Ухвала
від 04.12.2023 по справі 200/6881/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 грудня 2023 року Справа №200/6881/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., розглянувши позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до комунального некомерційного підприємства «МАНГУШСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за період з березня 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 118145,77 грн, -

В С Т А Н О В И В:

29 листопада 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до комунального некомерційного підприємства «МАНГУШСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ», в якому просить стягнути заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за період з березня 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 118145,77 грн.

Вивчивши подані матеріали, суддя дійшов висновку, що дана позовна заява не відповідає вимогам ст. 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, згідно приписів зазначеної статті до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті. У разі подання позовної заяви та доданих до неї документів в електронній формі через електронний кабінет до позовної заяви додаються докази надсилання її копії та копій доданих документів іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 44 цього Кодексу. Суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову в паперовій формі зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій позовної заяви та доданих до неї документів. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 44 цього Кодексу (ч.ч.1, 2 ст. 161 Кодексу адміністративного судочинства України).

У порушення вказаних вимог, позивачем до позовної заяви не додано доказу надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Згідно частини 3 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Частина 2 статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України визначає, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» від 8 липня 2011 року №3674-VI зі змінами та доповненнями(далі Закон № 3674) судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. За подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою справляється судовий збір за ставкою 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У порушення вказаних норм, позивачем до позовної заяви документ про сплату судового збору не додано.

З позовної заяви вбачається, що позивачем заявлено позов майнового характеру про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за період з березня 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 118145,77 грн.

Згідно частини 3 статті 4 Закону № 3674 при поданні до суду процесуальних документів, передбачених частиною другою цієї статті, в електронній формі - застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Таким чином позивачу необхідно надати до суду документ про сплату судового збору (реквізити сплати: р/р UA308999980313111206084005658, отримувач коштів: Донецьке ГУК/Слов`янська МТГ/22030101, код отримувача за ЄДРПОУ 37967785, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), МФО 899998, код класифікації доходів бюджету: 22030101, призначення платежу за подання адміністративного позову: «Судовий збір за позовом (найменування позивача), Донецький окружний адміністративний суд») у розмірі 2147,20 грн.

Також, відповідно до пункту 2 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

У порушення вказаної норми, в позовній заяві позивачем не вказано відомі номери засобів зв`язку відповідача.

Також, згідно ч. 4 ст. 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У порушення вищевказаних вимог закону, позивачем до позовної заяви не додані докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме: докази реєстрації відповідача платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, розрахунки витрат на виплату та доставку пільгових пенсій відповідачу за спірний період та докази їх направлення відповідачу.

Згідно з частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовна заява підлягає залишенню без руху із наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків, шляхом надання: доказу надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів; документу про сплату судового збору на загальну суму 2147,20 грн, позовної заяви з додержанням вимог, встановлених статтею 160 КАС України із зазначенням відомих номерів засобів зв`язку відповідача, доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме: доказів реєстрації відповідача платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, розрахунків витрат на виплату та доставку пільгових пенсій відповідачу за спірний період та докази їх направлення відповідачу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до комунального некомерційного підприємства «МАНГУШСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за період з березня 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 118145,77 грн, - залишити без руху і встановити строк для усунення виявлених недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з наступного дня після отримання копії цієї ухвали шляхом надання:

- доказу надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів;

- документу про сплату судового збору на загальну суму 2147,20 грн;

- позовної заяви з додержанням вимог, встановлених статтею 160 КАС України із зазначенням відомих номерів засобів зв`язку відповідача;

- доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме: доказів реєстрації відповідача платником страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, розрахунків витрат на виплату та доставку пільгових пенсій відповідачу за спірний період та докази їх направлення відповідачу.

Відповідно до статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідчених копіях.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Лазарєв

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115378315
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за період з березня 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 118145,77 грн

Судовий реєстр по справі —200/6881/23

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні