Ухвала
від 04.12.2023 по справі 905/1544/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

ПРО ПРИЙНЯТТЯ ЗАЯВИ ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

04.12.2023р. Справа №905/1544/23

Розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Метал Інвест», м.Черкаси

до боржника Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій», м.Авдіївка (ЄДРПОУ 00130636)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Суддя Левшина Г.В.

ВСТАНОВИВ:

28.11.2023р. до господарського суду Донецької області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Метал Інвест», м.Черкаси про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій», м.Авдіївка.

В обґрунтування поданої заяви заявник вказує про наявну заборгованість боржника перед кредитором на загальну суму 3269781,60 грн., з яких: основна заборгованість в сумі 2600599,81 грн., неустойка в сумі 187955,68 грн., інфляційні втрати в сумі 246103,39 грн. та 25% річних в сумі 235122,72 грн., а також витрати зі сплати судового збору в сумі 49046,72 грн. Зазначена заборгованість підтверджується рішенням господарського суду Черкаської області від 20.04.2023р. по справі №925/534/22, яке набрало законної сили та є обов`язковим до виконання.

Відповідно до поданої заяви, на момент звернення із заявою про визнання боржника банкрутом заборгованість перед кредитором не погашена.

Частиною 1 ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до абз.1 ч.1 ст.35 Кодексу України з процедур банкрутства у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Метал Інвест», м.Черкаси про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій», м.Авдіївка, суд визнав їх достатніми для прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Пунктом 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Метал Інвест» про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна боржника. Зокрема, заявник просить призначити розпорядником майна Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій» арбітражного керуючого Шарко Оксану Юріївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №2109 від 04.10.2023р.). Також до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, товариством додано заяву арбітражного керуючого Шарко Оксани Юріївни про участь у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій».

Окрім того, заявник посилається на п.1-6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства яким установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування стосовно боржника справу про банкрутство (неплатоспроможність) може бути відкрито без здійснення авансування передбаченої цим Кодексом винагороди арбітражному керуючому на депозитний рахунок суду. У такому разі до заяви про відкриття справи про банкрутство (неплатоспроможність) додається копія укладеної заявником угоди з обраним ним арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство (неплатоспроможність) до її закриття з виплатою на умовах, визначених цією угодою, винагороди в розмірі, що не має перевищувати розмір, встановлений цим Кодексом. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) відповідно до цього пункту, призначає розпорядником майна або керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого, з яким заявником укладено угоду.

На виконання вищенаведених положень, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство заявником додано договір про надання послуг арбітражного керуючого б/н від 17.11.2023р., укладений з арбітражним керуючим Шарко О.Ю.

Відповідно до ч.2 ст.35 Кодексу України з процедур банкрутства підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

У зв`язку з викладеним, керуючись ст.ст.1, 2, 9, 28, 34, 35, Прикінцевими та перехідними положеннями Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.3, 12, 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Метал Інвест», м.Черкаси про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Авдіївський завод металевих конструкцій», м.Авдіївка (ЄДРПОУ 00130636).

2. Проведення підготовчого засідання призначити на 18.12.23 року о 10:45 год., засідання відбудеться у приміщенні суду, кабінет №407.

3. Боржнику до дати підготовчого засідання надати до суду відзив на заяву про відкриття провадження у справі із доданням відповідних доказів, складений відповідно до ст.36 Кодексу України з процедур банкрутства та з урахуванням п.6 ст.39 цього Кодексу, а також доказів направлення заявнику копії відзиву.

4. Зобов`язати заявника надати суду документально підтвердженні відомості погашення кредиторської заборгованості боржником (у разі наявності), а також додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

5. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

6. Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

7. Звернути увагу учасників справи, що з 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) визначено, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені ч.4 ст.170 Господарського процесуального кодексу України, застосовуються у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

8. Явка у підготовче засідання учасників справи не обовязкова. При цьому, учасники справи не позбавлені можливості подавати до суду клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Левшина

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115407439
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1544/23

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні