Ухвала
від 30.11.2023 по справі 335/11515/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/11515/21 1-кс/335/3024/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2023 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудового розслідування за №42019000000002104 від 01.10.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ст. 219 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019000000002104 від 01.10.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ст. 219 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 42019000000002104 від 01.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України за фактом можливої розтрати грошових коштів громадян м. Запоріжжя під час участі останніх у державних програмах сприяння молодіжному будівництву та фінансування будівництва квартир в житлового комплексі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , а також за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 219 КК України за фактом доведення до банкрутства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

У ході досудового слідства встановлено, що упродовж 2017-2019 років ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та інші громадяни м. Запоріжжя, звернулися до ІНФОРМАЦІЯ_3 » (далі за текстом ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ») для участі у програмах пільгового молодіжного кредитування.

За результатами розгляду заяв зазначених громадян та поданих останніми документів, ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » надано вказаним громадянам пільгові довготермінові кредити на будівництво житла за рахунок коштів бюджету м. Запоріжжя та державного бюджету України на суму понад 30 млн. гривень (з яких кошти державного бюджету складають 5 млн. 883 грн., кошти місцевого бюджету 24 млн. 462 тис. грн.).

За наявними матеріалами кримінального провадження та показань потерпілих, встановлено, що обов`язковою умовою надання ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » кредитів громадянам України було укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »».

Так, зокрема між ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », як кредитором та вищевказаними громадянами міста Запоріжжя, як позичальниками укладено кредитні договори, за якими позичальники отримали грошові кошти на фінансування будівництва житла, а саме квартир в будинках з будівельними номерами АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 , згідно з договорами купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно, укладеними між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» та громадянами міста Запоріжжя (Позичальниками).

Отримані кредитні кошти, а також власні кошти позичальників (у разі купівлі останніми майнових прав на нерухоме майно, площа якого перевищує допустиму норми кредитування за цільовими програмами), посадові особи ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на підставі наданих громадянами міста довіреностей, в повному обсязі перерахували на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »».

Відповідно до п. 3.1.1 укладених договорів купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» зобов`язувалось в термін до 31.05.2019 добудувати та здати в експлуатацію зазначені об`єкти будівництва.

Крім того, під час досудового слідства встановлено, що продаж квартир у вищевказаних житлових будинках, здійснювався ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » не лише через ЗРУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а й безпосередньо через офіс компанії. При цьому майбутні власники квартир фінансували будівництво за рахунок своїх власних коштів шляхом їх внесення на рахунки зазначеного товариства. Взаємовідносини між сторонами супроводжувалися оформленням договорів позики, за якими майбутні власники житла перераховували на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » грошові кошти, сума яких дорівнювала вартості житла, а товариство в строк до 01.10.2019 зобов`язувалося повернути вказані кошти громадянам у тій самій сумі у безготівковому порядку або в інший не заборонений чинним законодавством спосіб. Також вказані взаємовідносини супроводжувалися укладенням договорів бронювання квартири в майбутніх житлових будинках.

Загалом в будівництво житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у м. Запоріжжя інвестували кошти більше 200 осіб. Сума коштів сплачених останніми на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та інших, пов`язаних з ними компаній, встановлюється. Орієнтовна вартість будівництва вказаного житлового комплексу склала близько 191772900 гривень, серед яких на рахунки замовника будівництва КП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » інвесторами будівництва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за весь час будівництва було сплачено лише 114981, 27 гривень.

Станом на теперішній час житлові будинки АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 в експлуатацію не здані. Серед шести зазначених будинків, роботи на двох з них були зупинені на стадії фундаменту, на двох роботи взагалі не виконувалися та два інші відбудовані не більше, як на 50 відсотків. Будівельні роботи на об`єктах будівництва повністю зупинені, а будівельна організація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка фактично виконувала зазначені роботи, відмовляється виконувати взяті на себе зобов`язання, посилаючись на відсутність коштів на будівництво.

30.11.2021 ухвалою Господарського суду Запорізької області відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Згідно інформації, наявної в матеріалах кримінального провадження, встановлено, що частина коштів, які були отримані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на будівництво житла для молодих сімей та осіб, які потребували поліпшення житлових умов, фактично були спрямовані товариством не на будівництва житла у вищевказаних будинках, а були фактично сплачені протягом 2019-2020 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на рахунки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , в якості оплати по операціям з придбання часток в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». При цьому, кошти отримані ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » за продаж часток в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на суму близько 54527048, 00 гривень в подальшому були перераховані товариством пов`язаним юридичним особам, власниками яких є родина ОСОБА_11 , зокрема на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

Вбачається, що в результаті використання створеної схеми відбулось виведення коштів інвесторів на вищевказану суму, шляхом їх розподілення між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та подальша їх легалізація.

Всі вищевикладені обставини можуть свідчити про факти розтрати посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» грошових коштів громадян м. Запоріжжя, а також коштів державного та місцевого бюджету, які були фактично перераховані на рахунки товариства на будівництво житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 .

На теперішній час у кримінальному провадженні вирішується питання щодо призначення судової економічної експертизи документів з метою встановлення загальної суми коштів, які були інвестовані громадянами міста у будівництво житлових будинків з будівельними номерами АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 , а також встановлення шкоди завданої протиправними діями осіб, причетних до вчинення злочину. Для проведення вказаної експертизи судовим експертам, зокрема потрібно надати документи щодо всіх громадян, які інвестували свої власні кошти та кошти, отримані останніми в якості кредитів на будівництво житла за рахунок коштів бюджету м. Запоріжжя та державного бюджету України на будівництво житла у вищевказаних будинках, а також документи, які фактично підтверджують їх взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ІНФОРМАЦІЯ_12 « ІНФОРМАЦІЯ_13 », в частині укладених договорів купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно, договорів позики, бронювання, переуступку, надання послуг, кредитних договорів, а також платіжних документів на переведення коштів за вказаними правочинами. Оскільки службові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 », згідно наданих громадянами довіреностей, мали право самостійно розпоряджалися кредитними коштами та власними коштами громадян, що були призначені на фінансування будівництва, то більшість документів з приводу розрахунків та фінансових взаємовідносин взагалі відсутні у володінні громадян міста, які приймали участь у програмах молодіжного кредитування. Інші документи з приводу взаємовідносин громадян міста із ІНФОРМАЦІЯ_3 » не можуть бути отримані органом досудового слідства через військовий стан на території України та численний виїзд громадян, які приймали участь у молодіжних програмах за кордон або взагалі втратою вказаних документів. Вказане також перешкоджає встановленню всього переліку громадян, які приймали участь у програмах пільгового молодіжного кредитування та інвестували свої кошти у будівництво вищевказаних будинків. На теперішній час повний перелік вказаних осіб та повний перелік оформлених ними вищевказаних документів перебуває лише у володінні вказаного регіонального управління.

Орган досудового слідства звертався до ІНФОРМАЦІЯ_12 « ІНФОРМАЦІЯ_13 » із запитом про надання документів, які мають значення для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення та стосуються участі громадян у житлових програмах, однак керівництво установи проігнорувало запит слідчого не надавши жодної відповіді.

Так, згідно наявної інформації, Запорізьке регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 розташоване за адресою: АДРЕСА_7 .

З 09.12.2022 установа знаходиться в стані припинення.

Слідчий посилаючисьна те,що станомна теперішнійчас дляшвидкого,повного танеупередженого розслідуванняу кримінальномупровадженні,встановлення обставинвчиненого кримінальногоправопорушення,повного колапотерпілих відвказаної злочинноїсхеми,а такожзабезпечення проведенняу кримінальномупровадженні судовихекспертиз,які необхіднідля притягненняосіб,винних увчиненні вказаногозлочину докримінальної відповідальності,виникла необхідністьу вилученнівсіх наявнихоригіналів документів,які підтверджуютьфакт участігромадян вцільових державнихпрограмах сприяннямолодіжному будівництву,отримання нимикредитів,укладення договорівта фінансуваннябудівництва житловихбудинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 ,які перебуваютьу володінні Запорізького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_7 , просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, разом з клопотанням подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів за його відсутності, на задоволенні клопотання наполягає.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 » в судове засідання не з`явився, про день та час судового засідання повідомлявся у встановленому законом порядку.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши надані докази, з врахуванням позиції слідчого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

За нормою частини шостої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені органом досудового розслідування обставини вказують, що тимчасовий доступ до документів надасть органу досудового розслідування можливість встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що інформація, яка міститься в документах, зазначених у клопотанні, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо, а тому наявні підстави для надання тимчасового доступу до цих документів.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУ НП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_12 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області підполковнику поліції ОСОБА_14 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_15 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області підполковнику поліції ОСОБА_16 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_17 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_18 , слідчому СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області лейтенанту поліції ОСОБА_19 тимчасовий доступ до всіх наявних оригіналів документів з можливістю їх подальшого вилучення, а в разі відсутності оригіналів засвідчених копій документів, з можливістю їх подальшого вилучення, що перебувають у володінні Запорізького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 юридична адреса: АДРЕСА_7 , а саме:

- протоколів нарад проведених за участі Запорізького міського голови, його заступників, інших службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_14 , обласної ради, КП « ІНФОРМАЦІЯ_9 », працівників Запорізького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »» (кодЄДРПОУ НОМЕР_7 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а також учасників цільових програм «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом», «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки» та інших програмах, в рамках яких надавалися кредити на фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 , з приводу обговорення питань залучення забудовника, інвесторів, питань функціонування Програм, врегулювання відносин між забудовником та позичальниками, які отримали кредит з міського чи обласного бюджету в рамках вищевказаних програм, а також з інших питань, що виникали в ході будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 ;

- матеріали оголошення та проведення конкурсу з обрання забудовника житла, інвесторів, банківської установи та страхових компаній, інші документи, які стали підставою для вибору та залучення вищевказаних юридичних осіб до цільових програм «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом», «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки» та інших програмах, в рамках яких надавалися кредити на фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 , вимог до вказаних суб`єктів господарювання та критерій їх обрання до участі у вказаних програмах;

- перелік об`єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких могли бути спрямовані бюджетні кошти надані в рамках вищевказаних цільових програм, накази ІНФОРМАЦІЯ_16 або інших установ, організацій про затвердження, погодження вказаного переліку об`єктів;

- угоди, укладені між розпорядниками бюджетних коштів (виконавчими органами районних рад, органами місцевого самоврядування, ІНФОРМАЦІЯ_17 , іншими органами та підрозділами ІНФОРМАЦІЯ_18 тощо) та виконавцем програм ІНФОРМАЦІЯ_3 », згідно яких передбачалося виділення коштів на реалізацію вищевказаних цільових програм, кредитування населення з метою подальшого фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

- договори про співробітництво від 01.07.2017 №№ 02, 03, укладені між ІНФОРМАЦІЯ_19 спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» з усіма наявними додатками, доповненнями та додатковими угодами до них, в тому числі, але не виключно додаткові угоди до договору а саме: за № 01 від 08.09.2017 про внесеннязмін щодо строку введення в експлуатацію будинку до травня 2019 року, за № 5 від 27.05.2019 - до листопада 2019 року, за № 6 від 03.10.2019 - до 01.10.2020; інші договори про співробітництво укладені між ІНФОРМАЦІЯ_19 Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» з усіма наявними додатками та додатковими угодами до них;

- всі звернення громадян про надання пільгових довготермінових кредитів на добудову (будівництво) житла та всі рішення ІНФОРМАЦІЯ_3 », Держмолодьжитло про надання пільгового довготермінового кредиту молодим сім`ям на будівництво житла» в будинках АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 , прийняті за результатом їх розгляду; протоколи, доповідні записки та інші документи, складені з вказаного приводу тощо;

- листи ІНФОРМАЦІЯ_20 «Про погодження надання кредитів» особам, які приймали участь у програмах «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом» та «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки» та інших програмах, в рамках яких надавалися кредити на фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву «

ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

- всі документи, які складають вміст кредитних справ громадян, згідно яких надано кредити на будівництво вищевказаного житла, в тому числі, але не виключно кредитні договори з додатками та додатковими угодами до них, укладені між ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Кредитор) та громадянами України (Позичальниками) щодо надання позичальникам в кредит грошових коштів на будівництво квартир в будинках, що знаходяться під будівельними номерами АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 ; розрахунки розміру кредитів з визначенням власних внесків Позичальників та сум коштів на страхування в період будівництва (реконструкції) житла; розрахунки та графіки погашення кредитів та сплати відсотків за користування ними; довідки про орієнтовну сукупну вартість кредиту (детальні розписи сукупної вартості кредитів); графіки фінансування будівництва об`єктів; інформацію у формі довідки щодо погашення Позичальниками основної суми кредиту, штрафних санкцій, відсотків за користування кредитом, пені, інших платежів визначених Договорами протягом всього часу дії договорів з моменту їх укладення по 25.10.2023; інформації щодо залишків зобов`язань Позичальників за кредитними договорами на теперішній час тощо;

- документи (накази, розпорядження, рішення тощо) щодо погодження видачі громадянам кредитних коштів в рамках укладення вищевказаних кредитних договорів, платіжні доручення, виписки руху грошових коштів, квитанції, якими підтверджується факт перерахування коштів на рахунки громадян України, а також платіжні документи щодо подальшого переведення вказаних кредитних коштів та власних коштів громадян на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », Запорізького регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_21 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_22 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_23 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 », інші страхові компанії, рахунки органів державної казначейської служби тощо;

- довіреності або інші документи, якими фізичні особи (Позичальники) уповноважували Запорізьке регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 » здійснювати платежі в оплату на будівництво житла, розпоряджатися за цільовим призначенням внесками, кредитними коштами (з врахуванням коштів на страхування), коштами за понаднормативну площу, різницею між фактичною вартістю будівництва чи придбання житла і вартістю, встановленою в розрахунку розміру кредиту з визначенням внесків Позичальників, сумами коштів на страхування в період будівництва (реконструкції) та іншими коштами; всіх наявних документів щодо відкриття та обслуговування рахунків вказаних осіб (Позичальників) в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_25 », МФО НОМЕР_8 та інших банках, виписок руху грошових коштів по всім наявним рахункам Позичальників у вказаних банківських установах, платіжних доручень на переведення коштів в якості оплати за будівництво житла за період часу з моменту укладення договорів кредитування по 25.10.2023;

- договір про взаємодію від 03.07.2014 № 01/2014 між Запорізьким регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та Публічним акціонерним товариством « ІНФОРМАЦІЯ_25 »» та інші договори з усіма наявними додатками та додатковими угодами до них;

- договори про відкриття та обслуговування банківських рахунків фізичних осіб (Позичальників) в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » та інших банківських установах з усіма наявними додатками, доповненнями до них;

- всі договори купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно, укладені між громадянами та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », згідно умов яких товариства зобов`язалися передати у власність покупцям, а покупці зобов`язався прийняти майнові права, що належать товариствам на квартири в об`єктах будівництва, які розташовані за адресами: АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 у житловому комплексі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та сплатити вартість майнових прав на вказане житло з усіма наявними додатками, додатковими угодами до них, актами приймання-передачі майнових прав тощо;

- всі договори іпотеки, укладені ІНФОРМАЦІЯ_3 » та громадянами України, за умовами яких останні передають управлінню в іпотеку майнові права на житло, будівництво якого не завершене та право власності на яке виникає у громадян в майбутньому, а саме квартири в будинках, що знаходяться під будівельними номерами АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 в житловому комплексі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по АДРЕСА_1 , що належать громадянам на підставі договорів купівлі-продажу майнових прав на нерухоме майно, укладених з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »» та іншими товариствами з усіма наявними додатками, доповненнями та змінами до них, документи щодо реєстрації обтяження предмету іпотеки та зміни умов іпотеки;

- всі документи, які надавалися фізичними особами (Позичальниками) для укладення, а також в ході виконання сторонами іпотечних договорів, кредитних договорів, договорів страхування тощо, в тому числі заяви про надання кредитів, анкети, довідки щодо перебування на квартирному обліку, довідки про реєстрацію місця проживання осіб, копії свідоцтв про одруження, копії свідоцтв про народження дітей, копії довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів, копії паспортів громадян України, довідки про доходи, згоди на обробку персональних даних, інші документи;

- договори добровільного страхування відповідальності позичальників перед третіми особами за несплату основної суми боргу за кредитом, наданим за рахунок коштів державного або місцевого бюджету із страховою компанією з усіма наявними змінами, додатками та доповненнями, а також документи і виписки руху грошових коштів, що підтверджують сплату страхових платежів Позичальником на рахунок страхової компанії за весь період часу;

- договори добровільного страхування від нещасних випадків, укладених між Позичальниками та страховою компанією з усіма наявними змінами, додатками та доповненнями, а також документи і виписки руху грошових коштів, що підтверджують сплату страхових платежів Позичальником на рахунок страхової компанії за весь період часу;

- інформацію у формі довідки із зазначенням повного переліку осіб, їх анкетних та контактних даних, місць реєстрації та проживання тощо, які прийняли участь у вищевказаних програмах та отримали кредитні кошти на фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 протягом всього часу їх дії та зазначенням розміру наданих, окремо по кожному громадянину, кредитів;

- інформацію у формі довідки щодо походження кредитних коштів, наданих на будівництво квартир в будинках АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 , а також загального розміру фінансування в рамках вищевказаних цільових комплексних програм забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом з бюджету з розбивкою по роках;

- виписки руху грошових коштів, платіжні доручення або інші платіжні документи, відповідно до яких підтверджується факт перерахування коштів з бюджету міста Запоріжжя, обласного бюджету тощо на рахунки ІНФОРМАЦІЯ_3 » в рамках програм «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом», «Цільова комплексна програма забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки», інших програм, в рамках яких надавалися кредити на фінансування будівництва будинків АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_8 житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Нагнибіди житлового масиву « ІНФОРМАЦІЯ_7 за весь період часу;

- виписки руху грошових коштів по всім наявним розрахунковим рахункам, відкритим ІНФОРМАЦІЯ_3 » у банківських установах України та органах казначейської служби, в тому числі, але не виключно рахункам

№ НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , відкритим в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_25 », МФО НОМЕР_8 та іншим рахункам, зазначеним в кредитних договорах вказаної категорії, а також платіжні документи (платіжні доручення, квитанції тощо), якими підтверджується факт надходження (облікування) кредитних коштів на рахунках установи, а також їх подальшого перерахування (надходження) на рахунки Позичальників за кредитними договорами щодо надання в кредит грошових коштів на будівництво квартир в будинках АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 за весь період часу з моменту укладення першого кредитного договору за вищевказаними програмами по 25.10.2023;

- всіх матеріалів листування та переписки між Запорізьким регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та громадянами (Позичальниками), КП « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », страховими компаніями тощо з приводу укладення та виконання вищевказаних договорів, узгодження строків та всіх інших питань за весь період часу;

- інформацію у формі довідки щодо стану будівництва квартир в будинках АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 на теперішній час;

- матеріали оглядів (фото, відео зйомка, протоколи, інші документи, в яких зафіксований технічний стан об`єктів тощо) об`єктів будівництва «Житлові будинки АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_1 », які проводилися (здійснювалися) службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_12 « ІНФОРМАЦІЯ_13 » протягом 2017-2023 років.

- положення про ІНФОРМАЦІЯ_3 », інші документи, які регламентували діяльність установи, посадові інструкції, накази про призначення на посади/звільнення/переведення ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , а також інших осіб, з числа працівників управління, які приймали участь в розповсюдженні та реалізації серед громадян міста цільових програм забезпечення молоді м. Запоріжжя житлом, а також приймали участь в укладенні та підписанні договорів кредитування, іпотеки тощо з вказаного приводу, які були чинні в період часу з 01.01. 2017 по 25.10.2023.

Визначити строк дії ухвали протягом шестидесяти днів з дня її постановлення слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115367124
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —335/11515/21

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Мінаєв М. М.

Ухвала від 30.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 30.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 30.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні