «Дігма» майно, що належить ОСОБА_9 , а саме: чоловічі спортивні кросівки чорного кольору, фірми «BYTA», розмір 42 вартість яких згідно з висновком судово-товарознавчої експертизи №54 від 08 травня 2020 року складає 339 грн. та жіночі спортивні кросівки білого кольору, розмір 38, вартість яких згідно з висновком судово-товарознавчої експертизи №54 від 08 травня 2020 року складає 399 грн. Після чого, ОСОБА_8 покинув місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

Своїми діями ОСОБА_8 спричинив майнову шкоду потерпілій ОСОБА_9 на загальну суму 738 грн.

Крім того, 26 травня 2020 року точний час в ході проведення досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в у підвальне приміщення, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна; та подальшого обертання його на свою користь, до підвального приміщення, яке перебуває у користуванні ПАТ «Укртелеком», розташованого в підвальному приміщенні, будинку №199 по вул. Клочківській в м. Харкові.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді ножа та пилки по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвального приміщення та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, проник всередину, де побачив кабельно-провідникову трасу зв`язку, що розташована на стіні підвального приміщення, яка перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», де реалізуючи намір направлений на таємне викрадення чужого майна, зрізав з кабельної траси кабель, зв`язку марки ТППеп 30x2x0,32 протяжністю 20 м. на суму 564,96 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 50x2x0,5 протяжністю 18 м. на суму 829,46 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 100x2x0,32 протяжністю 12 м. на суму 1048,28 грн., кабель зв`язку марки ТППеп 30x2x0,32 протяжністю 13 м. на суму 367,22 грн., що належать ПАТ «Укртелеком», та поклав їх до полімерної сумки. Після чого покинув підвальне приміщення, з викраденим майном, яким розпорядився на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_8 спричинив матеріальну шкоду ПАТ «Укртелеком» на суму 2809,92 грн., згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи № 156 від 07 липня 2020 року.

Також, 27 травня 2020 року, приблизно 15 годині 00 хвилин, ОСОБА_8 реалізуючи злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в сховище, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна та подальшого обертання його на свою користь, прибув до підвального приміщення будинку № 8 по вул. Новгородській в м. Харкові , розташованого в 4 під`їзді вказаного будинку.

Реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовані раніше інструменти у вигляді щипців по металу, підійшов до дверей вищевказаного підвалу та впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, тобто таємно, пошкодив запираючий пристрій, який знаходився на металевій двері та з метою вчинення крадіжки проник до приміщення підвалу, де за допомогою щипців по металу, перерізав кабель марки ЗЗКМ ПВС-С 3*6, виготовлений Запорізьким заводом кольорових металів в вініловій ізоляції зі з`єднанням всіх жил в одній оболонці, загальною довжиною 13,2 м., вартість якого згідно висновку експерта за результатами товарознавчої експертизи №87 від 09 червня 2020 року становить 752,40 грн., який належить гр. ОСОБА_10 . В подальшому, ОСОБА_8 склав до поліетиленового пакету вказані відрізки кабелю, які викинув через вікно вентиляції, щипці по металу заховав до іншого виходу з приміщення підвалу, після чого вийшов з приміщення підвалу через інший вихід. Вказані дії були помічені потерпілим ОСОБА_10 , який викликав співробітників поліції, якими, в подальшому було затримано ОСОБА_8 .

ОСОБА_8 виконав всі дії, які вважав необхідними для доведення свого злочину до кінця, але злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі, так як його дії були зупинені потерпілим ОСОБА_10 та співробітниками поліції.

Крім того, 31 січня 2023 року, приблизно о 21 год. 00 хв., точний час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , у період дії воєнного стану, поширеного на території України, у той час, коли підрозділи збройних сил та інших військових формувань Російської Федерації продовжують агресивну війну проти України та повномасштабне вторгнення в Україну з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, будучи обізнаним про Указ Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та Закон України № 2102-ІХ від 24.02.2022 «Про Затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», піднявся на дах будинку, який розташований у 3-му під`їзді за адресою: м. Харків, проспект Науки, 41/43 де, достовірно знаючи про те, що на даху знаходяться кабелі зв`язку, вирішив їх таємно викрасти.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, ОСОБА_8 , діючи умисно та повторно, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовлений раніше інструмент у вигляді кухонного ножа, відрізав та викрав кабель Cat. 5е U/UTP 4x2x0.48 (Віта Пара) у кількості 100 м., який належить на праві власності TOB «МАКСНЕТ» (ЄДРПОУ 34633951), загальна вартість якого, згідно висновку судово-товарознавчої експертизи №159М від 08 лютого 2023 року склала 1111 грн.

Після чого, ОСОБА_8 залишив місце події, обернувши викрадене майно на свою користь, чим спричинив ТОВ «МАКСНЕТ» матеріальну шкоду в розмірі 1111 грн.

Крім того, 02 лютого 2023 року, приблизно о 9 год. 00 хв., точний час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_8 , у період дії воєнного стану, поширеного на території України, у той час, коли підрозділи збройних сил та інших військових формувань Російської Федерації продовжують агресивну війну проти України та повномасштабне вторгнення в Україну з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, будучи обізнаним про Указ Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та Закон України № 2102-ІХ від 24.02.2022 «Про Затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», піднявся на дах будинку, який розташований у 3-му під`їзді за адресою: м. Харків, проспект Науки, 41/43 де, достовірно знаючи про те, що на даху знаходяться кабелі зв`язку, вирішив їх таємно викрасти.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення за рахунок чужого майна, ОСОБА_8 , діючи умисно та повторно, впевнившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, використовуючи для досягнення своєї злочинної мети приготовлений раніше інструмент у вигляді кухонного ножа, відрізав та викрав кабель Cat. 5е U/UTP 4x2x0.48 (Віта Пара) у кількості 72м., який належить на праві власності TOB «МАКСНЕТ» (ЄДРПОУ 34633951), загальна вартість якого, згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 159М від 08 лютого 2023 року склала 799 грн.

Після чого, ОСОБА_8 залишив місце події, обернувши викрадене майно на свою користь, чим спричинив ТОВ «МАКСНЕТ» матеріальну шкоду в розмірі 799,92 грн.

Не погодившись з рішенням районного суду перший заступник керівника Харківської обласної прокуратури ОСОБА_7 подав на нього апеляційну скаргу, яку в подальшому змінив.

Прокурор в своїй апеляційній скарзі, в редакції змінених апеляційних доводів та вимоги, просить оскаржуваний вирок скасувати вирок Дзержинського районного суду м.Харкова від 17.05.2023 року стосовно ОСОБА_8 і закрити кримінальне провадження відповідно до п.5 ч.1 ст.284 КПК України.

Обґрунтовуючи свою апеляційну вимогу, прокурор посилається на те, що відповідно до наданих відомостей вбачається, що обвинувачений помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується висновком ХОБСМЕ №12-17/348-А/23 від 25.10.2023 року, а тому, на підставі п.5 ч.1 ст.284, ст. 417 КПК України, вирок суду стосовно ОСОБА_8 належить скасувати, а кримінальне провадження - закрити.

Заслухавши доповідь головуючого судді, доводи прокурора, який підтримав змінену апеляційну скаргу прокурора, вивчивши матеріали справи, колегія суддів, вважає, що подана апеляційна скарга першого заступника керівника Харківської обласної прокуратури ОСОБА_7 , в редакції змінених апеляційних доводів, підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається в разі, якщо помер підозрюваний, обвинувачений, крім випадків, якщо провадження є необхідним для реабілітації померлого.

Згідно положень ст. 417 КПК України суд апеляційної інстанції, встановивши обставини, передбачені статтею 284 цього Кодексу, скасовує обвинувальний вирок чи ухвалу і закриває кримінальне провадження.

20.11.2023 року відповідно до ухвали Харківського апеляційного суду, на підставі ч.3 ст.333 КПК України, доручено начальнику ХРУП №3 ГУНП в Харківській області встановити місцезнаходження і забезпечити явку до Харківського апеляційного суду обвинуваченого ОСОБА_8

27.11.2023 року до Харківського апеляційного суду надійшла змінена апеляційна скарга прокурора, до якої також було додано витяг з ЄРДР у кримінальному провадженні №12023221200002642 від 20.10.2023 року та копія висновку експерта ХОБСМЕ №12-17/348-А/23 від 25.10.2023 року.

Зазначені вище письмові докази були досліджені під час апеляційного розгляду.

Згідно відомостей витягу з ЄРДР у кримінальному провадженні №12023221200002642 від 20.10.2023 року, 20.10.2023 року до Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення з КНП «МКЛШНМД ім. проф. О.І. Мещанінова» про те, що 18.10.2023 року було доставлено гр-на ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , котрий ІНФОРМАЦІЯ_2 помер у вищевказаному закладі. Труп направлено до ХОБСМЕ «філіал 1» для встановлення причини смерті.

Відповідно до відомостей копії висновку експерта ХОБСМЕ №12-17/348-А/23 від 25.10.2023 року, причиною смерті ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлого у КНП «МКЛШНМД ім. проф. О.І. Мещанінова» ХМР 19.10.2023 року, стала важка черепно-мозкова травма, цироз печінки, асцит.

Клопотань про реабілітацію померлого до апеляційного суду надано не було.

З огляду на викладене, оскаржуваний вирок підлягає скасуванню, а кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_8 закриттю на підставі ч.1 ст.417, п.5 ч.1 ст.407, п.5 ч.1 ст.284 КПК України.

Керуючись ст.ст. 284 ч.1 п.5, 405, 407, 417 КПК України, колегія суддів, -

П О С Т А Н О В И Л А:

Апеляційну скаргу першого заступника керівника Харківської обласної прокуратури ОСОБА_7 - задовольнити.

Вирок Дзержинського районного суду м.Харкова від 17 травня 2023 року стосовно ОСОБА_8 - скасувати.

На підставі п.5 ч.1 ст.284 КПК України, кримінальне провадження №12019220480002816 від 18 липня 2019 року, № 12020220480001719 від 05 травня 2020 року та №12023221200000298 від 03 лютого 2023 року за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст.15 - ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 185 КК України, - закрити у зв`язку зі смертю обвинуваченого.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня проголошення.

Головуючий -

Судді -

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено05.12.2023
Номер документу115362398
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —638/6922/20

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 23.08.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 10.07.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 29.06.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Вирок від 17.05.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

Ухвала від 21.04.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

Ухвала від 19.10.2022

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

Ухвала від 05.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні