Ухвала
від 05.12.2023 по справі 474/723/23
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/723/23

Провадження № 2/474/119/23

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження у справі та призначення справи

до судового розгляду по суті

05.12.23р. смт Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Сокола Ф.Г.

за участю секретаря судового засідання Лисейко Т.А.

позивачки ОСОБА_1

представниці третьої особи органу опіки та піклування Врадіївської селищної ради Мороз У.В.

представниці третьої особи ДНЗ Первомайський професійний промисловий ліцей Приблудюк О.С.

представника третьої особи органу опіки та піклування Первомайської міської ради Костенка В.В.

розглянув у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачки Орган опіки та піклування Врадіївської селищної ради, Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, Державний навчальний заклад Первомайський професійний промисловий ліцей, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області, до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

встановив:

03.07.2023р. неповнолітня ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , в якому просить:

- позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с. Бобрик Первомайського району Миколаївської області, проживаючого без реєстрації по АДРЕСА_1 , батьківських прав відносно його неповнолітньої доньки - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки с. Новопавлівка Первомайського району Миколаївської області;

- стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь позивачки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти на її утримання, у твердій грошовій сумі, в розмірі 5 000 (п`ять тисяч) грн. щомісяця, який щорічно підлягає індексації відповідно до закону, але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи від дня пред`явлення позову і до досягнення позивачкою повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В судовому засіданні позивачка та представники Органу опіки та піклування Врадіївської селищної ради Мороз У.В., Державного навчального закладу Первомайський професійний промисловий ліцей Приблудюк О.С., Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області Костенка В.В. просили закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті вказуючи на відсутність з їх сторони заяв чи клопотань, окрім раніше поданих, щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Представниця Комунального закладу Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради Халімон З.В. в підготовче судове засідання не з`явилася, хоча належним чином в порядку, визначеному ст.ст. 128-131 ЦПК України, повідомлена про час, дату і місце судового розгляду, про причини неявки не повідомила. Водночас 06.10.2023р. звернулася до суду із заявою по проведення підготовчого провадження та розгляду справи по суті за її відсутності.

Відповідач в жодне із підготовчих судових засідань не з`явився, хоча належним чином в порядку, визначеному ст.ст. 128-131 ЦПК України, повідомлений про час, дату і місце судового розгляду, про причини неявки не повідомив.

Відповідно до приписів ст.ст. 198 та 223 ЦПК України та з огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності учасників судового розгляду, які не з`явилися в судове засідання, оскільки неявка останніх не перешкоджає проведенню підготовчого провадження та в останніх було достатньо часу для організації свого з`явлення в судові засідання, а також звернення до суду із заявами та клопотаннями щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Розглянув питання про закінчення підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті, судом встановлено таке.

Ухвалою від 29.08.2023р. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено справу до підготовчого судового засідання. Під час підготовчого провадження судом вирішувалися питання, щодо залучення до участі у справі третіх осіб, об`єднання в одне провадження цивільних справ, проведення судових засіданнях у режимі відеоконференції.

Крім того 04.10.2023р. позивачка в порядку, визначеному ст. 91 ЦПК України, подала до суду про виклик свідка ОСОБА_3 , яка може підтвердити обставини щодо не виконання відповідачем своїх батьківських обов`язків по відношенню до позивачки.

За приписами ч.ч. 1-4 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Також в судовому засіданні 05.12.2023р. позивачка та представники третіх осіб ОСОБА_4 та ОСОБА_5 заявили усне клопотання, в якому просять приймати участь в судовому засіданні 20.12.2023р. в режимі відеоконференції з приміщення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

Відповідно до вимог ч.ч. 6, 8 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено питання, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає, що слід закінчити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті, визначивши дату, час та місце проведення судового засідання, а також задовольнити заяву про виклик свідка та клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, 212, 259-263 ЦПК України, суд, -

постановив:

Закінчити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачки Орган опіки та піклування Врадіївської селищної ради, Комунальний заклад Березківський мистецький ліцей Миколаївської обласної ради, Державний навчальний заклад Первомайський професійний промисловий ліцей, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області, до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити справу до судового розгляду по суті у приміщенні Врадіївського районного суду Миколаївської області на 20 грудня 2023 року о 15 год. 30 хв. та викликати учасників судового розгляду.

Заяву позивачки ОСОБА_1 про виклик свідка - задовольнити.

Викликати у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Врадіївського районного суду Миколаївської області 20 грудня 2023 року о 15 год. 30 хв., свідка ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та попередити останню про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст.ст. 384, 385 КК України.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. У разі неможливості прибуття до суду за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Клопотання позивачки ОСОБА_1 та представників третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачки Державного навчального закладу Первомайський професійний промисловий ліцей ОСОБА_4 та Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області Костенка В.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, яке призначене на 20 грудня 2023 року о 15 год. 30 хв. у Врадіївському районному судді Миколаївської області, проводити дистанційно, в режимі відеоконференції за участю позивачки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та представників третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачки Державного навчального закладу Первомайський професійний промисловий ліцей ОСОБА_4 та Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області Костенка Валерія Валерійовича з приміщення Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

Доручити Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області забезпечити проведення відеоконференції.

Копію ухвали негайно надіслати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області, для організації її виконання в частині проведення судового засідання в режимі відеоконференції, позивачці ОСОБА_1 та представникам третіх осіб ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ф.Г. Сокол

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115399052
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —474/723/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні