Ухвала
від 04.12.2023 по справі 204/6596/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2-о/490/86/2023 Справа № 204/6596/21

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про передачу справи за підсудністю

04 грудня 2023 року Центральний районний суд м.Миколаєва у складі головуючого судді Гуденко О.А., при секретарі Позднякову Є.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 ) , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Чечелівської районної ради у м. Дніпрі (Орган опіки та піклування) , ОСОБА_3 про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною,-

встановив:

30.08.2021 року Заявник звернувся до суду з клопотанням до Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська про продовження строку дії рішення цього суду від 11.10.2019 року в справі № 204/3695/19 про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним .

Ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 22 вересня 2021 року вказану цивільну справу передано за підсудністю до Миколаївського районного суду Миколаївської області та, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями розподілена головуючому судді Войнарівському М.М.

Ухвалою судді Миколаївського районного суду Миколаївської області від28 січня 2022 року відкрито провадження по справі.

Розпорядженням "Про передачу справи на розгляд до Центрального районного суду м.Миколаєва" голови Миколаївського районного суду Миколаївської області Войнарівського М.М. від 28.11.2022 справу передано в порядку ст. 31 ЦПК України на розгляд до Центрального районного суду м.Миколаєва в зв`язку з неможливістю утворення нового складу суду. 05.12.2022 року справа передана судді Гуденко О.А.

Ухвалою судді Гуденко О.А, від 07.12.2022 року прийнято позовну заяву до розгляду Справа буде розглядатися за правилами окремого провадження.

В неодноразово призначені судові засідання заявник не з`явилася, про причини неявки суду не повідомила, повідомлялися судом багаторазово належним чином, в тому числі телефонограмою, під час якої повідомила про відсутність даних про місце перебування ОСОБА_3 та про звільнення його з психіатричної лікарні за останнім місцем перебування, отже в неї відсутня можливість як забезпечити явку підекспертного для проведення судової психіатричної експертизи, так і можливість прибути в судове засідання в м.Миколаїв .

Представник заінтересованої оосби в судове засідання не з`явивися, про причини неявки суду не повідомив.

Як вбачається з матеріалів спраив, в своєму клопотанні заявниця вказує, що ОСОБА_3 перебував на примусовому лікуванні в ДЗ «Українська психіатрична лікарня з суровим наглядом» МОЗ України м. Дніпропетровська.

Красногвардійським районним судом м.Дніпропетровськабуло направлено запит до ДЗ «Українська психіатрична лікарня з суровим наглядом» МОЗ України м. Дніпропетровська з метою отримання інформації перебування ОСОБА_3 в ДЗ «Українська психіатрична лікарня з суровим наглядом» Міністерства охорони здоров`я України» м. Дніпропетровська.

21 вересня 2021 року до суду надійшла відповідь на запит з якої випливає, що ОСОБА_3 був переведений до відділення з посиленим наглядом КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров`я» МОР, який знаходиться за адресою: 57113, Миколаївська обл., Миколаївський р-н., с. Сапетня, вул. Сєвєрна, буд. 14).

Згідно повідомлення від 14 червня 2022 року КНП "Миколаївський обласний центр психічного здоров`я" МОР , пацієнт ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 - виписаний з лікарні 10 червня 2022 року за місцем проживання.

Ухвалою суду про витребування доказів від 22 травня 2023 року витребувано з :

Чорноморський міський відділ ДМС України в Одеській області ( адреса: вул. Хантадзе, 13, Чорноморськ, Одеська область, 68000) та Головне управління державної міграційної служби України в Одеській області ( відділ обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ) , адреса АДРЕСА_2 , емейл: suddmsu.gov.ua

- відомості про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі тереторіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації : АДРЕСА_1 .

23 листопада 2023 року на виконання вимог ухвали суду з Головного управління державної міграційної служби України в Одеській області ( відділ обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ) надійшла відповідь, що відповідно до відомостей моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та за відомостями архівної картотеки відділу реєстрації обліку осіб УЗД ЦНАП у м.Чорноморську та реєстру територіальної громади місце реєстраціїостаннього є : АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України, заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Таким чином, дана справа не підсудна Центральному районному суду м. Миколаєва.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду

З огляду на вищевказані положення чинного законодавства, зважаючи на те, що ОСОБА_3 на час надходження справи на розгляд центральному районному суду м.Миколаєва вже не перебував на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги, який знаходиться на території, яка відноситься до територіальної юрисдикції ні Миколаївського районного суду Миколаївської області,на Центрального районного суду м.Миколаєва, ОСОБА_3 виписаний з закладу з надання психіатричної допомоги 10 червня 2022 року за місцем проживання, суд приходить до висновку про необхідність передати цивільну справу про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною - за підсудністю на розгляд Іллічівського міського суду Одеської області області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 31, 258-261, 293, 294, 295, 352-354 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу № 204/6596/21 за заявою ОСОБА_1 (в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 ) , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Чечелівської районної ради у м. Дніпрі (Орган опіки та піклування) , ОСОБА_3 про продовження строку дії рішення суду про визнання особи недієздатною - передати за підсудністю на розгляд Іллічівського міського суду Одеської області області (вулиця Праці, 4, Чорноморськ, Одеська область, 68000).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання судом в порядку ч. 2 ст. 261 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день складення її повного тексту, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Гуденко О.А.

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено05.12.2023
Номер документу115363667
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —204/6596/21

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні