Ухвала
від 04.12.2023 по справі 580/11385/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

04 грудня 2023 року справа № 580/11385/23

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Бабич А.М., перевіривши матеріали позову ОСОБА_1 до Військово-лікарської комісії Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

УСТАНОВИЛА:

29.11.2023 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) (далі - позивач) до Військово-лікарської комісії Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (19502, Черкаська обл, м.Городище, вул.Олега Українського, буд.9; код ЄДРПОУ 02005355) (далі відповідач) щодо визнання протиправною і скасування постанови про ступінь придатності військовозобов`язаного до військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період, оформленої довідкою від 04.09.2023 №962.

Позивач у позовній заяві вказав третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, Перший відділ Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (19502, Черкаська обл., м.Городище, вул.Олега Українського, буд.9) Додатково просив витребувати у нього видану йому під розписку повістку на проходження ВЛК, направлення на проходження ВЛК, витяг з Книги протоколів ВЛК щодо нього. Обґрунтовуючи зазначив, що пройшов медичний огляд, за результатом якого 04.09.2023 ВЛК рішенням визнало його придатним до військової служби, залишивши поза увагою його хвороби.

Відповідно до ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема: чи має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства. Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Однак позовна заява підлягає залишенню без руху.

Позивач під час оформлення позовної заяви не повністю врахував вимоги п.2 ч.5 ст.160 КАС України, яким визначений обов`язок позивача зазначити у позовній заяві повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підтверджується, що вказаний позивачем для ідентифікації відповідача код ЄДРПОУ 02005355 належить юридичній особі -КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ГОРОДИЩЕНСЬКЕ МЕДИЧНЕ ОБ`ЄДНАННЯ ГОРОДИЩЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. Водночас позивач не вказав код ЄДРПОУ третьої особи.

Тому позивач має врахувати вказані обставини та уточнити дані щодо відповідача, до якого заявляє позовні вимоги, та щодо особи, яка, на його думку, має бути залучена третьою особою.

Відповідно до ч. 1 ст. 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Отже, позивач має привести у відповідність повні дані щодо відповідача та щодо третьої особи (зазначити вірні коди ЄДРПОУ) та надати суду позовну заяву з позовними вимогами відповідно до кожного із зазначених у ній відповідачів в кількості відповідно до учасників спору.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогам ст.161 КАС України, вона на підставі ч.1 ст.169 КАС України підлягає залишенню без руху.

З метою забезпечення права позивача на судовий захист своїх прав та інтересів наявні підстави надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків позовної заяви протягом 10 днів з дня отримання ухвали.

Керуючись ст. ст.2-20, 122-133, 160-161, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИЛА:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Військово-лікарської комісії Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії залишити без руху.

2. Позивачу надати строк 10 днів з моменту отримання ухвали для усунення викладених у мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви.

3. Роз`яснити, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява підлягає поверненню.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

5. Копію ухвали направити позивачу.

Суддя Анжеліка БАБИЧ

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115381881
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —580/11385/23

Рішення від 05.04.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Анжеліка БАБИЧ

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Анжеліка БАБИЧ

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Анжеліка БАБИЧ

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Анжеліка БАБИЧ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні