Ухвала
від 01.12.2023 по справі 604/1613/23
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/1613/23

1-кс/604/388/23

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2023 року Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання сторони кримінального провадження начальника СВ відділення поліції №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 щодо отримання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Перевіривши надані матеріали клопотання, слідчий суддя,

УСТАНОВИВ:

У клопотанні начальника СВ вказано, що 26.11.2023 біля 11 год 35 хв на автодорозі Т-20-02 сполученням «Тернопіль-Скалат-Жванець», в межах вул. Задвірна, с. Колодіївка Скалатської ТГ Тернопільського району Тернопільської області, відбулося зіткнення автомобіля «BMW-520D» р.н. НОМЕР_1 , під керуванням водія ОСОБА_4 , який під час руху в напрямку м. Скалат, на заокругленій ділянці автодороги виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся із автобусом «ЛАЗ-699» р.н. НОМЕР_2 (на чорному фоні), що належить ВЧ № НОМЕР_3 (48-ма Кам`янець-Подільська інженерна бригада), під керуванням водія ОСОБА_5 , перебуває на посаді головного сержанта роти ВЧ № НОМЕР_4 , який рухався із 40 пасажирами (військовослужбовцями) в межах своєї смуги руху до м. Тернопіль.

Внаслідок ДТП пасажири автомобіля «BMW-520D» ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та водій цього автомобіля ОСОБА_4 , отримали тілесні ушкодження з якими доставленні до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПСР, де в подальшому проходили стаціонарне лікування.

Відомості про дану дорожньо-транспортну пригоду 27 листопада 2023 року, внесені до ЄРДР за №12023211100000244, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України.

Для повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин кримінального правопорушення існує необхідність у встановленні тяжкості та характеру отриманих пасажиром автомобіля ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тілесних ушкоджень. З цією метою, у кримінальному провадженні слід провести судово-медичну експертизу. Разом з постановою про призначення судово-медичної експертизи до експертної установи необхідно надати медичні документи щодо лікування останнього, які містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості. Такими документами, відповідно до п. 4.1 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень», затверджених наказом МОЗ України від 17.01.1995 №6, є медичні карти стаціонарного хворого (історії хвороб), індивідуальні карти амбулаторного хворого, результати апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограми, КТ, МРТ, УЗД).

Встановлено, що після ДТП пасажир автомобіля ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проходив стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Підволочиської селищної ради з 26.11.2023 по 27.11.2023.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що медичні документи з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Підволочиської селищної ради щодо лікування ОСОБА_7 (зокрема медична карта стаціонарного хворого) мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема, тяжкості та характеру отриманих тілесних ушкоджень, а також, що іншими способами довести ці обставини неможливо, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, на підставі якої здійснити виїмку вказаних медичних документів та у подальшому надати їх в експертну установу для проведення експертизи.

У судове засідання начальник СВ та представник лікарні не з`явилися, що відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Проаналізувавши матеріали клопотання, суд вважає, що стороною кримінального провадження доведена наявність достатніх підстав для задоволення клопотання, вилучення інформації матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 40, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати начальнику СВ ВП №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУ поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого в АДРЕСА_1 , а фактично проживаючого в АДРЕСА_2 , а також до результатів апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограм, КТ, МРТ, УЗД) на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Підволочиської селищної ради, що за адресою: АДРЕСА_3 , з можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, законом передбачено постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення необхідної інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.12.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115389746
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —604/1613/23

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

Ухвала від 28.11.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні